Van - Zernek Baraj Gölü Gökkuşağı Alabalığı Avcılığı

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında Erol_Van tarafından paylaşıldı.

  1. Erol_Van

    Erol_Van Erol KINA

    Yaş:
    43
    Mesajlar:
    3
    Değerli hobidaşlar,

    Herkese sa, İki haftadır iki kez bu barajda şansımı denedim ama başarılı olamadım. Tecrübeli arkadaşların fikirleri benim için çok önemli.

    Zernek barajı, Alabalık çiftliklerinin kurulu olduğu, rüzgarlı, hafif akıntılı bir yer.

    Ben 2.40 ve 2.70 kamış, 0.25 misina, remixon 5000 makine kullanıyorum. Sahte olarakta Mepps 0-1-2-3 numaralar, ayrıca envayi çeşit değişik sahte kullandım.

    10-20 metre aralığında rüzgarında durumuna göre atabiliyorum.

    Sadece 1 tane 24 cm lik alabalık aldım.

    Gittiğim saatler sabah 05:00 - 08:00 arası ve öğren 14:00 ike akşam 17:30 arası..

    Şamandıra ve yem ile insanlar 10 - 15 alabalık alıyorlar, ama benim at-çek avım çok verimsiz geçiyor.

    Mutlaka hatalı olduğum, eksik yaptığım bişeyler olmalı.

    Balık suda varken balık alamamak çok üzücü.
     
  2. AhmetKurt29

    AhmetKurt29 Ahmet Kurt

    Mesajlar:
    401
    Favori Kamış:
    Okuma V System 210 cm spin kamış(atarı 5-20 gr)
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV-30 b
    En İyi Avı:
    42 cm Gökala, 33 cm K.Benekli Alabalık, 33 cm İsrail Sazanı, 18 cm Tatlısu Levreği, 15 cm Şiraz
    Aleyküm selam abi. Öncelikle benim bahsetmek istediğim şey her avlağın balığının farklı huylara sahip olması. Mesela çoğu yerde tatlısu levreğinin kendi boyu kadar yemlere saldırdığını okuyabilirsin. Hatta pek çok insan turna için at-çek yaptığında oltasına vuran 15-20 santimlik mini levreklerden yakınmıştır. Ama benim avlandığım bir başka avlakta levrekler değil boyu kadar yemleri 5 santim boyundaki rapalalara bile vurmuyordu. O gölün balıklarını 1 no mepsslerle yakalayabilmiştim. Bazı avlaklarda levrekler öğle vaktinin ortasında at-çek ile yakalanırken benim gittiğim avlakta sabah 9 dan sonra at-çek e levrek vurmuyordu. Bu yüzden ustalar bile sana ne dese boş olur. Eğer o avlaktaki balıklar tembelse, yiyecek imkanları çok ise hareketli bir yemi takip etme gereği duymayabilirler. Bu yüzden sadece dolaşırken önlerine çıkan ''armut piş ağzıma düş'' şeklindeki yemlerle avlanabilirler. O barajdaki balıkların huyu suyu nedir bilmiyorum. Belki de senin yanlış yaptığın birşey vardır onu da tam olarak bilmiyorum. Fakat yine de bu konu hakkında bahsetmek istedim. Avlandığın baraj derinse belki yemi su üstünde çektiğin için verim alamıyorda olabilirsin. Çünkü gördüğüm pek çok usta baraj-göl tarzı yerlerde avlanrken yemin dibe batmasını bekliyor(dibe takmamaya da dikkat etmek gerek). Benim alabalık avlarındaki favori yemim(derelerde) kesinlikle mepps black fury ve mepps xd dir. Pek çok marka kullandım ama bunlar gibisini görmedim. Bu markaların çok canlı renkleri mevcuttur deneyebilirsin. Baraj suyu bulanıksa canlı renkler denemeyi de unutma(fosfor yeşili, turuncu gibi). Benim sana anlatabileceklerim bu kadar abi :) Deneye deneye, o barajda avlananlara sora sora avlağını ve o avlağın balığını tanıyabilirsin. İlla at-çek ile yakalayacaksın diye bir kaide de yok ama bu şekilde yakalamak istiyorsan başarılar dilerim İnşallah verim alırsın. Rastgele...
     
  3. Erol_Van

    Erol_Van Erol KINA

    Yaş:
    43
    Mesajlar:
    3
    Cevabın için çok teşekkür ediyorum. Sanırım mevzu senin dediğin gibi balıkların hazır yeme alışmış olması olabilir. Ve ikinci mevzuda da haklısın balık derinde ve 5-6 saniye mepps dibe dalsın diye bekleyip yavaşça çekiyorum, 3 mepps kaybettim kayalardan bu yüzden.. Sonuç olarak sanırım havaların iyice ısınması ki Van gibi bir yerde bu haziranın ortasını bulur, balıkların yüzeye gelmesini bekleyeceğim. Ayrıca bir tane de 6m şamandıralı av için makinesiz kamış aldım onunla deneyeceğim. At-çek avcılığının tadını bilen , koy oltayı bekle balığı şeklinde avlanmayı sevmez bilirsin. Ama ne yapalım, burada şartlar kısıtlı.

    Verdiğin bilgiler, ayırdığın değerli vaktin için çok teşekkür ederim.
     
  4. AhmetKurt29

    AhmetKurt29 Ahmet Kurt

    Mesajlar:
    401
    Favori Kamış:
    Okuma V System 210 cm spin kamış(atarı 5-20 gr)
    Favori Makine:
    Okuma Avenger AV-30 b
    En İyi Avı:
    42 cm Gökala, 33 cm K.Benekli Alabalık, 33 cm İsrail Sazanı, 18 cm Tatlısu Levreği, 15 cm Şiraz
    Hele de avladığın balık alabalıksa değil mi :) At-çek ile bu balığı yakalamak tarif edilemez bir keyif.