yağ oranı....?

Konu, 'Motorlar' kısmında cvsxx tarafından paylaşıldı.

1. cvsxx

cvsxx ilkay

arkadaşlar öncelikle hepinize selam olsunn , 15 hp johnson motor aldım dün 2 zamanlı yanlız ,benzine katılacak yağ oranı hakkımda hiç bir bilgim yok bu konu hakkında biraz açıklık geetirirseniz sevinirim saygılar .....:(

2. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    Kardeşim hayırlı uğurlu olsun güle güle kullan yanlış hatırlamıyorsam 20'ye 1 oranında olması lazımdı ama alacak olduğun yağın kutusunda zaten oran yazıyordur oradanda bakabilirsin;)

3. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    1/50 olabilir.
    Bir Johnson tamirci veya servisine sor.
    1/20 o motor için fazla yağ demek.
    Seagull olsa 1/10.

4. cüneyt yılmaz

cüneyt yılmaz Cüneyt YILMAZ

İnternetten depar motor diye aratın. Dağıtıcısı onlar. Parça ve yağ da sattıkları için daha iyi bilirler. Motor firmasının kendi ürettiği veya tavsiye ettiği yağ varsa mutlaka onu kullanmanızda fayda var. Bu arada motorunuz hayırlı olsun. Güle güle kullanın.

5. 56562

56562 xxx xxxxx

Motorunuz hayırlı olsun. Öncelikle benzin istasyonlarında satılan sıradan yağlar yerine, " marin " tipi bu iş için üretilmiş yağları kullanmanızı öneririm.

Kullanacağınız yağ oranı her 50 litre benzin için 1 litre yağ şeklindedir. Satın aldığınız motorun orijinal deposunun 22 litre olduğunu düşünürsek 1/2 litreye yakın bir yağı boş depoya boşaltıp, üzerine benzin doldurtmanız durumunda ( full depo ) uygun karışımı elde edersiniz.

1/20 yağ oranı, sadece sıfır alınan 2 zamanlı makinelerin ilk 10 saatlik kullanım süreleri için verilmiştir.

6. Süheyl Başak

Süheyl Başak Süheyl Başak

En İyi Avı:
    Torik 3-4 kilo
    İlkay Bey,
    Yeni motorun hayırlı olsun. 2 zamanlı motorlarda yağ oranı motor markasına göre değişiyor. Bu motorun kitabında yazmaktadır. Eğer 2.el bir motor aldıysan büyük bir ihtimalle kitabını vermemişlerdir. Mesela şu anda ben 2 zamanlı Suzuki 9,9 kullanıyorum ve yağ oranı 1/100 dür.
    İlk motorum Johnsonn idi onda oran 1/50 idi. Siz en iyisi motorunuzun servisine bir sorun. Arkadaşımızın tavsiye ettiği gibi motor firmalarının sattığı orijinal yağ kullanın. Benzincilerde satılan yağlar tam verim vermiyor çünki içlerinde nelerin karışık olduğunu kimse bilmiyor.
    Yağ miktarını ölçmek için ben kenerında litre yazılı ( mesela
    0,1 , 0,2 , o,3 .... 1 litre yazılı) bir bebek biberonu aldım ve onun yardımı ile ölçüyorum.
    Yeni motorun ile bol avlar dilerim.
    Selamlar,
    Süheyl Başak

7. autan

autan Gorkem

En İyi Avı:
    95 cm Turna
    Süheyl Beyin söyledikleri sonuna kadar doğru. Benimde ilk motorum Evenrude du ve 50/1 lt yağ kullanıyorduk. Sonradan Yamaha aldım onu da 100/1 lt yağ oranı ile kullandım. Fazla yağ koymak motora zarar vermeyebilir ama bujilerin kirlenmesine (ilk çalışma zorlaşır) ve egzosdan duman atmasına neden olur. Motorda benzin hortumunun girişinin yakınlarında normalde yağ oranı yazması lazım. Eğer yazmıyorsa seri numarası (modeli için) ile bir servise başvurduğunuzda size kullanmanız gereken yağ oranını söylerler.

8. YABAN

YABAN RECEP YABAN

Favori Kamış:
    MAKARA
    Favori Makine:
    okuma salina 3 16000
    En İyi Avı:
    Sinarit 12.290 gr
    hayırlısı olsun.size deneyimlerimden tavsiyem 10 lt benzine 100 gr castrol marin 2 zamanlı motor yağı motor kusursuz ve dumansız çalışır ayrıca buji kirlenmeside olmaz.her marka motoru neredeyse kullandım ve gördüm paylaşmak isterim deniz motorlarının en mükemmeli honda bilgilerinize. . .