Su altı gözlük için yardım!!

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında seckint tarafından paylaşıldı.

1. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    Arkadaşlar merhaba, ben zıpkınla balık avı yapmıyorum ancak en büyük zevklerim arasında gözlük ve paletlerimi alıp su üzerinden denizdeki canlıları izlemek geliyor,
    2 senedir kullandığım bir yüzücü gözlüğüm vardı sadece gözleri kapayan vakumlu olanlardan, geçen hafta denizde düştü ve bulamadım bir türlü

şimdi sormak istediğim fazla para harcamadan işimi görecek kadar bir gözlük almak istiyorum, ne tavsiye edersiniz?

Çok fazla dalış yapmıyorum daldığım en derin mesafe 3 mt oda en fazla 10 sn kalıyorum

Birde şu gözlüğün buğulanma sorununu nasıl hallederim, denize girdiğim yer genelde hem soğuk hem sıcak suyu birlikte barındırıyor, öyle oluyor ki su birden soğuyor yada ısınıyor ve gözlük camı 10-15 sn de buğulanıyor

yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim

2. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    Seçkin selam .
    Aynı dertten bende muzdaribim :( Bende yüzmekten ziyade palet gözlük ve şinorkel takımı ile gezip dalmayı tercih ediyorum.
    Gözlük olayını bugüne kadar süpermarketlerde hazır satılan çin malı setlerden alarak idare ettik. Hepside birbirinden berbat ve kalitesiz. Bu yaz ayvalık altınovada balık avı malzemesi satan biryerden yılmaz marka bir ürün aldım. adamların işi balık adam malzemesi yapmak. Çok methetti satıcı. 20 tl. ye bir maske aldım. Çok memnunum.
    Fakat buğu meselesine çözüm bulmuş değilim bende. Umarım soruna yanıt yazan ve kesin çözüm olabilecek biri çıkar.
    Markanın sitesini incelemen için ekliyorum.

http://www.yilmazshop.com/default.asp?git=7&kategori=4083

3. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    Selam Özkan

ilk fırsatta deniz malzemeleri satan bir dükkana uğrayacağım bu marka için,

ama benim istediğim burunu kapamayan maskelerden olması, sadece av marketinde gördüm ama denemeden de alınmaz diye düşünüyorum,

birde araçlarda kullandığımız bir buğu önleyici var bunu kullansam mı diyorum ama oda kimyasal madde gözümüze zararı olabilir diye tırsıyorum :) ustalar yardım edecektir mutlaka :)

4. Everalone

Everalone İbrahim

Favori Kamış:
    Mermaid 4.20Cm Surf (AlbaStar)
    Favori Makine:
    AlbaStar Double 60
    En İyi Avı:
    Şimdilik Tatlısu Levreği
    Buğu önleyici işe yarayabilir ben eski kaskımda kask içerisinde kullanıyordum bir sıkıntı olmuyordu
    yeni kaskımda buğu camı var :)

5. alikatirci

alikatirci ali katirci

Favori Kamış:
    Basspro Bionicblade
    Favori Makine:
    Mitchell Blade Alu
    En İyi Avı:
    Turna 1.7 Kg
    Merhaba,

Yaklasik 2 yil once KAŞ dan amphibian pro marka bir maske ve snorkel aldim... Satici cocuk tavsiye etti... Siyah bir silikonu var... İkisine 60 tl filan vermistim...

Muhtesem bir set... Be cok memnunum... Bugulanma konusunda ise spreylerin cok faydasi ldugu belirtiliyor. Gectigimiz hafta aldim bir tane. Bu hafta Bozca adada kullancam kismet ise... Goruslerimi yazarim...

Sevgiler...

6. volkan07

volkan07 Volkan

En İyi Avı:
    Doğaya iade ufaklıklar
    Klasik yöntem işinizi görmüyormu? Önce maskenizi ıslatın, sonra içeriden her iki cama da güzelce tükürün, parmaklarınızla ovalayın, sonra durulayıp kullanın, ben öyle yapıyorum işe yarıyor, dalgıçlardan öğrenmiştim.

7. Reha Yamak

Reha Yamak karşıyaka

Arkadaşlar Buğu olayı herkesin arabalardan da bildiği camın iç dış ısı farkından kaynaklanıyor ama bunu engellemek mümkün

1.gözlügün iç camını dalıştan 1 gün önceden ;

tatlı su ile yıkayın sonra her bir camın iç kısmına parmak ucu kadar dış macunu sürün ve camı cizmeyecek bez veya diş fırçası ile fırçalayın içine biraz su çekip bekleyin 10 -15dk sonra tamamen iyi bir şekilde temizleyin .

ve suya girmeden maskeye türkürün !!!! sonra suda 5 dk maske beklesin aynı sürede yüzünüzde suda olursa ısı farkını azaltmış olursunuz .

2.Bana bu yetmedi yada uğraşamam derseniz dalışa giderken yanınıza pril bulaşık deterjanı alın her cama 1-2 damla ve cam gıcırdayana kadar ovalayın buğ fln olmaz yanlız DİKKAT !! maskeniz yüzünüze oturmuyorsa su alıyorsa deterjanlı suya kafanızı sokmus gibi olursunuz aman dikkat bugu engellicem diye gözleri kaybetmeyin

3.Bu da yemedi kesin çözüm lazım derseniz bu biraz tehlikeli olmakla birlikte kesin çözüm

maskeyi içeriden çakmakla camları simsiyah olana kadar yakın aman diyim lastiklere dikkat maske erimesin !! sonra da 1. maddede yazdıklarımı yaparsanız bidaha buğu kelimesini kullanmazsınız.

8. Reha Yamak

Reha Yamak karşıyaka

9. Reha Yamak

Reha Yamak karşıyaka

Bahsettiğiniz maske bu mu ? http://www.avmarketi.com/asp/product/145251/CRESSI-PLANET-GOZLUK-ASSORTED

10. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    tecnisub mikromask alın derim en iyi maske onlar yazılışı böyleydi sanırsam. güle güle kullanın terettüd etmeden hemde

11. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
  12. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
  13. eternal35

eternal35 ferit cem

Favori Makine:
    Mitchell armada 6500 pro
    güle gülle kullanın açıkçası gözlük işi azıcık sanş işi ben bundan 2 sene önce zıpkınla dalacağım için kaliteli marka sanırsam 100 tl ye aldığım gözlük bana devamlı buğu sorunu çıkardı ne yaptısam düzelmedi,ama hanıma aldığım kıytırık gözlükte ne buğu ne de bir dert bu iş açıkçası sanş işi :)

14. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    teşekkürler eylül gibi deneme fırsatım olacak inşallah sorun çıkartmaz :)

15. night fisher

night fisher fatih

Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Buğu olayına benim çözümüm,bir miktar suyu gözlük içinde bırakıp,buğu yaptıkça içerdeki suyu gözlüğün camında gezdirmek şeklinde oldu.5 dakika kadar idare ediyor,kafamı sallıyorum buğu gidiyor.Tükürükten netice alamadım,benim tükürük zayıf geliyo herhalde:)

16. seckint

seckint Seçkin

Favori Kamış:
    4.20 surf kamış
    Favori Makine:
    okuma synex
    En İyi Avı:
    3,5 kg Martı
    Bunu bende son seferinde keşfettim Fatih abi, maske kenarından su alıyordu sürekli elimle tutmam gerekiyordu dediğiniz gibi buğu yapınca suyu camda hareket ettirerek buğuyu gideriyordum

maskeye alışamadım bir türlü en güzeli burun açıkta olan gözlükler, maske yüzünden baya su yuttum :D

17. alikatirci

alikatirci ali katirci

Favori Kamış:
    Basspro Bionicblade
    Favori Makine:
    Mitchell Blade Alu
    En İyi Avı:
    Turna 1.7 Kg
    Spreyi denedim... Super, hic bugu yapmiyor... Hersey cam gbi....

18. dss_fun

dss_fun Taner

Arkadaşlar benim size maske tavsiyem apnea marka olacak, gerçekten çok kaliteli bir marka. Buğu önlemek için ise denize girmeden önce maskenin içine tükürün ve elinizle güzelce yedirin, daha sonra kuru bezle silmeden öyle takıp denize dalın ve cam gibi görüntünün keyfini yaşayın

19. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    Seçkin 10 sene önce aldığım Cressi marka maskeyi yıllardır kullanıyorum, 10 numara, hala ilk günkü performansını sergiliyor.. Cressi yıllarca kullanılır..
    Ben dalmadan önce camının iç kısmına tükürür parmağımla iyice yayarım, sonra maskeyi şöyle bir denize daldırır çıkarır sonra da takarım.. buhar falan yapmaz.. biraz iğrenç gelebilir ama etkili bi yöntemdir :thumb:

20. Sebastian

Sebastian Murat Yıldız

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40
    En İyi Avı:
    2.750 gram yazılı orkinos 3 kilo şeytan gridasi sayısız zargana turna sinavrit ve niceleri
    demekki bizim önerimiz makbule gecmedı dalış maskesinde bir numara tecnisub mikromask dır ayrıca su maskeye gözlük demeyin artık rica ediyorum :=)))))))