merhaba arkadaşlar balık tutmaya çalışmaya başlayalı yeni oldu ve sizlerden yaylı dip için uygun en iyi yemi sormak istedim yardım ederseniz sevinirim
[ işte bu oluyo arkadaşlar bizim yaptığımız bi yem var fakat çok iyi olmuyo başka yemlerle şansımı denemek istiyorum yanlız 5 yada 6 tane kanca oluyor içinde farklı bir ismi var ise çok özür dilerim
Çok iğneli sazan takımları yasak. istersen o yaylı takıma sadece 2 iğne bağlayarak kullan. yem tarifine gelince. sana bir tarif vereyim: - yarım kilo mısır küspesi - yarım kilo civciv yemi - yarım kilo kuzu yemi - yeteri kadar un - 8-10 paket vanilya - 15-20 yumurta önce mısır küspesi ile kuzu yemini ıslatıp yumuşat. un hariç hepsini birbirine karıştır ve üzerine su ekleyerek hamur haline getir. daha sonra unu üzerine ekleyerek macun kıvamına gelmesini sağla. hepsi bu kadar. iğnelere de mısır veya solucan takabilirsin. rastgele.
çok teşekkür ederim tarif için abi bişey sorayım dedim neden mısır takıyorum bu hazırladığım yemin içine iğneler dışa gelicek şekilde gömsemde faydalı olmaz mı ???
O şekilde ilk önce oltanıza küçük balıklar takılacak, hem büyük balık şansınız azalacak hem de boş yere minikler yaralanıp ölecek Siz bir ya da iki iğneden şaşmayın derim...
bu takımlarda en fazla 3 iğne kullanılması gerekmekte eğer jandarmanın baskınına uğrarsanız 700 tl cezayı hesabınızı kesiyolar iğneleride kemal ve mehmet abinin acıkladığı gibi hamurun içine saplamayın iğnelere mısır veya solucan takarak öyle atın...zaten balık hamurun kokusuna gelecek hamurla biraz ilgilendikten sonra mısıra yönelecek böylece balığı yakalama sansınız %99 hem yakaladığınız balık büyük olur hemde ufak balıklara zarar vermemiş olursunuz