Arkadaşlar merhaba, ben zıpkınla balık avı yapmıyorum ancak en büyük zevklerim arasında gözlük ve paletlerimi alıp su üzerinden denizdeki canlıları izlemek geliyor, 2 senedir kullandığım bir yüzücü gözlüğüm vardı sadece gözleri kapayan vakumlu olanlardan, geçen hafta denizde düştü ve bulamadım bir türlü şimdi sormak istediğim fazla para harcamadan işimi görecek kadar bir gözlük almak istiyorum, ne tavsiye edersiniz? Çok fazla dalış yapmıyorum daldığım en derin mesafe 3 mt oda en fazla 10 sn kalıyorum Birde şu gözlüğün buğulanma sorununu nasıl hallederim, denize girdiğim yer genelde hem soğuk hem sıcak suyu birlikte barındırıyor, öyle oluyor ki su birden soğuyor yada ısınıyor ve gözlük camı 10-15 sn de buğulanıyor yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederim
Seçkin selam . Aynı dertten bende muzdaribim Bende yüzmekten ziyade palet gözlük ve şinorkel takımı ile gezip dalmayı tercih ediyorum. Gözlük olayını bugüne kadar süpermarketlerde hazır satılan çin malı setlerden alarak idare ettik. Hepside birbirinden berbat ve kalitesiz. Bu yaz ayvalık altınovada balık avı malzemesi satan biryerden yılmaz marka bir ürün aldım. adamların işi balık adam malzemesi yapmak. Çok methetti satıcı. 20 tl. ye bir maske aldım. Çok memnunum. Fakat buğu meselesine çözüm bulmuş değilim bende. Umarım soruna yanıt yazan ve kesin çözüm olabilecek biri çıkar. Markanın sitesini incelemen için ekliyorum. http://www.yilmazshop.com/default.asp?git=7&kategori=4083
Selam Özkan ilk fırsatta deniz malzemeleri satan bir dükkana uğrayacağım bu marka için, ama benim istediğim burunu kapamayan maskelerden olması, sadece av marketinde gördüm ama denemeden de alınmaz diye düşünüyorum, birde araçlarda kullandığımız bir buğu önleyici var bunu kullansam mı diyorum ama oda kimyasal madde gözümüze zararı olabilir diye tırsıyorum ustalar yardım edecektir mutlaka
Buğu önleyici işe yarayabilir ben eski kaskımda kask içerisinde kullanıyordum bir sıkıntı olmuyordu yeni kaskımda buğu camı var
Merhaba, Yaklasik 2 yil once KAŞ dan amphibian pro marka bir maske ve snorkel aldim... Satici cocuk tavsiye etti... Siyah bir silikonu var... İkisine 60 tl filan vermistim... Muhtesem bir set... Be cok memnunum... Bugulanma konusunda ise spreylerin cok faydasi ldugu belirtiliyor. Gectigimiz hafta aldim bir tane. Bu hafta Bozca adada kullancam kismet ise... Goruslerimi yazarim... Sevgiler...
Klasik yöntem işinizi görmüyormu? Önce maskenizi ıslatın, sonra içeriden her iki cama da güzelce tükürün, parmaklarınızla ovalayın, sonra durulayıp kullanın, ben öyle yapıyorum işe yarıyor, dalgıçlardan öğrenmiştim.
Arkadaşlar Buğu olayı herkesin arabalardan da bildiği camın iç dış ısı farkından kaynaklanıyor ama bunu engellemek mümkün 1.gözlügün iç camını dalıştan 1 gün önceden ; tatlı su ile yıkayın sonra her bir camın iç kısmına parmak ucu kadar dış macunu sürün ve camı cizmeyecek bez veya diş fırçası ile fırçalayın içine biraz su çekip bekleyin 10 -15dk sonra tamamen iyi bir şekilde temizleyin . ve suya girmeden maskeye türkürün !!!! sonra suda 5 dk maske beklesin aynı sürede yüzünüzde suda olursa ısı farkını azaltmış olursunuz . 2.Bana bu yetmedi yada uğraşamam derseniz dalışa giderken yanınıza pril bulaşık deterjanı alın her cama 1-2 damla ve cam gıcırdayana kadar ovalayın buğ fln olmaz yanlız DİKKAT !! maskeniz yüzünüze oturmuyorsa su alıyorsa deterjanlı suya kafanızı sokmus gibi olursunuz aman dikkat bugu engellicem diye gözleri kaybetmeyin 3.Bu da yemedi kesin çözüm lazım derseniz bu biraz tehlikeli olmakla birlikte kesin çözüm maskeyi içeriden çakmakla camları simsiyah olana kadar yakın aman diyim lastiklere dikkat maske erimesin !! sonra da 1. maddede yazdıklarımı yaparsanız bidaha buğu kelimesini kullanmazsınız.
1. maddenin videolu anlatımı http://www.youtube.com/watch?v=ChPkg1EISuo 3.maddenin videolu anlatımı http://www.youtube.com/watch?v=AxkqJqM6UTA&feature=related
Bahsettiğiniz maske bu mu ? http://www.avmarketi.com/asp/product/145251/CRESSI-PLANET-GOZLUK-ASSORTED
tecnisub mikromask alın derim en iyi maske onlar yazılışı böyleydi sanırsam. güle güle kullanın terettüd etmeden hemde
Arkadaşlar aşağı linkteki ürünü mağazadan deneyerek aldım, yüzünüze gerçekten çok güzel oturuyor, vakumu çok güzel, 4 te taksit yaptılar fiyat linktekinden biraz daha makuldü, denizde kullandıktan sonra yorumunuda buraya eklerim http://www.avmarketi.com/asp/product/140200/CRESSI-SATURN-CRYSTAL-DENIZ-GOZLUGU#
güle gülle kullanın açıkçası gözlük işi azıcık sanş işi ben bundan 2 sene önce zıpkınla dalacağım için kaliteli marka sanırsam 100 tl ye aldığım gözlük bana devamlı buğu sorunu çıkardı ne yaptısam düzelmedi,ama hanıma aldığım kıytırık gözlükte ne buğu ne de bir dert bu iş açıkçası sanş işi
Buğu olayına benim çözümüm,bir miktar suyu gözlük içinde bırakıp,buğu yaptıkça içerdeki suyu gözlüğün camında gezdirmek şeklinde oldu.5 dakika kadar idare ediyor,kafamı sallıyorum buğu gidiyor.Tükürükten netice alamadım,benim tükürük zayıf geliyo herhalde
Bunu bende son seferinde keşfettim Fatih abi, maske kenarından su alıyordu sürekli elimle tutmam gerekiyordu dediğiniz gibi buğu yapınca suyu camda hareket ettirerek buğuyu gideriyordum maskeye alışamadım bir türlü en güzeli burun açıkta olan gözlükler, maske yüzünden baya su yuttum
Arkadaşlar benim size maske tavsiyem apnea marka olacak, gerçekten çok kaliteli bir marka. Buğu önlemek için ise denize girmeden önce maskenin içine tükürün ve elinizle güzelce yedirin, daha sonra kuru bezle silmeden öyle takıp denize dalın ve cam gibi görüntünün keyfini yaşayın
Seçkin 10 sene önce aldığım Cressi marka maskeyi yıllardır kullanıyorum, 10 numara, hala ilk günkü performansını sergiliyor.. Cressi yıllarca kullanılır.. Ben dalmadan önce camının iç kısmına tükürür parmağımla iyice yayarım, sonra maskeyi şöyle bir denize daldırır çıkarır sonra da takarım.. buhar falan yapmaz.. biraz iğrenç gelebilir ama etkili bi yöntemdir :thumb:
demekki bizim önerimiz makbule gecmedı dalış maskesinde bir numara tecnisub mikromask dır ayrıca su maskeye gözlük demeyin artık rica ediyorum :=)))))))