Yemleme botu

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında wertyu43 tarafından paylaşıldı.

1. wertyu43

wertyu43 baki

Cümleten selamün aleyküm. Uzun süredir internetten kumandalı yemleme botu arıyorum fakat çok pahalı 1500tl civarlarında. Cihazın pahalı olması beni başka yollara yönlendirdi. botu kendim yapmayı düşünüyorum. menzili 300m olacak. 300 metreyi yemlediği yere çapariyide götürüp bırakacak bir projem var. amacım sizden fikir almak. internette dediğim gibi 1500tl civarı kendim yaparsam bana maliyeti 350 tl gibi bir rakam yapıp satma olasılığım olurmu. bir balıkçı olarak böyle şeylere ihtiyaç duyan olurmu.

2. greenfish

greenfish q

kim neden o kadar para versin o bota. sapanla yemlemek daha mantıklı. hatta çok daha kolay yöntemlerde var.

bot biraz fantazi gibime geliyor

3. wertyu43

wertyu43 baki

İyide sapanla yemleme yapacağın yer 50-60m ben 200-300m diyorum oraya kadar yem ve olta atma imkanın yok başka türlü :)

4. cemil sarihan

cemil sarihan cemil sarihan

Bence çok talep olur, sazancılar için çok önemli yemleme yapmak ...sorun bu malzemeyi kaça satacaksınız , sağlam ve uzun ömürlü olacakmı, alacak olanları buna ikna etmeniz gerekecek.Oltayı alıp bırakmasıda çok önemli bir özellik, bence üzerinde durup çalışmaya değer bir proje....

5. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    1500tl pahalı gözükebilir fakat özellikli ve kaliteli bir sistem için çok para değildir. siz 350 tl'ye nasıl yapacaksınız merak ettim biraz bahsedebilirmisiniz.şöyleki ihtiyacınız olan; gövde+kumanda+alıcı+esc+motor+servolar+pervane+mil+kaplin+dümen+batarya+şarj aleti=350tl mümkün değil. 150-200tl'ye çin malı bir oyuncak tekne alır.üzerinde tadilat yaparım diyorsanız, belki ancak o zaman 350tl civarlarında hallolabilir.

6. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    bir balıkçı olarak böyle şeylere ihtiyaç duyan olurmu

Baki merhaba, soruyu şöyle sorup alacağın cevabı değerlendir.:)

"Bir balıkçı olarak böyle şeylere ihtiyaç duyup kullanan oldu mu?"

7. teco

teco Bülent

Favori Kamış:
    Lineaffe
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    amatörlük yaşantımda lüferdir sanırım
    Valla ne zamandır hayalimde ama maliyet gerçekten yüksek. Oyuncaklarda menzil sorunu var, çok kısa mesafe kaliyor, yoksa olmasına olur. Üstüne cırtcırt yapıştırdınmı oltaya asılınca cırt kurtuluyor, suya düşürebiliyorsun, otomatik yem kutusuna falan da ihtiyaç yok.
    Bir de o yem botlarının en büyük özelliği tumba yapması, yani alabora olduğunda kendi kendine düzeliyor. Oyuncakta bu olmuyor.

8. wertyu43

wertyu43 baki

volkan bey olayı gayet iyi analiz etmişsiniz. kalite olarak sadece gövde kısmına çok iyi diyemem el yapımı olacağı için. dediğiniz gibi çok araştırdım sadece kumanda devresine en ucuz fiyat veren 350$ fiyat söylüyor. şuan deneme amaçlı 220m mesafeli bir kumanda temin ettim istediğim verimi alırsam eğer verimden kastım 220m gidip yemi bırakıp çapariyide aynı yere bırakmada sorun olmaz ise 300-400 m mesafeli olarak üretime başlamayı düşünüyorum. tabi dediğim gibi sadece gövde el yapımı olacağı için kalite ne kadar olur tartışılır. ve yinede bana maliyeti maksimum 350 - 400 tl olacak.

9. wertyu43

wertyu43 baki

ben bir balıkçı olarak buna çok büyük ihtiyaç duyuyorum. kendim şişme bot ile açılıp olta bırakıyorum ve olduğu yeri yemliyorum. ve bunu sürekli yapmak çok yorucu. 1500tl çok yüksek olduğu için almaya gücüm yok belkide yapabileceğim bir şeyi almaya vicdanım el vermiyor :))

10. wertyu43

wertyu43 baki

İnşallah 1-2 hafta içinde bitmiş olacak bittiğinde yayınlarım iyi yada kötü hep birlikte değerlendiririz.

11. wertyu43

wertyu43 baki

ben şahsen balıkçı olarak böyle bir şeye ihtiyaç duyuyorum. şişme bot ile her oltayı bırakıyorum ve her oltayı ayrı ayrı yemliyorum. bana göre büyük bir ihtiyaç

12. wertyu43

wertyu43 baki

İnşallah 1-2 haftaya kadar bitmiş olacak burada yayınlayıp hep birlikte iyi yada kötü değerlendirme yaparız.

13. wertyu43

wertyu43 baki

a

evet çok ihtiyaç duyulan bir sistem bence imkanı olan herkesin kullanmak isteyeceği bir araç

14. wertyu43

wertyu43 baki

inşallah 1-2 haftaya kadar proje bitecek ve burada paylaşacağım iyi yada kötü değerlendirmeleri hep birlikte yaparız

15. demircan043

demircan043 halil demir