yeni amatör için tavsiye verebilir misiniz?

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında bigpoint tarafından paylaşıldı.

1. bigpoint

bigpoint Bora

Merhabalar üstadlar. Hiç sosyal değilim biraz aktivitelerle uğraşmam lazım bende bu yüzden kendime amatör balıkçılığı seçtim. Çeşitli araştırmalar yaptım oltaları makinaları çaparileri herşeyi. Öncelikle şuan bir oltam yok . Çünkü sizlere sormadan almak istemedim. Örneğin bugün A101 marketlerinde bir olta seti varmış 25 Tl lik onu almak istemiyorum. Ne kadar amatörde olsam ucuz etin yahnisinin yenmiyceğini biliyorum :) . Yakınımda bir av bayii oraya sordum olta takımları 40 TL den başlıyormuş . Ne yapacağım konusunda hiç bir fikrim yok. Ne oltayı sallamasını biliyorum nede balığı çekmesini.

Cevaplar için teşekkürler. reeling reeling

2. Hedo

Hedo Bahadır

En İyi Avı:
    istavrit - 50 gr =)
    Merhaba Bora,

O kadar okuduysan illaki bir şeyler biliyorsundur =)

Öncelikle bütçeni söylemelisin. sonrasında elbetteki öneriler olacaktır ;)

3. bigpoint

bigpoint Bora

Bütçe hakkında pek bilgim yok. İlk amatör olarak ne lazımsa onu alırım.

4. Deniz mi, göl mü, dere mi.. Ve hangi balık. Bunlarla ilgili bir netlik var mı?
    Bir de; beklemeli av mı yapacaksın, at-çek mi?
    Ona göre bir başlangıç seti önerelim.

5. adx

adx Adil

Favori Kamış:
    Vega Potenza Supercore, Olympic Graphiteleader Argento Compatto
    Favori Makine:
    Daiwa Certate 3012H, Daiwa Emblem Pro 5500, Daiwa Tournament Surf 45QD (Favorim, ama bende yok)
    En İyi Avı:
    En iyi avı kaç kilo mu? Şaka mı bu? Çinekop, çinekop. Herhalde 70-100 gram arasıdır :-)
    Söylediğin rakamlarla uzun süre gidecek, keyif alacağın bir başlangıç takımı almak zor.
    Anladığım kadarıyla bir anlık bir hevesin ötesinde balıkçılığa bir anlam yüklüyorsun (hepimiz öyleyiz); bu yüzden elden geldiğince bütçeyi artırıp en azından orta seviye bir şey almalısın.

Muhtemelen surf ile avlanacaksın. En azından İstanbul'da öyle başlayacağını varsayıyorum. Şunu bunu al demektense... Boğaz'da çok tercih edilen bazı ürünler var, onlara yönelebilirsin. Boğaz'da insanların elindeki kamışlara makinelere bir bak. Mesela Okuma Salina 3 parçalık kamış ve Okuma'nın çeşitli makineleri çok kullanılıyor. Ama bunlar da 40-50 TL ile olacak şeyler değil. Bu rakamı en az bir onla çarpman gerekir ki başını ağrıtmayacak makul bir şey ortaya çıksın. Yani 500 cıvarından söz ediyorum. Bu rakam sadece makuldür, lüks değildir. Yoksa Boğaz'da bazı insanların elinde gördüğün bazı kamış-makine takımların fiyatı 5-6 bin TL'yi geçer.

6. adx

adx Adil

Favori Kamış:
    Vega Potenza Supercore, Olympic Graphiteleader Argento Compatto
    Favori Makine:
    Daiwa Certate 3012H, Daiwa Emblem Pro 5500, Daiwa Tournament Surf 45QD (Favorim, ama bende yok)
    En İyi Avı:
    En iyi avı kaç kilo mu? Şaka mı bu? Çinekop, çinekop. Herhalde 70-100 gram arasıdır :-)
    Çok genç olduğunu şimdi fark ettim.
    Bence yakınlara parça parça hediye aldırtmak yöntemini uygulayabilirsin. :)
    Ama senin yaş grubun balıkçılıkta azınlıktadır, haberin olsun.

7. bigpoint

bigpoint Bora

Adil abi merhaba, para yönünden sıkıntım yokta çok masraf yapmak istemiyorum sadece boş zamanlarımda kafam estiğinde şöyle Tuzla-Pendik-Kartal Galata- Boğaziçi köprüsünün altında takılırım. :) :) Bana ne tavsiye verirsiniz.

8. bigpoint

bigpoint Bora

abiler bir sorum daha var ? 2 sene öncesi heralde bir yasa çıkmış herkes avlanamaz diye. 200 tl cezası varmış . sizinde amatör balıkçılık belge niz varmı ? varsa nerden ve nasıl ve hangi evraklarla alıyoruz ? duyduğuma göre kaymakamlıklardan oluyormuş ama.

9. Hedo

Hedo Bahadır

En İyi Avı:
    istavrit - 50 gr =)
    Yasa şöyledir.

"Amatör balıkçı belgesi alabilirsin 22,5TL verip. Ama almazsan da sorun değil, gelip sana ceza kesmeyiz. "der kısacası.

Benim yaptığım gibi yap derim mademki boş vakitlerinde arasıra gideceksin.

Bir balık markete gir en az 150gr atarlı boyuna göre bir kamışa sahip olan hazır olta setlerinden al.

Amatörlüğünü bununla at bu yaz boyunca 2-3 ay.

Baktın ki sevmeye başladın para ile ilgli sıkıntın yok ise hem hobini yapmış olursun hemde 2-3 ay içerisinde kendine bütçe sağlar niyetin var ise daha iyi bir takım yaparsın.

10. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Captain marka 4.20cm kamis ve 60lik makina al. Verecegin 60-70 bilemedin 90 liradir. Misinani neyini sarar sarmalar verirler bir guzel. Gider hevesini alirsin, uc bes de balik tutarsin. Baktin bu is kafana yatti, daha optimize olaylara girersin. 500-600 lira koyar duzgun bir takim yaparsin, digeri de yedek kalir, yemliye cift kamis yatirirsin falan filan.

11. bigpoint

bigpoint Bora

Abi bu 60 lik makina 70 lik makina ne demek kısmetse bu arada yarın tamamliyorum seti bide çanta lazim av bayilerinde tahminen ne kadardir cantalar

12. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Makinanin buyuklugudur. Bin, bin besyuz, ikibin.... 18bine kadar gider. Bogaza genel kullanimlik en az 60lik ister. Hepsini ayni magazadan alirsan iyi bir indirim yaparlar. Bu iste pazarlik esastir.

13. ercan1977

ercan1977 Ercan

Favori Kamış:
    DAM ON-LINEAR tele spin 30
    Favori Makine:
    SHIMANO jhx 4000F
    En İyi Avı:
    Palamut 2 kg
    Bora Kardeş'e malzeme yardımı

Bora Kardeş merhaba.Yardımcı olmak için , özel mesaj gönderdim.Hoşçakal.Selâmlar...ERCAN 1977 BURSA