Temmuz Ayı

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Pascal33 tarafından paylaşıldı.

1. Pascal33

Pascal33 Bora

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.70 Spin Kamış
    Favori Makine:
    shimano technium 3000 sfc
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg
    Arkadaşlar Merhabalar,
    Bu ay planlarıma göre yemli avlar yaparak geçirecektim ama at çek kanımıza işlemiş bir kere,sizlere son dört günkü avlarımdan bazılarını sunuyorum,özellikle mevsim itibariyle chinupen 80 cm nin harakalar yarattığını ayrıca
    belirtmek isterim,Wtd konusunda ise Bilge Abinin tavsiyeleri çok işe yaradı.Geçen ay yaşadığım sahte kayıpları pomalar düğüm kullanmaya başlamamla Allah a şükür şimdilik bitti.:eek: :eek:

Genelde sabahları 35 cm üstü bir çok ispendek atlasa da günü bir çok kez tek balıkla tamamladığım,gece boyunca çok az balık alan olta atan arkadaşlara balıkları verdim, birçoğunu fotoğraflayamadım. Yakın zamanda bir go pro kamera edinip,sırf WTD üzerine görüntülü bir şeyler paylaşamak istiyorum.Balığın su üstü sahteye hamleleri mükemmel.
    İlk balık iki gece önce 04:00 da max rap 13 cm mor kafayla aldığım kiloya yakın bir levrek,

Uploaded with ImageShack.us

Aşağıdaki balıkları ise bu sabah aldım,sahte max rap limon 13 cm,max raplari yurt dışından getiriyorum artık,hem daha ucuza mal oluyor,hem de Türkiye dekiler gibi çakma değil

Bu sabah avlak kalabalıktı anneme göre nazar bana göre ihmal bacağım ayağımdaki pazar terliğinin kaymasıyla iki kayanın arasına sıkıştı.Her şeye parayı yetirdim,bir ayakkabı almadığıma şimdi çok pişmanım,sizden ricam çabuk kuruyan tabanı kaymayan dayanıklı bağsız,hafif bir ayakkabı öneriniz varsa çok makbule geçer.

Wtd konusunda bir kaç çok önemli tavsiye,
    1-Her zaman çok dikkatli olun,dikkatinizi son ana kadar koruyun,her atışınızda balığın peşinden takip ettiğini düşünün balık genelde son metrelerde atlıyor.
    2-Her beş atıştan sonra mutlaka yer değiştirip,merayı dinlendirmekte büyük fayda var.Ayrıca sürekli aksiyon değiştirin arada duraklar verip devam etme,hızlı wtd,yavaş wtd,
    3-Balığın dikkatini hızlı wtd ile çekin muhtemelen ilk atlayışında ıska geçecektir,eğer atlarsa wtd yi bırakıp,kamışın ucunu sertçe oynatın.
    4-Altın kural balığın ağırlığını oltada hissetmeden asla tasma vurmayın,ilk saldırı anında insan çok heyecan yapıyor,tasma telaşıyla acele ederseniz,sahte uçarak size doğru gelir,sakin olmak çok zor gerçi ama :)
    5-WTD iple çok daha güzel yapılıyor,ancak tasmayı sert vurursanız balığın ağzını yırtma olasılığınız yüksek.

Herkese bol bereketli ve kazasız avlar dilerim.

2. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Tebrikler çok güzel avlar:). Turnayı burda denedik sonuç alamadık. Ancak Mersinliler İzmir'de de iş başındahihi.

3. bogaz_1905

bogaz_1905 Erdem

Favori Kamış:
    Lineaeffe Extreme Cast 430
    Favori Makine:
    Raw II 55
    Tebrik ederim yine çeşitli ve güzel bir av olmuş. Bu arada raporlarınıda her detayı pas geçmeden paylaşman ayrı bir zenginlik katıyor.

Daha iyleirnin rast gelmesi dileğiyle.. Bu arada maxraplar için tavsiye edebileceğin bir link var mıdır?

4. Pascal33

Pascal33 Bora

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg
    Aynen Onurcum,Mersin de semirip,buraya geliyorlar,Forza 33

5. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Bora, güzel balıklar. Ayrıca geçmiş olsun.

6. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    Geçmiş olsun. Adidasın deniz ayakkabıları var. Kayma olayını bilmem ama diğer ihtiyaçlarını karşılar. Hem hafif hemde deniz için.

Olmadı

Keçe taban kesinlikle kaymaz. %99,9 :D Tulumunu kullanıyorum. Benim altlarda aynı şekilde. Önerebilirim. 7-8 kişiye tulumunu aldırdım :D Hepsi memnun...

Max-raplar için özelden link verebilirmisin sakıncası yoksa?

7. İnan01

İnan01 İnan Köse

Favori Kamış:
    Daiwa Crosscast 2.59 28-84 / Major Craft Skyroad 2.44 7-23
    Favori Makine:
    Shimano Twinpower HG 4000 / Shimano Stradic Ci4 3000
    En İyi Avı:
    Balık
    Tebrikler Bora :) Ayrıca geçmiş olsun.

8. Pascal33

Pascal33 Bora

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg
    Teşekkürler Erdem,ben alışverişlerimi genelde e bay dan yapıyorum,sıfır ürünlerin açık artırması var geçenlerde denk geldi dört tane max rap sıfır limonu 40 dolar artı 12 dolar shiping ile aldım.Türkiyede satılan max rapların çoğu bence imitasyon.
    En büyük mağzalar bile sahtesini satıyor güvenim kalmadı ,mesala 12 dolara kargo bedava imma skimmer getirdik.

9. aknysfsrn

aknysfsrn AKINYUSUF

Favori Kamış:
    D.A.M SPEZIPOWER TELE SURF 420
    Favori Makine:
    Shimano aero
    En İyi Avı:
    Yumurtalık Pistaş mevkii LAGOS 5 kg
    Bora öncelikle geçmiş olsun bacağındaki yaralar için imkanın var ise açık yara kremi sür batikonda fayda edebilir ayakkabı konusunda plastik ayakkabılar var tüm balıkçılarda var düz yolda rahatsız etsede kayalık için tavsiye edebilirim balıklar çok güzel çektiğin acıyla kıyaslarsak değmiş diyebilirim ancak öncelik senin sağlığın olsun bence
    balıkçılıkta ilk kural her zaman için üstadımızın sağlıgı ve güvenliğidir..

avın bereketli olsun sağlıcakla kal

10. Pascal33

Pascal33 Bora

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg
    Sağ ol Volkan Abi ucuz atlattık,kazasız bol trofeli avlar dilerim abim.

11. Pascal33

Pascal33 Bora

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg
    Çok teşekkürler,ayakkabıyı araştıracağım,tulum için bütçeyi kışa ayırdım,o zaman tekrar size danışırım.Abi ben e bayın açık artırmasından aldım,çok güzel denk gelebiliyor,sıfır ürünler paket paket hazırlıyorlar,o kullanıcıda o ürün kalmadı ama luckycraft yada imma skimmer alacaksanız link verebilirim immalar 50 dolara kadar kargo ücretsiz,fiyatlar Türkiyeden yüzde 30-40 daha ucuz,luckycrat da üç tane alana kargo bedava ben söyledim memnununm.

Yanlız şöyle bir durum var aynı üründen üçten fazla söylemeyen alışverişiniz tek seferde totalde 75 euroyu geçmesin.

12. Pascal33

Pascal33 Bora

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg
    Çok teşekkürler Akın,yara kremi sürdüm ağrı kesici özelliği de var,sızı epey azaldı,ayakkabıya bakacağım,kazasız bol trofeli avlar dilerim.

13. Pascal33

Pascal33 Bora

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg
    Teşekkürler İnan Abi,kazasız bol trofeli avlar dilerim.

14. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Bora hocam geçmiş olsun, bence validenin söylediğini yabana atma :) kesin nazar vardır sende, kimsenin değmediyse benim nazar değmiştir. Maşallah diyeyim de benim de nazarım olmasın. Yine her zamanki gibi çok güzel balıklar almışsın, avların daim olsun tebrikler...

15. Pascal33

Pascal33 Bora

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg
    Sağ olasın Yasin,sizin nazar değmemiştir,eğer öyleyse galiba boncuklu fotoğraf koymak lazım şu ayakkabıyı bir alayım,eşşeği sağlam kazığa bağlayayım..

Sana da bol trofeli avlar dilerim, bir sonaki buraya seferiniz olursa haberimiz olsun.

Sağlıcakla,görüşmek üzere

16. fztyasin

fztyasin yasin özkan

Sizin o tarafa gittiğimiz son iki tekne avında arkadaşların mide muhalefetlerinden dolayı avlar keyifsiz geçti ancak eylül ekim gibi kıyıdan at-çek için güzel noktalar kestirdik gözümüze gelmeden önce mutlaka mesaj atarım, hatta Atıl abinin işi olmazsa onu da alır geliriz.
    Nazar boncuğu ihtiyacı varsa gelirken yoldan alıp gelirim :D Yaşar kaptanın söylediğine göre sizin oralarda hiç bişey bulunmuyomuş :D

17. Pascal33

Pascal33 Bora

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg
    Tekne avı bana da keyif vermiyor,iki gün önce 6.30 ahşap vardı bende sattım ,hemen hemen her gün hava patlak,sakin olsa işte oluyorum,en güzel avı nisan mayıs ayında Mesut Kaptan yaptırdı buralarda jigle onunda zamanı geçti.Atıl Abi de gelirse süper olur,nazar boncuğu bulamazsam söylerim,zaten doğu görevi bulunduğum ilçe,. :)

18. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    bora büyük geçmiş olsun,

arkadaşın tavsiye ettiği ayakkabıda kuruma sorunu yaşamazsın, ayrıca onların silikon olanlarıda var ama tercih senin, resimdeki ayakkabıyı günlük hayattada kısmen giyebilirsin.

balık avın için tebrik ederim. avların daim olsun

19. sabriyazici

sabriyazici sabri

daha iyiler rast gelsin çok çok geçmiş olsun Allah acil şifalar versin

20. SERCAN

SERCAN Sercan

Hocam merhaba, öncelikle balıklar için tebrikler daha iyileri rastgelsin.

Ebay'den tavsiye edebileceğiniz bi kullanıcı var mı? Ben de maxrap fayu/fb ve savage gear soft 4play silikon sahte alacağım.

Bir de yurtdışı kaynaklı bir av sitesi vardı, av malzemeleri satılıyordu ve ülkemizde de çok popülerdi.. Oraya da bakıcam ama adını hatırlayamıyorum