Merhaba Arkadaşlar Barajda Tatlı su Levreği (testere ) zamanı şimdi ama bir türlü ne ile avlanacağımı bilmiyorum geçende aşağıda linkini verdiğim suni yemle denedim Verim alamadım hatta bir şere bile oltama balık vurmadı yanlızca rengi değişikti ama sonuç alamadım arkadaşlar bu tatlı su levreği neye çok vuruyor hangi oltayı önerirsiniz.. şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkürlerimi sunuyorum... http://www.avmarketi.com/asp/product/147383/ProTackle-M21-Yuzen-Sert-Yem-11cm-12gr-04renk
tatlı su levreğini silikon raglu ile yakalamayı denemeni tavsiye ederim beyaz - fosforlu yeşil mine rengi olmasına dikkat et imkanın var ise ikili olarak kullan 1000 makina var ise yavaş yavaş çekerek dipten sürüterek çek o merade balık var ise tutmaman sadece şanşa kalmış rasgele abim
Biraz araştırdım,burada çoğu arkadaş baraj gölünde canlı küçük balık ile tutuyormuş.Bende at-çek olayına merak sardım. Dün hava kararıncaya kadar epeyce uğraştım ama olmadı. Bu gün öğrendim ki dün barajdan levrek alan olmamış. Yani bazen ne canlı yem nede sahtesi hiç iş yapmayabiliyor. Sallama oltaya mısır turşusuna 3 tane sarı sazan vurdu,ama onlarında en büyüğü 17-18 cm olunca geri saldım.Sonuç itibariyle elimiz boş döndük
Avlandığınız suda perch varsa bence biraz arsız bir tür. Diğer balıklar gibi sahte rengi ayırt ettiğini düşünmüyorum. Forumdan tecrübelerine güvendiğim bir abimin tavsiyesi vardır. Perch sürüyle gezer o yüzden sabit durmaktan ziyade belirli aralıklarla gölü tarayarak atmakta fayda varmış. Zaten denk gelirseniz linkte verdiğiniz sahteyi de hemen yutacaktır... Ama saati ve vakti konusunda daha öncede yazmıştım tam bir saati olduğunu düşünmüyorum...
Forumda, texas rig, california rig denen şeylere dair bolca kaynak mevcut. Bunları bilhassa %100 FC misina kullanarak itina ile yapıp denemenizin menfaatiniz icabı olduğunu düşünüyorum, hürmetlerimle efenim.
http://www.avdeposu.com.tr/?urun-21841-usami-ball-crank-2-5-cm 359 http://www.avdeposu.com.tr/?urun-4432-cultiva-bugeye-bait-48mm-57 Ve strike promun 2.5 cm lik yeni var onlarla yakaladım Kamış ve makineye gelince düşük atarlı bir kamış ve 1000 veya 2000 lik makine kullan. Yoksa eğer spin takımı ile kurşundan 1 metre uzağa rapalamı bağlayıp at cek yapabilirsin düşük atarlı kamış alana kadar öyle yaptım sonuç verdi. Yer seçiminde levrek avcı balık olduğundan ufak balıkların olduğu yerleri seç derim. Derinliği fazla olmayan ve yakınlarında sazlık olan yerler daha iyi sonuç verdi bence. Bildiğim bu kadar ama ben acemiyim ustalar daha iyi fikir ve bilgi verir saygılar
bir haftadır tatlı su levreği avlıyorum.artık baygınlık geldi. benim avlandığım gölde at-çek için fosforlu yeşil renkte 2 numara döner-kaşık kullanıyoruz.(su bulanık olduğu için bu rende daha çok geliyor.) ayrıca 5-6 cm lik kaşıkla da (ince) bir tane levrek yakaladım, bunun yanında yine 4 ila 6 cm boylarında küçük sahte balıklarada levrek geliyor. yemli olara ben tavuk ciğeri ile çok levrek aldım.bu yemin haricinde solucanla,tavukla, ve gümüş ile de levrek alanı gördüm. umarım faydası olur.