arkadaşlar geçen gün bi av marketinde rastladım,adamlar turna için birbirine üstüste monte edilmiş 2 kaşık yapmışlar.Suda at-çek yaparken bu kaşıklar birbirine vurup hem ses hemde köpük çıkarıyomuş.sonra birde kuyruğu bilyeli sasiler gördüm.onlarda aynı şekilde suda ses çıkarıyomuş.Bu ürünleri kullanan arkadaşlarım varsa yorum ve görüşlerini bekliyorum.Acaba bizim normal sasiler ve kaşıklara göre daha cazip tarafı varmı????
Sevgili Tuncay, Yıllardır Turna avlarım; zaman zaman belli renklere daha itibar ettiği oluyor ama eğer zamanı geldiyse herşeye atlıyor bu avcı balık. Bahsettiğin sesler ilgisini çektiği kadar bazende korkutuyor. Ben bu çiftli kaşıklardan kullandım fakat büyük bir fark görmedim. RASTGELSİN...
bu kaşıktan bir tane denemek için kullandım inan hiç verim alamadım zamanı geldiginde turna hemen hemen herşeye atlıyor ama en çok 5 numara meps ve turna yavrusu silikonuyla turna yakaladım ben
Sevgili Kardeşim Tuncay Alabalıktan sonra en cok tuttuğum balıktır turna.Hernekadar son zamanlarda daha cok deniz balıkcılığıyla haşır,neşir olsamda arada tatlısuyada gidiyorum.Ankara Eymir gölünün zannederim en büyük turnalarından birini tutanda benim.Resmini cekmiştim.1970 yılının 1 mayısıydı.Yani bugün yıldönümü.Eşime tenbih ettim,bugün İstanbula gidiyor.O resimleri bulabilirse getirecek ve bende sizlerle paylaşacağım. Turna avında benim favori yemlerimin başında orijinal 5 No Mepps gelir.Büyük bir suni yem kolleksiyonum olmasına,aralarında senin bahsettiğin tipdekilerinde bulunmasına rağmen,5 No ve tercihan sarı üzeri kırmızı benekli hep günü kurtarmıştır.Hernekadar en büyük turnalarımı klasik turna kaşığı ile tutmuş olsamda dahacok ona güvenirim. Son zamanlarda AbuGarcianın Flamingo adlı bir kaşığı piyasada görüldü.Normal turna kaşığı tipine benzeyen bu kaşık nispeten daha ince yapılı ve gözlü.İstanbuldaki bazı kardeşlerim son avlarında bu kaşıkla harika neticeler alıyorlar.Sana tavsiye ediyorum.Kısık Üsküdarda bitenlerin yerine bolca getirmişler.Sorumlusu Necatiye selamlarımı iletirsen sana temin edecektir. Sevgiyle kal
kaşık ben beyaz sasiyi kaşığa tercih ederim ancak avlağa göre farklılıklar olabiliyor kaşıktada tercihim altın veya gümüş 3 numara kaşık
tuncay abi o kaşık bendede var içime hiç sinmedi atmadım çantada duruyor dam yalpa yapan kaşık şu an favorim