Turna Avı Ne Zaman Başlayacak...

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında x-a-3 tarafından paylaşıldı.

1. x-a-3

x-a-3 Timur

En İyi Avı:
    6 Kg Turna
    Arkadaşlar havalar ufak ufak ısınmaya başladı... 15 Marta kadar av yasağı var diye biliyorum ve tarihte geldi sayılır.. Kaşık, rapala, meps, silikon vs. gibi sahtelerle ne zaman avlanmaya başlayabiliriz?

2. muratcoskun

muratcoskun muratcoskun

Favori Kamış:
    alba star 2,70
    Favori Makine:
    şimano
    En İyi Avı:
    turna 2,5 : yayın 7,5
    turna avı 1 nisanda açılıyor.
    şimdiden rasgele.

3. maximturka

maximturka mert

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin10-40g,Shimano Alivio AX8000 3,30mt 50-100gr, Lineaeffe ac casting surf 390cm,
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro SPa-25 , OKUMA AVENGER AV-55 MAKİNE,DAİWA CROSSFIRE 2500
    Turna sezonu 1 nisanda ama o tarihte yakalamak zor olur ,daha çok mayısın sonları - hazıranın başlarında verim artmaya başlıyor.

4. goksel64

goksel64 ibrahim

Favori Kamış:
    fawori kamışımı değiştirdim artık shimano
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    alabalık sevdası
    Bende sabırsızlıkla bekliyorum sezonun açılmasını arkadaşlarında söylediği gibi 1 nisanda açılıyor sezon ve limit 5 tane olarak değiştirildi.
    Mert arkadaşımın söylediğine katılamayacağım çünkü bu bölgelere göre değişiklik gösterebiliyor.Bizim buralarda ilkbahar aylarında daha çok oltaya geliyor kıyıdan tabiki tekne veya botla hiç avlanmadım ondan dolayı bilgim yok Sizin oralar neresi derseniz Ege Bölgesi

5. selahattin123

selahattin123 Selahattin Babaoğlu

1 nisanda bol bol ava gidebilirisniz

6. asenol

asenol ahmet şenol

Favori Kamış:
    fly
    Favori Makine:
    fly
    Bu sene 1 nisanda balığın oltaya geleceği kanaatindeyim. Sular bu sene erken ısınmaya başladı. Geçen sene mayısta zar zor kefal tutarken bu sene kefal erken başladı. Turnada da av olacağını zannediyorum. Tamamen suyun ısınması ile alakalı bence..

7. maximturka

maximturka mert

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin10-40g,Shimano Alivio AX8000 3,30mt 50-100gr, Lineaeffe ac casting surf 390cm,
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro SPa-25 , OKUMA AVENGER AV-55 MAKİNE,DAİWA CROSSFIRE 2500
    :) aslında benım de söylemek istediğim hava sıcaklıkları ve dolayısıyla su ısısı ve seviyesi ile ilgiliydi.
    benım şahsı görüşüm nısandan öte hazıran ve sonrası gibi daha iyi turna av verıyor.
    ancak şunun ayırımını yapmakta da fayda var , yukarda ki açıklamalarım at-çek için.
    yemli bu mevsimde daha başarılı olur .

8. gençbalıkçı

gençbalıkçı Erdogan

Peki 1 nisan ve 1 nisan'dan sonra Göllerde derelerde kefal sazanda tutulur dımı yasak falan kalkıyor ? ve vurur yanı takımı dizdiginde ?????

9. Volkan0690

Volkan0690 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Flame 30
    Samsun için 1 Nisan'dan 1 Temmuza kadar sazan ve tatlı su kefali avı yasak. Sadece derede akarsuda tatlı su kefali avlayabilirsiniz. Akarsularda tatlı su kefali avı için herhangi bir zamanda av yasağı yok.

10. gençbalıkçı

gençbalıkçı Erdogan

hocam bana av yasagı takvımını atabılırmısın ? bilinçsız avcılık yapmak ıstemıyorum müsait oldugun zaman atarsan sevınırım

11. Volkan0690

Volkan0690 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Flame 30
    Ekledim hocam buyur aşağıdaki resimde bölgelere ve türlere göre zaman yasakları mevcut.

Aşağıdaki linktende tebliğin tamamına bakabilirsin. Uymamız gereken tüm kurallar burada mevcut. Rastgele.

TEBLİĞ 3/2

12. gençbalıkçı

gençbalıkçı Erdogan

saolasın din kardeşım . bu sonuçtan sunu çıkardımkı ben bu sene balıga gıdemıyecegım :(. askere gıdecegım çünkü . fakat barajın önunde(agzında) dere başlıyo ordan taaa denize kadar serbest kılmışlar . fakat göllere yasak koymuslar . aslında cok saçma . tmm barajlarda balıklar ürüyo, ordanda derelere dagılıyo . sen dereden ne kadar tutarsan tut gene ürüyo barajdan bı sel geldıgınde derelere gidiyor balıklar ama, kocaman Barajın balıgıda bıtermı beee :D hem bizim Samsun'da öle balıkcılık yaygın degil, daha dogrusu şöyle şöliyim TAFLAN'da yaygın değil. herkez kuş ve tavşana gıdıyor. ama bende 1 nisan'dan sonra derelere giderim öyle makarasına saten ben rekor ıcın kosuyorum derede en fazla kac gram balık olurki 1 kılo tuttum derede dıyen partal atıyodur :D tuttugumu salıyorum ben heleki bu aralar yanı geçen sene dıyım, yayın üremiş :D onları tutuyorum tutuyorum kovayla koşa koşa sonra derin yerlere salıyorum :D