Urla İskelesinde Yönetim Ayıbı

Konu, 'Genel Konular' kısmında hasanova tarafından paylaşıldı.

1. hasanova

hasanova hasan

Favori Kamış:
    Kamış Olta
    En İyi Avı:
    Daha Tutamadığım Av ;)
    Selam arkadaşlar, Bir süredir forumlarınızdayım, belki bir kaçınız görmüştür yakın zamanda teknemi indiricem denize diye söylemiştim bir kaç başlık altında, nihayetinde teknemi indridim, indirdim lakin Urla İskele'de ki yerime teknemi bugün götürdüm ve karşılaştığım olayı size aynen aktarıyorum.

Nisan ayında bir önceki teknemi Urla İskele'sinden yola çıkarıyordum, Foça ya götürüp orda karaya alıp tamiratını yaptırıcaktım, tam yola çıkarken Urla İskele'sinde bekleyen yaşlı bir amca var, sanırım oranın işleriyle o uğrşıyor, yanımıza geldi soru sordu hayırdır vs diye, bende bizzat dedim ki "teknemi Foça'ya tamirata götürüyorum, tamirattan sonra geri getiricem veya müşteri çıkarsa satıp yerine yeni teknemi getiricem " dedim. Tamam dediler, bir iki hafta öncesinde de 3 aylık yer parasını peşinen ödedim. Haziran sonuna kadar yer bende görünüyor. Neyse tekne kızağa çıktı vs. Yapılırken bir müşteri buldum ve sattım tekneyi. Tekne satılınca hemen yerine diğer teknemi hazırladım. 3 ya da 5 kere Urla İskelesi'ne sadece yeni teknemi getireceğimi ve yerimi hazır tutmalarını söylemek için işimin gücümün arasında uğradım lakin mesai saatleri içinde kendine "yönetici" sıfatı yakıştıran kişiler yerinde yeller esiyordu. Neyse dedim geçtim ama geçmemek gerekiyprmuş demek ki. 20 haziran 2008 günü tekneyi Güzelbahçe balıkçı barınağı yanından denize indirdim, hava patlak olduğu çin 2 gün orada kaldı, bugünde biraz hava düzelince hemen atladım teknemi Urla İskele'sine götürdüm. Limana girer girmez bir baktım ki benim yerimde başka bir tekne var. Heralde dedim kendi kendime birisi sığındı vs oldu o nedenle oraya bağlamışlar. Zor zanaat bi tekne yanına yanaştık bordaladık. O sırada eşim sahilde beni bekliyordu, dedim ki "git içeridekilere haber ver teknemi getirdim nereye bağlıyayım " diye, o da içeri girdi, dediklerimi sormasıyla birlikte içeriden bir kükreme sesi geldi "sizin yerinizin parası ödenmemiş!!!! ben başkasına verdim yerinizi!!!!" eşim şaşkın şekilde adam bağırınca yanıma geldi, bana dediklerini aktardı, bende dedimki biz parayı ödedik, adam baktı evraklara ödemişiz, bu sefer başka yerden bağırmaya başladı "sizin tekne satılmış!!! bende yerinizi başkasına verdim!!!" , iyi de dedik neden başkasına verdin? Ben paramı ödemişim, sana da söylemişim teknemi geri getiricem diye, neden tekne sahibine bilgi vermeden kafana göre iş yapıyorsun? Zaten dünya para veriyoruz, hiç bir hizmet almadan sadece teknemizi bağlamak için o kadar para vermemize rağmen bi de bu tip bir muamele ile karşılaşıyoruz? Adama ne desem kar etmedi, sürekli bir bağrınma hali, bağırarak kendini haklı çıkarmaya uğraşmakta. Ben sukunetimi koruyarak kooperatif başkanını aradım, saolsun o yardımcı oldu, Urla İskele'sinde ki 1sözde yönetici" ler ile görüşmüş, 1 saattir bize bağıran, "arkadaşım,kardeşim" şeklinde hitab eden adam gelip "beyfendi" demeye başladı. İşte bizim Türkiye
    'de sistemiş işleyiş şekli. Dedi şuraya bağlayın vs. vs. Bende dedimki bana düzgün bir yer gösterin bende oraya bağlıyayım. 1 size zaten güzellik yapıyorum" diyerek beni bir kez daha şaşırttı amca. Dedim ki kendisine "bakın, ben sizden güzellik istemiyorum, ben sadece hakkımı istiyorum, ben o yerin sahibiyim, paramı da ödemişim, bana sormadan bir başkasına yeri vermişsiniz" yanında yaşlıca bir bayan vardı heralde eşi, o da bir anca çirkinleşerek "tekne satılırsa yeri veririz kadeşim getirin sözleşme okusun 1 gibi bir laf etti, bende kendisine dönüp " siz kimden teknenin satılıp başka bir teknenin gelmeyeceğini öğrendiniz" diye bir soru yönelttim, o da bana "bir bayan geldi söyledi " dedi, bende "kim o bayan tanıyor musunuz " dedim, "hayır" dedi , "o zaman tanımadığınız insanların lafına inanmayınız" dedim, o şekilde yaşlı bayanda bir anda lafı yiyince ortadan kayboldu. Bir şekilde tekneyi diğer uca taşıdık, o sıra hava patladı insanlar tekneleriyle kaçışıyor, tam bağladık başka bir tekne geldi bozulmuş denizde, bana o teknenin yerini göstermiş, bir anda adam haklı olarak bana çıkıştı "neden oraya bağladın kardeşim orası benim yerim" , bende dedim "limandaki yaşlı bey bana burayı söyledi bende çektim, benim yerimede başkasını vermiş zaten" dedim, heralde beyfendiyi iyi tanıyor olmalı ki o teknedeki adam bir güzelinden küfür salladı yaşlı amcaya, daha öncede bi kaç vukuatı olmuş heralde, "yine mi" şeklinde bir tavır aldı. Her neyse kör topal teknemi bağladım ama bir pazar günüm resmen rezil oldu. Siz siz olun arkadaşlar dikkat edin, hiç bir hizmet vermeden, hiç bir bilgi vermeden, sadece ödenen aidatları yiyerek yaşayan insanlar gelip bir de size posta koymaya kalkabilirler. Kalın sağlıcaklar....

2. Avciperdeci

Avciperdeci SeRDaR

Favori Kamış:
    El Oltası
    Hasan öncelikle aramız hoş geldin. Maalesef pazar günün kötü geçmiş, okudum üzüldüm. Ancak bu tür şeyler o kadar çok yaşanır hale geldi ki günlük hayatımızda, adeta sıradanlaştı artık. Önemli olan hangi hakka sahip olduğunu bilmek ve bu hakkı doğru şekilde bilerek kullanabilmek. İnşallah bu tür sorunlarla yeniden karşılaşmamanı temenni ederek keyifli paylaşımlar diliyorum.

3. hasanova

hasanova hasan

Favori Kamış:
    Kamış Olta
    En İyi Avı:
    Daha Tutamadığım Av ;)
    Teşekürler Serdar kardeşim, bayağıdır aranızdayım ama pek msj atmıyordum ;)
    Ben şahsen artık katlanamıyorum bu tip durumlara, internetten liman başkanlığına, kaymakamlığa ve belediyeye şikayetimi yaptım, gerekirse şahsi olarak ta gidip şikayette bulunucam, internet ortamında da pek çok forum ve paylaşım sitesinde de yakınıyorum zaten burda olduğu gibi, hem hizmet yok, hem palavranın biri bin para, neyse dediğin gibi hep oluyor ama ben uğraşıcam bu adamlarla...Saygılar...

4. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Sevgili Hasan, geçmiş olsun. Gerçekten çok sinir bozucu olaylar bunlar. Keyifle yola çıkıp, böyle bir durumla karşılaşmak gerçekten çok üzücü :( İstersen mail attığın adresleri ver bizler de şikayette bulunalım bu durum için. ;)

5. hasanova

hasanova hasan

Favori Kamış:
    Kamış Olta
    En İyi Avı:
    Daha Tutamadığım Av ;)
  6. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Rica ederim, her an hepimizin karşılaşacağı durumlar bunlar, bu gün sizeyse yarın da bize olur ;):)

7. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Geçmiş olsun dostum.Bu tip olaylara artık sadece gülebiliyorum.Sinirlenmek bile fazla artık.Alışmak lazım.

8. hasanova

hasanova hasan

Favori Kamış:
    Kamış Olta
    En İyi Avı:
    Daha Tutamadığım Av ;)
    Saolasın üstad. Aslında alışmamak lazım, direnmek lazım, karşı koymak lazım bu tür olaylara. Keşke insan haklarımız olması gerektiği durumda olsa da bu tür bir durumda gerekli mercilere şikayetlerimiz işe yarasa. Malesef şikayet etsek bile vız geliyor tırıs geçiyor...

9. Çok can sıkıcı bir durum..Ancak şunu belirtmeliyimki Kira sözleşmelerinde kiracı olarak yükümlülüklerinizi yerine getirdiğiniz sürece kimse yerinizi hele hele parası önceden ödenmiş yerinizi başkasına veremez..Bağırmak,efelik yapmak değil ne yaparsa yapsın bu sonucu değiştirmez..Siz size tahsil edilen yere isterseniz şişe mantarı bağlar kiralama ile hakedinilmiş işgaliye eyleminde bulunabilirsiniz..Çünkü kiralanan alanın kira süresince kullanım tasarrufu sadece size aittir..Birdaha benzer bir durum olursa hakkınızı canınızı sıkarak değil hukuk ile arayın..Bağırmak efelik yapmanın kanunda çıkar sağlamayan davranışlar olduğunu oradaki amcamda anlar teyzemde anlar..;)

10. hasanova

hasanova hasan

Favori Kamış:
    Kamış Olta
    En İyi Avı:
    Daha Tutamadığım Av ;)
    Benim düşüncemde aynı şekidle Erdal bey. Ama işte güzelim Türkiye'mde hakkınızı hukuksal yoldan arasanız bile aylar belkide yıllar sona sonuca ulaşabiliyorsunuz. Gönül isterdi ki ben hiç cnaımı sıkmasam, avukatıma bir telefon etsem, avukatım hemen bir dava açsa ve 1-2 hafta içerisinde dava sonuçlanıp bana karşı bu şekilde yersiz hal ve tavır sergileyenler cezasını çekse... Malesef olmuyor işte... Sistemin işleyiş şeklini bildikleri ve kimsenin bu kadar uzun süren bir yola başvurmayacağını bildiklerinden son derece yüzsüz ve riyakar bir şekilde tavır alabiliyor insanlar. Ben yine çok şanslıyım, daha üst mevkiilerden tanıdıklarım vardı işi o şekilde hallettim, yine de cnaım çok sıkıldı tabi, işleri bu şekilde yani araya tanıdık sokarak halletmeyi hiç sevmememe rağmen bana bunu yaptırdılar. Bense sadece ve sadece hakkımı istedim başka birşey değil.

11. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Suçlu duruma bile düşürüyolar adamı ama yinede boş durmamak lazım doğru söyledin;)

12. Konu başlığındaki ana mesele ve benzeri konularda hukuki çözümün aldığı zaman zarfındaki kayıplarınız istem halinde tazmin edilir..;)