Tuttuğumuz Lüferin Cinsiyeti

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Candy_Man tarafından paylaşıldı.

1. Candy_Man

Candy_Man Necip TEPE

Merhaba
    Eminim daha önce sorulmuştur ama aklımdan cıkmıyor :D

Bu dönemde malum ya lüfer yok yada balıklar yumurtalı gibi yazılar dolanır.
    Şahsen pek gitmem böyle dönemlerde. Şimdi diyelim gaza geldik bastık gittik kör şansımıza bi lüfer denk geldi. Cinsiyetini anlayabilir miyiz ? Karnı şişik olmasının dışında kaşında gözünde varmıdır bu dişi diyebileceğimiz bi işaret ?

2. balikoltasi

balikoltasi Birol

Lüfer familyasının yumurtaları temmuz gibi olgunlaşır ki o zamanda bile anlamak çok zordur.

3. probzen

probzen Oğuz

En İyi Avı:
    37kg yayın
    anüsü dışarıya doğru çıkık olan balıklarınızın dişi balıklarınız olma olasılıkları, anüsü içeriye doğru girik olan balıklarınızın ise erkek balıklarınız olma olasılıkları yüksektir. Bir KESİNLİK söz konusu değildir.

kaldıki dişiyi bırakıp erkeği alsak yumurtaları dölliycek erkek kalmaz bu seferde 5-10 dişiye 1 erkek düşüyor zaten

4. leventturksoy

leventturksoy levent

Favori Kamış:
    Daiwa Procaster 4.20 surf daiwa crosscast 2.74 spin
    Favori Makine:
    Daiwa Crosscast S 5000 Daiwa Procaster 2500 A spin
    :) oncelikle sansının cok yuksek olmalı buzanda lufer tutman gercekten cok ve cok zor bogazın incisi yok olmak uzere ben olsam lufer tuttugumda brakırım
    cunku soyu tehlikede istavrit tutuyorum hala bol miktarda var simdi gecis balıklarının hepsi havyarlı senin tutcagın lufer 30 bintane havyar brakcak erkek disi ayrımı nasıl yapılıyor bilmiyorum boyle bir dusuncede oldugundan dolayı seni tebrik ediyorum aslında bu konusmaları yapacak kisiler bence gırgır sahiplerinin yapması lazım ama onların gozunu$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ burumus hic umurlarında deyil bindikleri dalı kesiyorlar ama hırslarından bunu goremiyorlar tarım bakanlıgı uyuyor uyancak gibi deyil 3.5 sene sonra yakaladıgınz bir istavrite sevinecek hale gelecegiz 20 sen once sarayburnu galata karakoy den capariyle 10 cektimiz istavritler sadece anı olarak kalcak buresimden bize kalan anı gibi

Uploaded with ImageShack.us

5. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    o yukarıdaki resimdeki adam o balığı kepçeyle mi tutuyor yaw?
    ayrıca mersinde açıklarda, uluslararası sularda avlanan yunan, israil, mısır hatta italyan balıkçıları geziyor, ve bunların avrupa komisyonlarına uygun her türlü belgeleri ve techizatları bulunuyor. sorun sadece bizim kıçıkırık gırgırcılarımız değil. yabancı forumlarada bakarsınız kuzey yarımkürede olduğu gibi balık sıkıntısı var. hatta geçen sene televizyonlarda balık populasyonunu korumak için sayıları gittikçe artan fokları öldürdükleri haberi vardı

6. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Arkadaşlar dün boğazdan yakaladığım istavritlerin hiçbirinden havyar çıkmadı bilginize..

7. leventturksoy

leventturksoy levent

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    evet kepceyle yer istanbul bogaz balık okadar cokmus babam anlatır goc zamanı balık kıyılardan ustuste geciyormus bogazdan

8. mustafa34

mustafa34 mustafa

Favori Kamış:
    silstar
    En İyi Avı:
    5 kg aynalı sazan
    atalarımız saolsun

zamanında çocuklarının geleceklerini düşünerek bilinçli avlansa idiler biz bugun şimdi acaba nerde balık tutabiliriz . bir tane balık alsak yuppi diyip arkadaşımıza telefon açıp olum balıgı çektim diyoruz.. zamanında balık çoktu ama çok u oldugu gibi bırakmadık çokya hepsini topladık.. palamut bol oldugu sene .. bir dahaki seneyi düşünmeden balıkçılar agları dolduruyor pazarda 4 tanesi 10 milyondan satıyor işte bizim atalarımız şimdi biz çocuklarımıza nasıl bir gelecek bırakıcaz onu düşünüyorum göl balıkçılıgı resmen öldü .. deniz balıkçılıgı ise parası olan teknesi olan yapabiliyor kıyıdan sadece istavrit çinekop izmarit iskorpit gibi balıklar dışında balık almak nerdeyse imkansız laştı allah sonumuzu hayretsin

9. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Balık bolluğu, evet. Ama olay biraz başka::)

10. leventturksoy

leventturksoy levent

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    bu olay kesinlikle kırgın deyildir 1960 ait bir fotograf palamut tur kırgına rastladıgı nerde gorulmus karadenizi en erken terkenden balık palamut

kırgın olsaydı resimde gordunuz yerde kar olması gerekiyordu tamammen balık coklugundan kaynaklanan bir durum ve kepceyle altayla sandalla ufak motorla
    balıgın tukendigine ihtimal vermiyorum balık son 15 yılda tirol basta gırgır ve balık bulucu bulucular arkadaslar balık bulucular enbuyuk tehlike kesinlikle butun balık bulucular sokulmeli turkiyede satıs ve bulundurması yasak olmalı
    bunu iyi okuyun AV KAYIKLARI ARAC MUAYNESİ YAPILIRGİBİ HERSENE MUAYNE OLMALI AG KONTROLU RADAR BALIK BULUCU KONROLU YAPILMASI GEREKİYOR ARAC MUAYNESİ OLUYORDA GIRGIR MUAYNESİ OLMAZMI İYİ FİKİR DEYİLMİ TARIM BAKANLIGINA MAİL ATCAM MUAYNEDEN GECMEYEN KAYIKLAR AVLANAMAYACAK BUKADAR BASİT BU KONUDA GORUSLERİNİ İSTİYORUM

11. lüfer_and_kofana

lüfer_and_kofana oğuz durmaz

Favori Kamış:
    lineaffe extreme 180 cast okuma salina 4,20
    Favori Makine:
    Epix pro 6500 - Vsystem6500- trio 40s
    En İyi Avı:
    1,15 ve 82 cm lik kofana
    fark edermi erkek olmadan yumurtalar olgunlaşmayacak yumurtladıktan sonra erkek işlevini yapar dokunmamak en doğrusu ben bu aylarda avlanmam genelde bi temmuz aylarında levrek avına çıkarım onun yumurta dönemi bitmiş oluyor

kıyılarda sardalya ve çaça gümüş görünmeye başladı lüferler bayram ediyor beslenip yağlanacaklar

12. wolk23

wolk23 Volkan GÖKHAN

Favori Kamış:
    MAVER ELİTE TİTANİUM 430
    Favori Makine:
    DAİWA SALTIGA SURF 5500 - SHIMANO ULTEGRA 10000 XSB
    En İyi Avı:
    EN BÜYÜĞÜNÜ HENÜZ YAKALAMADIM. ŞİMDİLİK LÜFERLER, PALAMUTLAR
    bildiğim kadarıyla o resim kırgın resmi. hatta şöyle bir yazıya denk geldim. yazıda kırgın denilince akla gelen ilk resim diye bahsediyor bu resimden.

http://balikgunlukleri.blogspot.com/2012/02/krgn.html

13. simendifer

simendifer Sennur

Yakup hocamız, eski bir konuda balıkların cinsiyet ayırımı için şöyle bir açıklama yapmış;

Bu da, Mustafa arkadaşımızın konuya ekledikleri;

14. Candy_Man

Candy_Man Necip TEPE

Konuya evlilik olaylarım nedeniyle biraz geç dönüş yapabildim. Ama Hepinize teşekkür ederim epey bilgilendirici olmuş konu. Lafın kısası belli mevsimde balık tutmicaz :) cinsiyetini anlamak çok zormuş demekki. Birde ben o resmin kırgın olup olmadığı konusunda fikrimi belirteyim. kırgın olmasa o balıklar bence geri atar kendini. ayrıca kar sonrasında tatlısuyun denize karışmasından kırgın olduğu için şiddetli yağan bir gecelik kar ertesi gün eriyince böyle bir manzara çıkartabilir diye düşünüyorum. ki ustalar anlatmış zaten. İlginize teşekkür ederim tekrardan.

15. REİS

REİS Mahir Ersin

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Torikler-Kofanalar
    O balıklar, kesinlikle kırgın balığı.

1950'den beri denizi hatırlıyorum, hiç böyle balık tuttuğumuzu ya da tutanı gördüğümüzü hatırlamıyorum.

16. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Bu palamut ve torikler kirginda kepcelenirdi.Bunlar soguk su basinca kirilan baliklardir.

17. xxgokhanzz21

xxgokhanzz21 Gökhan

Favori Kamış:
    Albastar 4.20 krokodil
    Favori Makine:
    Banax 2000
    En İyi Avı:
    34 Cm alabalık
    Yorumunuza kesinlikle katılmıyorum Ayrıca burda onlarca insan yanlışmı biliyor yüzlerce kaynak yanlışmı yazılmış bu fotoğraf bir kırgın fotoğrafıdır.Ayrıca balık bulucuya karşı çıkışınızada katılmıyorum gırgırlar ve troller binlerce ton balık avlarken Bizim tuttugumuz 1 torigemi göz diktiniz 3 5 kilo istavritemi göz diktiniz.Görüşüm bundan ibaret.