trakonya yeniyormu

Konu, 'Denizdeki Canlılar' kısmında selimlee tarafından paylaşıldı.

1. selimlee

selimlee

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    kıyıdan3 mt.10cm.suda1200gr.levrek
    merhaba.bu hafta çamdibi pazarında 3 adet yarım kiloluk civarı drakonya gördüm bu balık yeniyormu?:confused:

2. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    levrekgillerden olup çok lezzertli bir balıktır;)

3. turna

turna

Sırt iğneyi dikkatlice kes at gerisini ye,sen yemiyorsan bana haber ver,sen kızart ben gelir yerim.

4. saitcan

saitcan İSMAİL

Favori Kamış:
    el oltası
    En İyi Avı:
    850 gr mercan 700 gr çupra .
    ben çok tutum ama hiç yemedim.yanlız çok güzel bir tadı olduğunu duymuştum hemde öğretim görevlisinden.

Son düzenleme: 15 Ağustos 2008
  5. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
  6. themad2

themad2 Serdar

Yenilir,İşi bilen ellerde ;)

7. balikoltasi

balikoltasi Birol

çok makbul ve lezzetlidir. yanlız dikenleri zehirlidir. ayıklamayı bilmeyenler kesinlikle balıkçıya ayıklatsın. oltaya gelincede ellememenizi öneririm. zira kötü bir tecrübe olur:)

8. gülbaharlar

gülbaharlar gulbaharlar

Favori Kamış:
    el oltası, kamış
    En İyi Avı:
    13 kilo aynalı sazan
    evet yukarıda arkadaşların dedikleri gibi usta ellerde işlendiğinde çok güzel ve lezzetli olduğunu duymuştum ama yimek nasip olmadı inşallah ilerleyen zamanlarda nasip olur

9. summerset

summerset Barıs Tufan

Favori Kamış:
    lineaeffe fishing ferrari extreme 2000 surf kamış ; tubertini gorilla surf makine
    En İyi Avı:
    50 cm kofana ;2 kg kalkan
    trakonya yenir ama yanlızca büyükleri ve gerçekten eti çok lezzetlidir. kendi adıma konuşuyorum 25 cm ve üstü tüm trakonyalar benim için potansiyel yemek anlamına gelir :)

10. Karaköylü

Karaköylü Alp

Favori Kamış:
    Alba surf kamış 420 okuma blue Hawk
    En İyi Avı:
    okadar çokki
    Alt ve üst dikenlere dikkat et ayıklarken tulumunu çıkar ve pişir ye eti lezzetli...

11. ayastafanos Balıkçısı

ayastafanos Balıkçısı İbrahim Şevki Karanlık

Favori Kamış:
    Kamış ve makina
    En İyi Avı:
    İskorpit(20cm)-sarıkanat(22cm)-gelincik(27cm)-zargana (52cm). istavrit,ispari,izmarit,kupes,kalamar.
    sırtındıki üç dikeni zehirlidir. aeslında zehirli demek te yanlış, bu üç dikeni saran sıvı aynen iskorpitteki gibi insanda protein parçalanmasına neden olur. Eti yenir...

12. rıfat yaman

rıfat yaman RIFAT YAMAN

Favori Kamış:
    alba star akina ve kamış
    En İyi Avı:
    yıl 1992 ankarada aynalı sazan 16.5 kilo
    yenmez mi yenir yenir balıktır denizdedir vede oltaya geldimi öle bir yenir ama dikkat etmek lazım yemeden önce tutmak lazım:D

13. Nightwalker

Nightwalker Kagan

2 sene kadar once Susanoglu'nda cok tutuyorduk. Bilen arkadaslar cok lezzetli eti oldugunu soylediler, ben de kizarttim kizarttim yedim. Kayis gibi sert, garip tatta bir eti vardi. Bilemiyorum...

14. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Yenmezmi yenir tabi.Eti serttir ama bir okadarda lezzetlidir.Ense kökü kulakları ve boynundaki(balığa uyarlayınca sırtı solungaç kapağı ve karnı oluyo:D) dikenlerden korunun yeter.Özellikle ensedeki dikenlerin batması değil sürtünmesi bile ince deriden (ayak tabanı ve avuç içi hariç heryerden)etki eder.

15. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    burak sen boş zamanlarında inşaatlarda kalfalık falanmı yapıyorsun avucunun içindeki deri okadarmı kalın:confused: :confused:

16. karayel

karayel Yakup ERDEM

Favori Kamış:
    şeytan otası
    En İyi Avı:
    kaya balığı (1.5 gram) :)
    :) hatta :D Aytekin koptum.

Aslında gerekli bilgiler verilmiş, yenmez diyen arkadaşlar sanırım zehir bağlamında bunu öne sürmüş.

Trakunya dünyanın en iyi çorba balıklarındandır. Milano yada benzeri İtalya-Fransanın balık lokantalarıyla ünlü şehirlerin pazarında deniz çupra ve levreğinden daha çok para eder. Sabah denizden dönen balıkçılardan trakunya, iskorpit ve lipsozlar lokantacılar tarafından adeta kapışılır. Ülkemizde de erbabı olanlar bu balığı tercih eder. Kırlangıç ve lipsoze göre üstünlükleri vardır.

Ayıklanması konusundaki uyarıları dikkate almalıyız.
    Eti çorba dışındaki pişirme şekillerine de uyar ama çorbadaki lezzet ve nefaseti bulamayız.
    Bu konuda güzel bir tarif elimizde mevcut fakat tarif telif haklarıyla korunduğundan burada veremiyorum.

Son düzenleme: 29 Ağustos 2008
  17. sedatk

sedatk Sedat

Geçenlerde İzmir Balık halinde trakonya yı tezgahta ve kg si 15 ytl ye satıldığını gördüm:D

18. ufukkula

ufukkula ufuk

En İyi Avı:
    Henüz yakalamamış olduğum

Allah bilir sen yakalayıp atmışındır bir de,yazık yazık gidiyor 15 likler...;)

19. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Valla abi benim çalışmadığım iş kolu kalmadı açıkçası:DÇok uç noktalar hariç:D:D:DAma orada avuç içi ve tabana sürtünmesi etki etmiyor.Batınca ağrı yapıyor demek istedim.Zira Kol göbek baldır gibi bölgelere diken batmak yerine sertçe sürtündüğünde bile sızıya sebep olur.(bende eskiden olurdu.Şimdi ağrı 10 dk ancak sürüyor)

20. ayastafanos Balıkçısı

ayastafanos Balıkçısı İbrahim Şevki Karanlık

Favori Kamış:
    Kamış ve makina
    En İyi Avı:
    İskorpit(20cm)-sarıkanat(22cm)-gelincik(27cm)-zargana (52cm). istavrit,ispari,izmarit,kupes,kalamar.
    Yukarda da belirttim,ağrıya sebep dikenlerdeki sıvının insan vücüdunda yol aztığı protein parçalanması. onun için eski profes.balıkçılar ağdan çıkarır veya ağ toplarken çarpılırsa çarpılan yeri egzosun amyantının üzerine bastırırlardı çünkü sıcak etkiyi yok eder. Ama zamanla vücut bu sıvıya karşı anti kor üretir ve sızı ya hiç olmaz yada çok kısa bir zamanda geçer. aynı olay arıcılarda arı zehirine karşı da vardır...