Merhabalar , yağmurda bolca ıslanan makinemi paslanmayı önlemek oluşanı sökmek amacıyla kafa kısmını söküp rulmanlara gelicek şekilde wd40 bastım ancak misinayada geldi ,bu ürünün misinaya yıpratma veya koku bırakarak balığı kaçırma gibi bir soruna yol açarmı ?
bende daha önce böyle bir hata yaptım. bir ay sonra misina lif lif ayrıldı. WD40'ı makinalara yaklaştırmıyorum artık. Makina içindeki plastik parçalara da zarar verebilir bence.
forumda horozbina diye birisi olacek. ona sor. wd40 ı anca dışarıdaki vidaların üstüne sık paslanmasın, kalanıda kapı menteşelerine (yalnız ben bir sıktım bizim bmc nin menteşesine kapı düşecekti, o kadar gevşetti). mersinde orfoz balıkçılık satmıştı sözüm ona makineyi korusun diye zamanında ayna dişlisine şeffaf teflonlu gres bulabilirsen sür (onu 20kg tenekelerle satarlar bulamıyabilirsin, birde yanlış alırsan vay haline). iyisimi silikonlu sprey al avmarketimde var ise. silikonlu sprey gresi sıktıktan sonra (dişlilere) rulmanlara arada bir damla ince makine yağı dökersin. emin değilim ama galiba wd40 ın koruyucu etkisiyle çabuk yayılıyor (ya da malzemesi ne ise) her niyeyse gresin etkisini ortadan kaldırıyor gibime geldi. birgün başka bir makinede denedim rulmanlı yatak dağılmak üzereydi nasıl olduğunu anlayamadım tekrar greslemek zorunda kaldım makineler için silikonlu spreyler daha sağlıklı gibi gözüküyor şu 3ü bir arada olanlar
http://shop.wurth.com.tr/h-hhs-2000-yagi-500-ml her zaman bunu kullan, 500ml 18-20tl civarında. Eğer makinayı tam sökebiliyorsan rulmanların içine de bu yağdan sık. Makina ilk aldığın gün ki gibi çalışır.
Okuma Av-65'te makina yağ istedikçe WD40 sıktım içine. Kullandıkça makina daha da yağ istedi. WD40 temizliyor ve yağlıyor ama!!!! aması yağlama süresinin çok kısa olması. En sonunda makina her avda yağ istemeye başlayınca anladım olayı ve hemen würthü aldım. Şimdi yeni aldığım gibi makina ve 2 aydır yağlamaya gerek duymadım.
WD 40, kullanım alanında oldukca kaliteli bir üründür. İçeriğinde ki solvent katkısı nedeniyle plastik, naylon, boya, v.s. gibi elementlere karşı zararlı etkileri kaçınılmaz olduğunu bilmek gerekir. Böyle bir ürün, bizler için oldukça kullanışlıdır. Tavsiye ederim. Ortalama 20 Tl. Seviyelerindedir. http://shop.wurth.com.tr/h-hhs-2000-yagi-500-ml
WD40, metal olmayan yüzeyleri bozar. Bu yüzden, olta makinelerinin kullanımına uygun bir ürün değildir. Ayrıca, çok katı gres veya yoğun sentetik yağlar da olta makineleri için uygun değildir. Özellikle hafif spin amaçlı at-çek avlarında makinedeki serilik önem arz ettiğinden, bu tür yağlar makinenin performansını düşürür, yavaşlatır.
cevaplar için teşekkürler , durum böytle olunca misinnanın 5te 4 ünü salonda açıp babama bir elinde sabunlu(cif+pril) diğer elinde yaş bezle misinayı sıktırarak topladım makineye umarım etkili olmuştur temizleme açısından ancak şöyle bir durum orataya çıktı normalde makinaya eşit dağılan misina bu sefer ön tarafta biraz daha toplandı :S nedendir zararı , çözümü varmıdır ? son olarakta tavsiye ettiğiniz wurth misinaya gelse zararı olur mu ?
Dip not:WD44 yaglamak amacli kullanilmaz makina parcalarini oksit ve pasa karsi gevsetmeye temizlemeye yarar.cok kisa zaman icinde kurur ve kuruduktan sonra yaglama islemi yapilmalidir. Yani eger makina pas,oksit yapmis veya icine kum vesaire girmisse once wd 44 ile temizlenmeli daha sonra uygun yag ile yaglanmali.
teşekkürler en kısa zamanda wurth yağı alıp uygulıycam ancak son mesajımdaki 2 sorumu tekrarlamak istiyorum şöyle bir durum orataya çıktı normalde makinaya eşit dağılan misina bu sefer ön tarafta biraz daha toplandı :S nedendir zararı , çözümü varmıdır ? son olarakta tavsiye ettiğiniz wurth misinaya gelse zararı olur mu ?
Alişan, Misinaya hiç bir şey sürme hatta avdan sonra tatlı su ile yıka. misina ömrü uzun olur. Ben bazen uzak atmak için würthü misinaya sıkarım, misina boşalırken rahat aksın diye ama misina ömründen yer bu uygulama. Makinanın öne daha fazla sarması; makarayı çıkartınca hemen makaranın oturduğu yerde pullar var. Bu pullar eksikse üste sarar, fazlaysa alta. Bence misinayı tamamen boşalt ve yeni misina sar. Sorun devam ederse pul ekle makara altına.
bence o yağı makinandan uzak tut kardeşim yada makinayı yaglarsan ipi iyi şekilde yagdan izole etmen gerek bu arada arkadaşlar siz yazınca aklıma geldi bir ara yag veren bir web sitesi vardı henkelmiydi neydi elinize ulaşan bir emtia oldumu şahsıma söyleyim bana gelen giden olmadı
Ben wd 40 makinada sadece her avdan sonra kılavuzu temizlemede ve sap kısmını yağlamada kullandım bir zararını gormedim ama makinanin içini sökmediğim için denemedim Buarada Tevfik Abi önerdiğin yağı makinanın iç aksamı için kullanabiliriz degil mi?
Shimano makina sahipleri makina yağlanmalarınızda özellikle bu makinalar için üertilmiş yağ ve gress leri kullanın sonrasında problemler çıkıyor..bilginize.... Rast Gelsin