Sazan ( C. Carpio), Kadife ( Tinca tinca), Şiraz ( Capoeta.sp), Yayın ( Silurus glanis), Tatlısu kefali ( Leuciscus cephalus), Diğer türler için; Afyon, Aksaray, Amasya, Ankara, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çanakkale, Çankırı,Çorum, Düzce, Edirne, Eskişehir, Isparta, İstanbul,Karabük, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kırklareli, Kırşehir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Sakarya, Tekirdağ, Uşak, Yalova, Zonguldak illerimiz de 15 MART - 15 HAZİRAN arası avlanma yasağı başlamış bulunmaktadır. Lütfen kurallara uyalım... (NOT: Aynı türler için Adana, Antalya, Aydın, Denizli, Gaziantep, Hatay, İzmir, Manisa, Mersin, Muğla, Osmaniye illerimizde yasak dönemi 1 MART - 1 HAZİRAN tarihleri arasıdır.) (Bİlgiler Amatör (Sportif) Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen 2/2 Numaralı Tebliğden alınmıştır. Tebliğ No: 2008/49)
Teşekkür ederim...Karapınar civarlarında iki tane göl vardı birbirine çok uzak olmayan. Sanırım krater gölleri. Oralarda balık avladınız mı acaba. Bursa dönüşümde yol üstü olduğu için uğramıştım; çok hoşuma gitmişti.
Hayır, o tarafta hiç balık avlamadım. Ancak, bildiğim kadarıyla dediğiniz yörede tuzlu olduğundan balık barınmayan göller var. KArapınar yolundanmı gittiniz, yoksa aksaray yolumuydu, hatırlıyormusunuz? Zira, yörede coğrafi adı OBRUK olan küçük çaplı ama çok derin olan göller mevcut. bu obruklarda oldukça büyük balıkların varlığını duyuyoruz ama oltayla avlayabilen pek yok gibi.. selam ve saygılarımla..
Küçük bir bilgi; Tatlısu kefali (kasna) avı ormaniçi sularda doğal alabalıklarla aynı yasak döneme sahip. Diğer bir değişle, 1 Nisana kadar ormaniçi sularda kefal avı yasak. Gökkuşağı da buna dahil.
Küçükken karların erimesine üzülürdüm,şimdi de her sene balık avı yasağı gelincew üzülüyorum hey Allahım bana akıl fikir ver
Yaşamak güzel şey değil mi be Ertan abi...Yazıyla,kışıyla...baharıyla! Önemli olan yıllar ilerledikçe güzel şeylerin sende anlamını yitirmemesi.
Aynen Emre herşeyin bir sırası olduğu gibi bunun da sırası var nefesimizi tutup bekleyecez bakalım komşudan sevgiler
Merhaba. Eskişehir Keskin göletinde ne tür balıklar var? Balık varmı ? Av durumu nasıl? Bu sorularıma cevap verirseniz sevinirim. Şimdiden Teşekkürler.
Keskin Göleti`ne 20 bin sazan bırakılacak2009-05-21 Eskişehir Keskin Göleti`nde bilinçsiz zirai ilaç kullanımı yüzünden binlerce balığın ölmesi Tarım İl Müdürlüğü`nü hareket geçirdi. Müdürlük Keskin Göleti`nde Tarım ilaçlarıyla doğal dengesi bozulan Keskin Göleti`ne sazan bırakılacak2009-05-20 ESKİŞEHİR(CİHAN)- Eskişehir`de, DSİ tarafından para karşılığı istimlâk edilen Keskin Göleti arazisinde, kaçak tarım yapan köylülerin bilinçsiz zirai ilaç k Keskin Göleti`ne 20 bin sazan yavrusu2009-05-25 Eskişehir`de, DSİ tarafından para karşılığı istimlâk edilen Keskin Gölet arazisinde, kaçak tarım yapan köylülerin bilinçsiz zirai ilaç kullanımı yüzünden Binlerce ölü balık kıyıya vurdu2009-04-26 Eskişehir`de merkeze bağlı Keskin Köyü`nde sulama amaçlı kullanılan gölette binlerce balık öldü. Köylülere göre balıklar tarım ilaçları yüzünden telef oldu. Eskişehir göletlerine 100 bin aynalı sazan balığı2009-07-04 Konuyla ilgili bilgi veren Tarım İl Müdürü Mevlüt Gümüş, 100 Bin adet Aynalı Sazan Balığının göletlere bırakıldığını belirterek, `İl Tarım Müdürlüğümüzün 20 1
Karapınar-Ereğli yolunda. Göletin bir tanesi yolun kenarında çukurda. Yoldan da görülüyor. Çok derin olduğundan mı tutulamıyor acaba...
Forumda da yer belirtmeden paylaşan, fikir soran arkadaşlar olmuştu. GEnel itibari ile, obruklar derindir. (Mesela kızören obruğu 125 m civarı). Balıklarda genellikle sazan gibi dip balıkları. Suyun üzerinde gezen sazanın yem alması biraz zayıf bi ihtimal. Sanırım derinliğin etkisi var bunda. Ama genede bilmediğimiz bir şeyler olabilir. Sizin bahsettiğiniz gölleri tam olarak bilmiyorum. ama, obruksa dediğim gibi. lakin krater ise balık olmayanlardan biriside olabilir.. saygı ve selamlar..
Birkaç kare fotoğraf çekmiştim; ama geniş açı olmadığı için çok fazla ayrtıntı yok. Bir de su çok azdı...