Yaldızlımı yaldızlı, güzelimi güzel Doğal Alalar. İşlerimin yoğunluğundan ötürü formunuzu takip edemediğim için özür dileyerek;Doğanın bahşettiği güzellikleri ve verdiği heyecanı sizlerle paylaşmak isterim. Av malzemelerim: 1,70 cm karbon teleskopik kamış,0,20 misina, meps çeşitleri v.s. Saat 4 civarlarında, yolumu güzelleştiren gökyüzünü fotoğraf karelerine alıyorum. Sabahın ilk ışıkları, bulutların süzülüşü huzur vermektedir. Akarsuyumuza ilk müdahaleyi yapacağım noktayı fotoğraflıyorum. Arkasından kurduğum fotoğraf makinemden ikinci kare. Şanslıyım ilk hamle ve yaldızlı güzel. Yaşam kaynağına kavuşuyor. Yaşam kaynağına hakkında yazacak bir şey bulamıyorum; Bütün güzelliği ile cezp ediyor. Küçük şelalenin altında avını bekleyenleri yokluyorum. Yaldızlı güzeli fotoğraflamak için biraz zaman kaybediyorum. Değer bu anı yakalamaya! Yaşam kaynağına bıraktığımda küskün ve sersemlemiş.60 sn. sonra gözden kayboluyor. Bulutlar güneşin ışıklarını engelliyor. Yaldızlı güzelleri aramaya yöneliyorum. Yaşam kaynağı berrak ve temiz. Bir tane daha yaldızlı güzel. Güle güle . Akarsu kenarında bir avcı ve av. Sessizliği bozmadan akarsuya yavaşça yöneliyorum. Güzel bir hamleyle; Akarsu kenarında fotoğraf kareleriyle buluşan yaldızlı güzel. Yaşam kaynağı hemen hemen her yerde. Yine bir yaldızlı güzel. Yakıştıramıyorum yaşam kaynağını bu şekilde paylaşmaya. Yarınlara taşımak böylemi olmalı. Av sonu üzülerek ayrılıyorum. Mutluyum verdiklerin için sağ ol. Aşağıda resimlediğim alabalık hangisidir. Karadeniz alabalığı (Salmo trutta labrax) olduğuna dair bilgiler sunuldu. Bu türün üretim amaçlı olarak alabalık çiftliğinde denendiğini öğrendim. Yapısal olarak Gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss) oldukça benzemekte eti biraz sert ve büyüme süresi iki kat daha uzundur. Sizce doğrumu; Bilgisi olan arkadaşların yorumlarını rica ediyorum. • Gökkuşağı alabalığı (Oncorhynchus mykiss, eski adı Salmo gairdneri) • Anadolu alabalığı (Salmo platycephalus) • Abant alabalığı (Salmo trutta abanticus) • Karadeniz alabalığı (Salmo trutta labrax) • Kafkas alabalığı (Salmo trutta caspius) • Büyük benekli alabalık (Salmo trutta macrostigma) • Deniz alabalığı (Salmo trutta trutta) • Dere alabalığı (Salmo trutta forma fario) • Göl alabalığı (Salmo trutta lacustris) • Aral alabalığı (Salmo trutta aralensis) • Garda alabalığı (Salmo trutta carpio) • Gökçe alabalığı (Salmo ischchan) • Marmorata alabalığı (Salmo trutta marmorata) • Ceyhun alabalığı (Salmo trutta oxianus) • Ron alabalığı (Salmo trutta rhodanensis) • Balkan alabalığı (Salmo trutta dentex) • Ezenami alabalığı (Salmo trutta ezenami) • Makedonya alabalığı (Salmo balcanicus) • İtalyan alabalığı (Salmo trutta cettii) • Boşnak alabalığı (Salmo trutta taleri) • Fibreno alabalığı (Salmo trutta fibreni) Yolumun üzerinde Anadolu’nun emekçisini fotoğraf karelerine alıyorum. Buz gibi akarsuyumuzla sulanarak yetiştirilen domates ve biberlerin güzelliğini natürmort olarak fotoğraflıyorum. Ömrünüz uzun bahtınız açık şansınız bol olsun, Rastgelsin.
Harika bir yer burası fotoğraflarda çok profesyonelce balıklar muhteşem tebrik ediyorum sizi bizimle bu güzel görüntüleri paylaştığınız için..
Melih abi gözlerimize merhemsin, saol. Harika resimler, güzel çalışmalarını ilgiyle takip ediyorum. Selamlar..
hiç balık tutmamış olsanız bile o doğada bulunmanız size büyük bir haz vermiş olmalı.güzel kareler.tebrikler. rasgle...
Melih bey, Gerek anlatımınız, gerekse fotoğraflar ile birlikte harika bir sunum olmuş. Tam belgesel tadında. Ellerinize sağlık. Böyle güzel bir avı ve macerayı bizlerle paylaştığınız için teşekkür ederiz.
gerek analtım gerek se fotoğraflar çok güzel elinize dilinize sağlık tebrikler çok güzel bir paylaşım...