ustalardan spin kamis tavsiyesi rica ediyorum

Konu, 'Kamışlar' kısmında coder16 tarafından paylaşıldı.

1. coder16

coder16 Kamuran

Favori Kamış:
    Major Craft Shore Jigging
    Favori Makine:
    Daiwa Lealis 4000
    En İyi Avı:
    her avım en iyi avdır :)
    Oncelikle herkese selamlar

Bir tane ust segment spin kamis almak istiyorum. Shimano alivio ve okuma vsystem kamisim var ben daha kaliteli bir urun almak istiyorum. Bazi sorular kafami kurcaliyor bu sorularima cevap verebilirseniz sevinirim.

1 - boyum 1.84 alacagim kamis 2.70 mi 3.00 mu olmali
    2 - arkadasimda majorcraft var 2.70 min.14gr atarli kamisi denedim atis mesafesi cok super fakat ben 10gr lik sahte de kullanmak istedigimden bu kamis bende soru isaretleri dogurdu.
    3- shimano ve majorcraft tercih ettigim markalar fakat daha once hic tecrube edinmedigim markalar var bunlar hakkinda siz neler dusunuyorsunuz ( mesela savage gear nasil bir markadir http://www.spotbalik.com.tr/MPP9-Softlure-274cm-10-30g-2Parcali-Spin-Kamis,PR-53031.html bu kamisi tavsiye edermidiniz.

4- simdilik arastirip buldugum kamislar asagidakilerdir bunlar hakkinda hic tecrubeniz oldu mu
    Shimano speedmaster 2.70 10-30gr
    http://www.spotbalik.com.tr/Speedmaster-AX-Spinning-M-270mt-10-30gr-Olta-Kamisi,PR-31466.html
    Shimano technium 3.00 14-40gr
    http://www.avfoni.com/urun/shimano-technium-df-spin-kamis

Birde arkadasimin kullandigu majorcraft 2.70 14-40gr

Bu arada butcem max. 500Tl dir

Simdiden yardimci olanlara tesekkur ederim

2. mexelina

mexelina emre

Favori Kamış:
    shimano catana 10-30
    Favori Makine:
    okuma trio s
    En İyi Avı:
    lüfer,mırmır,kefal,eşkina,izmarit,istavrit ...
    shimano catana 10-30 atarlı spin kullanıyorum 270 cm.benim boyda 180 cm.
    gayet uyumluyuzz.

atarı bence 14 seçersen ki 14-40 heralde tavsiye etmem....

hafif sahteleri rahat atamayabilirisn.

mesela 19-21 grlık sahte atacaksan min.14 gr atarı olan kamışta atar ama 10 grlık 8 grlık da sahte atacaksan atar değerini düşürmelisin...yaklaştırmalısın...10-30 luk daha uzaga yollar...

usta değilim am benim acizane tavsiyem...

Shimano speedmaster 2.70 10-30gr kullanmadım ama benim kullandığım catanadan daha iyidir muhtemelen...

3. suats

suats Suat

Favori Kamış:
    Lınefeeve okuma Dam
    Favori Makine:
    DAM okuma Ryobi Mitchel
    En İyi Avı:
    Kırlangıç 3 kg
    Kusura bakma arkadaşım ,ben çok eski bir amatör balıkçıyım, şu anda bende remixon,dam,okuma,alba kamışları var ve hepsinden memnunum fiyatları 80 veya 100 liralık kamışlardır ,ama hayatımda bir kamışa 500 tl vermedim ve vermemde:confused: geçenlerde yine albaya çinden bir sürü kamış gelmiş,test ettim harikaydı:rolleyes: bilmiyorum bu benim görüşüm.beni dinlersen o paralara 2 adet merkalı ve makinalı spin set yap değişik boy ve atarlarda benden sana naçizane tavsiye memnun kalırsın;)

4. coder16

coder16 Kamuran

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Lealis 4000
    En İyi Avı:
    Ta siyeniz icin tesekkur ederim fakat konuda da belirttigim gibi ust segment bir kamis almak istiyorum.

Zaman benim icin paradan daha onemli, firsat bulup gittigim balik avlarinda maksimum performans almak istiyorum. O yuzden kamis tercihinde hayal kirikligi yasamak istemiyorum.

5. suats

suats Suat

Favori Kamış:
    Lınefeeve okuma Dam
    Favori Makine:
    DAM okuma Ryobi Mitchel
    En İyi Avı:
    Kırlangıç 3 kg
    10 senedir spin avlanıyorum...Şİmdiye kadar,kofana,baraküda,levrek,azman istavritler tuttum.Öncelikle bu disiplin 1 veya 2 kamışla hakkını veremezsin,bende toplamda 7 kamış var değişik boy ve hassaslıkda...çok yumuşak kamışın dezavantajı tasmalamayı iyi yapamaması veya balığın kaçma şansının fazla olmasıdır...:)

6. coder16

coder16 Kamuran

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Lealis 4000
    En İyi Avı:
    Sevgili Suats

Bu konuyu açma sebebim spin avcılığının ne demek olduğu, nasıl yapıldığını öğrenmek için değildir. Değerli yorumların için tekrar teşekkür ediyorum fakat spin avcılığı konusunda acemi olmadığımı belirtmek istiyorum. Burada uzun uzun yazıp konuyu farklı bir noktaya götürmek istemiyorum.

Clio, Linea gibi araçlarla da uzun yolculuğa çıkarsınız, fakat bunlar Lancer gibi yol tutmaz, seri olamaz, Astra gibi performans sağlayamaz. İnsignia gibi konforlu olmaz. O yüzden vermek istediğiniz mesajı gayet iyi aldığımı düşünüyorum fakat ben daha kaliteli bir kamış almak istediğimi ilk mesajımda belirtmiştim.

Konu açılış amacından farklı bir noktaya getirilmezse sevinirim.

7. dember11

dember11 berkay

Favori Kamış:
    okuma helios 2.40-okuma trio rex 425
    Favori Makine:
    helios hgx-35 - okuma trio wt 55
    Hocam helios kamış kullanıyorum bhelios makine ile. Gayet memnunum tavsiye ederim.15-45

8. adx

adx Adil

Favori Kamış:
    Vega Potenza Supercore, Olympic Graphiteleader Argento Compatto
    Favori Makine:
    Daiwa Certate 3012H, Daiwa Emblem Pro 5500, Daiwa Tournament Surf 45QD (Favorim, ama bende yok)
    En İyi Avı:
    En iyi avı kaç kilo mu? Şaka mı bu? Çinekop, çinekop. Herhalde 70-100 gram arasıdır :-)
    Linkini verdiğiniz kamışı kullanmadım ama SavaGear markası fiyat/performans açısından genellikle çok beğenilir.
    Bende 10-34/289 cm SavaGear Parabellum var, az kullandım, ama kullanınca çok beğendim. Fuji elemanları olan bir kamışa göre fiyatı iyidir.

9. coder16

coder16 Kamuran

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Lealis 4000
    En İyi Avı:
    Major Carft Crostage 2.70 15-50 kamış aldım.

İlgilenenlere teşekkür ederim

10. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    APIA Foojin'X Grove Stream 93ML, MajorCraft Cross Ride XRS-1002H
    Favori Makine:
    DAIWA Morethan Branzino 2508SH LBD, DAIWA Catalina 4020PE-H
    En İyi Avı:
    48cm 1170 gr Levrek, 45,5 cm 790gr Kofana
    Konuyu yeni okudum kullandığım ve tavsiye etmek istediğim kamışı almışsınız, rastgelsin :D

11. cihansavas

cihansavas cihan

Favori Kamış:
    bıomaster 2.77
    Favori Makine:
    vanquısh 3000
    eger kullanmaya basladı ısen nasıl beklentılerını karsıladımı bılgı verırsen sevınırım