Öncelikle bir kaç sorum olacak.Kaşığın çelik tele takıldığı yere ufak kurşun taksak kaşığın yüzüşünü engeller mi ? Sassylerde o tek Jig Head ile turna yakalanırmı?Sassy zarar görürmü?Ne kadar çekerli çelik tel lazım ? Ve Şimdi Kaşıklarımın Resimleri: Tümü Alba 503 No:1 Alba 510 No:3 Abu Garcia KASTMASTER Sırtı mavi Sassy Yorumlarınızı Bekliyorum ve İlginize Teşekkürler
Elbette işe yarar.. Ama o kastmaster, turna için pek verimli olmaz. Denizde daha iyi iş yapar. Dİğerleri de, turnadan ziyade, sudak için faydalı olur.. Silikon olan ise, en ideal olan ama, bazen turuncusu daha iyi iş yapıyor.. Kızkardeşim ilk turnasını 5-6 yaşında iken saç tokası ile tutmuştu.. Demekki, saç tokası bile iş yapabiliyor.. Ve demekki, bir şeyin bir kere iş yapmış olması, hep yapacağı anlamına gelmiyor.. Ve bu toka hikayesi 5 yaşındaki bir kız çocuğu bile toka sayesinde turna tutabilir anlamına hiç gelmiyor. Yoksa, malzemecilerde tokadan bol bir şey olmazdı.. En iyi cevabı turna verecektir, bunu en iyi o bilir, gidilip onlara sorulmalıdır. Önlerine atarsın, eğer hoşlarına giderse, zahmet eder, taa ayağına kadar gelip haber verirler, pek güzelmiş diyerek..
111 ben çanıllıda duydum adam tırnak makasına 3 iğne takıp tutmuş.biz abartı yoruz turna yeterki görsün atlıyor zaten. sahte yem işini abartmamak gerekir bence,bir noktadan sonra av bayileri bizi avlıyor dalan yem yüzen yem 3 boyutlu diye.normal 1 kaşık ile rapala nın en iyi modelinin şansı aynı yeterki turna görsün zaten hareket eden her şeye saldırıyor ........... ama yemlerden beyaz sahte sasy iş yapar diye düşünüyorum kaşıklarda ağır olduğu için sahte yemlere göre atışlarda avantaj sağlıyor.
Selam caner abicim buradakiler bence hepsi iş yapar kaşıklar gayet güzel turnaya rahatlıkla atabilirsin gümüş rengi ideal sasiya gelince istersen bi 3 lü tak at istersen 3 lü takma bazı arkadaşlar 3 lü takmadan atıyor ve turnayı alıyor kaşıklar hfifse kurşun takarsan aksiyonunu bozabilirsin ama sen yinede dene bu balık turna hepsine atlar bence kastmaster lede ankara da çok iyi turna alıyorlar av bayii lerinde baya satan kaşık
Bencede hepsi is yapar,birinci resimde gövdesi genis olanla daha cok yayina atilsada turna icinde is yapar,gövdesinin genis olmasindan dolayi suda digerlerine nazaran daha cok basinc yapar birinci resimdeki kasik,akarsuda gövdesi daha ince olan kasik,bulanik ve durgun sudada gövdesi daha genis olan kasik kulanmani tavsiye ederim,silikon balikta yerine göre balik alir,ama sen ne kulanirsan kullan,sahteyi dogru yüzdürmen basarinda en büyük etken olacaktir...
Bu kaçıkların hepside turnada iş yapar,sasy ye üçlü iğne takmanı tavsiye ederim,gerek kaşık,gerekse sasiy mutlaka hazır tel kullan.
Ben genelde mepss (döner kaşık ) kullansamda senin kaşıklarının arasında en fazla şans vereceğim Abu Garcia olur ama değinmek istediğim başka bir şey ise kaşıkların önünde çelik tel kullanma sahtenin aksiyonunu bozar bunun yerine örgü ip kullanabilirsin
http://www.home.zonnet.nl/harmnuis/software/hapslik.mpeg Turna'nın avlanma karakterini burdan izleyebilirsiniz... belki bir fikir uyandırır... http://translate.google.com/transla...-dewaal/snoek.htm&sl=nl&tl=tr&history_state0= size özel bir çeviri yaptırdım google a