Merhaba arkadaşlar, bizim rizede küçük bir teknemiz var. Uzunluk: 5mt, Genişlik: 1.8mt, ve ağırlığıda 500 kiloya yakın. Ben bilen bir kaç kişiye sordum uzun şaft 25 hp lik 2 zamanlı motor uygun olur dediler. teknede birde direksiyon yeri var. bende direksiyonlu arıyorum. Uygun bir motor önerebilecek olan arkadaşlar var mı acaba? Ben mercury ve johnson marka motorlara baktım. bunlar nasıl? bunlardan daha iyi olan var mı? yardımcı olursanız sevinirim.
O büyüklükteki bir teknede dıştan takma motor kullanacaksanız kesinlikle 4 zamanlı alın, aksi taktirde yakıt açısından sizi üzer. Motora gelince en az 40 hp olmalı 500 kg yük az bir yük değil, üstüne birde 4 kişi ve malzemeler ile 400-500 kg yük gelecek eder size 1 ton.. Yinede tercih sizin.. 4 zamanlı motorlarda en az tohatsu tercih etmenizi öneririm..
Merhaba, yanıtınız için teşekkürler. Şöyleki, sürekli kullandığımız bir tekne değil. yazdan yazda tatile gittiğimizde şöyle bir gezelim dediğimiz zaman gezdirsin bizi yeterli.. buna rağmen yinede 4 zamanlı mı almak gerekir. Profesyonel olarak kullanmayacağız çünkü.. bahsettiğim motorlar hiç mi kurtarmaz...
Mercury de Tohatsu da iyidir.. 25 HP motor 250 kg tekneyi içinde 3-4 kişi ile rahatlıkla sudan kesebiliyor, 500 kg tekneyi sudan kesemeyebilir ama götürür mü, götürür..
ya arkadaşlar bir şey kafama takılıyor. bu motorlar hakkında yorum yapan arkadaşlar Türkiye de mi yaşıyor acaba. 25 beygir 40 beygir 50 beygir. arkadaşlar 25 beygir motorun yaktığı yakıttan sizin ya haberiniz yok ya paranız çok. ayrıca 40 beygir motor kaç para bilginiz var mı. benim zamanımda 5 metre sandal tekne herneyse için 5-6 beygir motor alır takardık. sürat teknesi yapmıyoruz balık avlıyoruz. ya da ben çok geri kaldım. mesela Emrah kardeşe bir soralım. 40 beygir motor kaç para.
Size FUJİ 4 zamanlı 15hp Deniz Motorunu Tavsiye ederim.En Ufak bir sıkıntı yaşamadım 1 senedir kullanıyorum.Yakıtı adeta kokluyor,Fiyatları 3000$ civarındaydı..
Tercih meselesi tabi.. 5-6 metre tekneye de 5 hp çok az, kürek hızıyla gider.. mesela benim 3,5 metre fiberime takılı 5 hp motorum tek kişiyle 12 mil yapabiliyor, 2 kişiyle hız 7 mile düşüyor, 3 kişiyle hiç binme daha iyi mesele sürat meselesi değil, avlağa 20 dakikada gitmek var bir de 1 saatte gitmek var.. arada kaybedilen zaman av için bir kayıptır.. tabi bunun bir de dönüşü var.. aslında bence balık için ideal olan 9.9'dur..
Herkese merhaba ; Anadolu yakası,kocaeli ve yolovada bu 3 sehirden herjangi birinde tavsiye edebilceğiniz mercury ustası varmıdır yardımlarınız için teşekkürler.