ben çok tutum ama hiç yemedim.yanlız çok güzel bir tadı olduğunu duymuştum hemde öğretim görevlisinden.
çok makbul ve lezzetlidir. yanlız dikenleri zehirlidir. ayıklamayı bilmeyenler kesinlikle balıkçıya ayıklatsın. oltaya gelincede ellememenizi öneririm. zira kötü bir tecrübe olur
evet yukarıda arkadaşların dedikleri gibi usta ellerde işlendiğinde çok güzel ve lezzetli olduğunu duymuştum ama yimek nasip olmadı inşallah ilerleyen zamanlarda nasip olur
trakonya yenir ama yanlızca büyükleri ve gerçekten eti çok lezzetlidir. kendi adıma konuşuyorum 25 cm ve üstü tüm trakonyalar benim için potansiyel yemek anlamına gelir
sırtındıki üç dikeni zehirlidir. aeslında zehirli demek te yanlış, bu üç dikeni saran sıvı aynen iskorpitteki gibi insanda protein parçalanmasına neden olur. Eti yenir...
yenmez mi yenir yenir balıktır denizdedir vede oltaya geldimi öle bir yenir ama dikkat etmek lazım yemeden önce tutmak lazım
2 sene kadar once Susanoglu'nda cok tutuyorduk. Bilen arkadaslar cok lezzetli eti oldugunu soylediler, ben de kizarttim kizarttim yedim. Kayis gibi sert, garip tatta bir eti vardi. Bilemiyorum...
Yenmezmi yenir tabi.Eti serttir ama bir okadarda lezzetlidir.Ense kökü kulakları ve boynundaki(balığa uyarlayınca sırtı solungaç kapağı ve karnı oluyo) dikenlerden korunun yeter.Özellikle ensedeki dikenlerin batması değil sürtünmesi bile ince deriden (ayak tabanı ve avuç içi hariç heryerden)etki eder.
burak sen boş zamanlarında inşaatlarda kalfalık falanmı yapıyorsun avucunun içindeki deri okadarmı kalın
hatta Aytekin koptum. Aslında gerekli bilgiler verilmiş, yenmez diyen arkadaşlar sanırım zehir bağlamında bunu öne sürmüş. Trakunya dünyanın en iyi çorba balıklarındandır. Milano yada benzeri İtalya-Fransanın balık lokantalarıyla ünlü şehirlerin pazarında deniz çupra ve levreğinden daha çok para eder. Sabah denizden dönen balıkçılardan trakunya, iskorpit ve lipsozlar lokantacılar tarafından adeta kapışılır. Ülkemizde de erbabı olanlar bu balığı tercih eder. Kırlangıç ve lipsoze göre üstünlükleri vardır. Ayıklanması konusundaki uyarıları dikkate almalıyız. Eti çorba dışındaki pişirme şekillerine de uyar ama çorbadaki lezzet ve nefaseti bulamayız. Bu konuda güzel bir tarif elimizde mevcut fakat tarif telif haklarıyla korunduğundan burada veremiyorum.
Valla abi benim çalışmadığım iş kolu kalmadı açıkçasıÇok uç noktalar hariçAma orada avuç içi ve tabana sürtünmesi etki etmiyor.Batınca ağrı yapıyor demek istedim.Zira Kol göbek baldır gibi bölgelere diken batmak yerine sertçe sürtündüğünde bile sızıya sebep olur.(bende eskiden olurdu.Şimdi ağrı 10 dk ancak sürüyor)
Yukarda da belirttim,ağrıya sebep dikenlerdeki sıvının insan vücüdunda yol aztığı protein parçalanması. onun için eski profes.balıkçılar ağdan çıkarır veya ağ toplarken çarpılırsa çarpılan yeri egzosun amyantının üzerine bastırırlardı çünkü sıcak etkiyi yok eder. Ama zamanla vücut bu sıvıya karşı anti kor üretir ve sızı ya hiç olmaz yada çok kısa bir zamanda geçer. aynı olay arıcılarda arı zehirine karşı da vardır...