Bir önceki eşkina av raporumda özelden yazan sessizdenizci ( mustafa ) ile birlikte dün gece tuzla sahilde beraber av yapma şansımız olmuştur. Kendisine benimle beraber av yaptığı için teşekkür ederim. Takım ve yemler hazır bir şekilde suya saldık. Derken bazı denemelerden sonra benim şamandıra akıntıyla beraber 3 metre sağ tarafa doğru ilerledi ve şamandıra dalışa geçti güzel bir tasma ile güzelliği kayanın üzerine aldık , yan taraftaki amcada istavritte atıyordu bizim tersane bölgesinden ve amcaya dedim amca yer değiştirelim sağ olsun anlayışla karşıladı ve yer değiştirdik, ben yine eşkinayı aldığım yuvaya doğru tekrar atışlar dedim , mustafada takımı aynı bölge civarında denemeler yapıyordu . Derken benim şamadıra tekrar dalışa geçti güzelliği tekrar kayanın üzerine aldık sevgi gösterisinden sonra arkadaşının yanına aldık kardeş kardeş takıldılar. saat 01:30 civarı ben ava son verdim mustafa eşkina ve istavrite devam edecekti ne yaptığını bilmiyorum cevap yazarsan sevinirim . Mustafa bu arada resim çekip bana yollayacaktı hem ben hem mustafa unuttuk Resimleyemediğimiz için üzgünüz keyifli bir av oldu Mustafa'ya tekrar teşekkür ediyorum ( merayıda öğrendi iyi mi yaptık yoksa kötümü yaptık ) Av sonucu : 2 adet Eşkina ( 1 adet 23 cm diğeri 25 cm )
Öncelikle Engin ile tanışmış olmaktan ve beraber av yapmaktan memun oldum. Bundan sonra yine av yaparız . Sağdaki ve soldakilerin acemiler ve eşkinanın oltaya vurmamasının vermiş olduğu moral bozukluğu ile sohbeti koyulaştıramadık, inşallah bir dahakine... Soldaki arkadaş sanırım 2. kez ava geliyordu, olta ve çapari ile resmen güreş yaptı. Neyseki Engin yardım etti ve çapariyi ve şamandırayı bağladı. Sağdaki ise 45derece açıyla önümüze atıp durdu. Sen gittikten sonra 15-20 dakika daha durdum, taki sağdaki benim hem eşkina hem de çapari takımını kıyıya çekene kadar. Sonra toplatıp geri döndüm. Kullandığım Owner Circle iğne aslında tam eşkina avcısı ama nedense hiç vuruş dahi almadı. Ya şans yada parlak iğneden dolayı. Bir sonrakinde bronz renkli iğne deneyeceğim. Resim işini sen gittikten sonra aklıma geldi, bir dahakine daha büyüklerini resimleriz
Av güzeldi inşallah bir kez daha sefere daha bereketli olur . sağ taraftakilere uyuz oldum ya adamın olta benim önümde diyorki bir de benim üstüme bilerekmi atıyorsun o oltanın benim önümde ne işi var birde utanmadan sendemi acemisin diyor bana sol taraftaki cocuk efendiydi mazlum birine benziyordu yardım ettim iyikide etmişim cocuk çok sevindi balık tutuyorum hatta ben oltasıyla bir iki kere nasıl atış yapmasını gösterirken telefon geldi ailesi gitmek istiyor abisiyle yolladı cocuk istavrit tutmaya devam etti. inşallah iyi balık tutmuşdur.