Arkadaşlar aklıma birşey takıldı ve baya arştırdım ama bir türlü sonuç bulamadım acaba amatör dalışlarda tüp kullanarak zıpkın ile avlanabiliyormuyuz belge falan isteniyormu bilgilendirirseniz çok sevinirim....Sağlıcakla Kalın...
Benimde bildiğim yasak. Ayrıca havalı zıpkınlar bile yasak. Bende bu işe çok merak salıyorum ama ben daha adam gibi yüzemiyorum bile. Şaka bir yana yüzerimde, öyle dalmak malmak... Nefesimi ayarlar mıyım? Bimiyorum ki... Aslında bir bilen yardımcı olursa bende sevinirim hani
Sen halâ Tebliğ 1/2 yi okumadın mı bakayım Denizlerde amatör balıkçılık MADDE (6) Denizlerde gece zıpkın ve sualtı tüfeği ile avcılık yapılamaz. Sualtı tüfeği ile yapılacak avcılıkta ışık kaynağı, şnorkel hariç yapay hava kaynağı, tüp, nargile, her türlü soluma cihazı ve yedek hava kaynağı kullanılamaz. http://www.balikavi.net/dokuman/teblig.php yukarıda verdiğim linki tıkla bi göz gezdir Fatih im
Olay çözülmüştür tamam herkese teşekkür ederim yanlız antalyada gündüz falezlerin önünde tüple dalan elinde zıpkınlı 2 3 kişi görmüştüm Allah cezalarını vereccek onnların ozaman
Zıpkınla av bence en adil av şeklidir. Ancak tüplü dalışlarda veya gece dalışlarında zıpkınla avlanmak tek kelimeyle şerefsizliktir. Lütfen böyle birşey görürseniz hemen jandarmaya veya polise haber veriniz.
Gece tabii hayvanlar korumasız kalıyor. Ya birçoğu avda oluyor, yada yuvalarında oluyor. Aniden ışığı karşılarında görünce bakakalıyorlar. Kara avcılığıda öyle; örneğin tavşanlarda gece arabanın farını karşılarında görünce zavallılar öylece kalıyorlar. Bir gecede 20-30 tavşan vuranları duymuştum, resmen katliam!!! Ama işte eğitim eğitim diyoruzda biraz vicdan olmalı....
Yani arkadaşlar kendi yeteneğinle kendi nefesinle avlanmak varken niye tüple dalarak avlanalım. Tüple dalarak avlanan insanlar tabi onlara insan denile bilirse aciz insanlar,yeteneksiz insanlar, zoru başaramayan insanlar. Onların yaptıkları spor değil düpe düz katliam. Kendi nefesinle dalarak avlanmak gibi zevkli bir sporun yerini tüple dalarak avlanmak tutarmı? HAYIR. Hani bir söz vardır; Çekirge bir sıçrar, iki sıçrar,üçüncüde yakalanır. Onlarda elbette yaptıklarının cezasını çekecektir. Herkese saygılar.
Ogördüğüm adamları inşallah birdaha görürüm adamlar işin garibi falezin hemen önünde sahil güvenlik veya sıradan bir vatandaşın gördüğü bir yer neden herkes ilgisiz kalmış anlamıyorum adamlar ellerinde zıpkınla tüple dalıyorlardı birde gündüz gözüyle bende bilmediğim için sadece baktım bundan sonra gözlerini oyarım onların...