Spin Makina ve kamış hakkında bir kaç soru

Konu, 'Makineler' kısmında b1isi tarafından paylaşıldı.

1. b1isi

b1isi Okan

Öncelikle herkese merhabalar;

Antalya merkez de kıyıdan at-çek şeklinde avlanıyorum.genellikle levrek baraküda yakalamaya çalışıyorum.Bir adet takımım var fakat artık biraz daha profesyonel bir takım kurmak istiyorum.Bu sebeple;

1)makine olarak Shimano exage 2500 fd almayı düşünüyorum.Sizce uygun mudur?bir de fd serilerinde misina sarmada problem yaşanmıştı.Acaba şuan bu şekilde sorunlu makineler mevcut mudur?yoksa hepsi çekilmiş midir ülkemizde?İnternet üzerinden sipariş vereceğim için bir de problemli çıkarsa uğraşmak istemiyorum.

2)Kamış tercihinde kararsız kaldım.Biliyorum herkes okuma v system diyecek ama malesef hiçbiryerde hiç bir sitede yok.hem beni yormayacak hem de wtd aksiyonunu etkin kullanabileceğim bir kamış olsun istiyorum.Dolayısyla salina sea spin nasıldır ya da daiwa crossfire önerir misiniz?

3)Daha çok sahilden avlanıyorum.Sizce 240 cm bir kamış mı uygundur 270 cm bir kamış mı uygundur?

Ayrıca Antalya da av yapan arkadaşlarım ya da abilerimden avlak için önerileri olanlar olursa çok sevinirim.

şimdiden herkese çok teşekkür ederim.Saygılarımla.

2. MADMAN

MADMAN KEMAL

Favori Kamış:
    DAİWA TOURNOMENT 270 AGS+ DAİWA TATULA 210 YUKI TAYLOR Q5 420 SURF
    Favori Makine:
    SHİMANO AR-C AERO CI4+ 4000XG DAİWA TATAULA R BAİTCASTİN OKUMA salina sa 2 16000 Daiwa Caldia 4000
    En İyi Avı:
    sevgili eşim :)
    sa

merhaba kardeşim bilgim dahilinde sorularına cevap vermeye çalışayım

1-makina olarak güzel bir makina seçmişsin gerçi ben 3000sfd yi tavsiye ederim bütçen varsa daha üst modellere bak derim yok bütçen fazla yoksa exage fiyatına alabileceğin en güzel makina yine bir exage dir karar senin fakat 2500 de güzeldir ayrıca piyasada hatalı 2500 kaldığını sanmıyorum eğer böyle bir sıkıntı çıkarsa okyanus marin işini çözer detaylı bilgi onlardan alabilirsin

2- bende okumayı tavsiye ederim ama bulamıyorsan üzülme link teki kamışı inceledim çok beğendim wtd ye de çok uygun biz göz at derim

https://www.anadoluavmarketi.com/urunler/shimano-vengeance-sea-bass-2-40-mh-10-50-gr/12165/

3- ben 2.70 tavsiye ederim ama 2.40 da işini fazlasınyla görür ben 2.40 kullanıyorum 2.70 bagaja sığmadığı için almıştım bunu dikkate al öyle boyuna karar ver

yer konusuna gelirsek üzgünüm o bölgede pek bir yer bilmiyorum ama alanya dersen yardımcı olurum :thumb:

3. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Shimano exage alma,illaki shimano diyorsan git doğru dürüs bir shimano al..
    Mesela shimano elf diye bir makinası var,yada technium modeline bak,olmadı stradic al ama exage alma,makina değil çünkü hele hele atçek makinası hiç değil...

4. bearing

bearing erdal demir

exage; catana, hyperloop, nexave gibi makinelerin makyajlanmış ve bunlardan rulman fazlalığı dışında, hiçbir farkı olmayan bir model..

içini açıp incelerseniz, yukarıda saydığım 50TL'lik hyperloop modeli ile exage dişlilerin ve parçalarına kadar herşeyin aynı olduğunu görürsünüz..

5. furunotr

furunotr Haluk

Elf JDM; yani Japon iç pazar ürünü; Türkiye'de bulabilmek pek kolay değil; Technium ise Exage'nin 2 katından daha pahalı; bu Exage'ye niye bu kadar takılındığını anlamadım; ben bendeki 4000'i henüz kullanmadım; ancak 6000 ve 10000 olanını birkaç yıldır kullanan arkadaşlar var ve problem yaşamıyorlar; makinalar hala tıkır tıkır çalışmakta...

Bence o fiyat aralığında iyi bir seçim... Bir de biz Türkiye'de internet üzerinden alışverişi kolayca yapamıyoruz; hayli riski var...

6. furunotr

furunotr Haluk

Öncelikle yeni Exage'de bir dişli değişik; yani farklılık var; ayrıca +1 rulmana sahip; Nexave hariç bu diğerlerinde yok; klavuzunda da rulman var; bu saydığınız bazı modellerde de yok; gövde malzeme ve dizaynı da farklı; ayrıca yedek kafası da alüminyum; diğerleri gibi grafit değil; ya da diğerlerinde yedek kafa olmayan da var; demek ki hayli farklılık mevcutmuş; ayrıca analizini yapmadan malzemede kullanılan alaşımın aynı olup olmadığını da anlayamayız...

Hele Hyperloop ile tamamen farklı; Shimano'da biraz fazla özellik için fiyat hayli artar; doğru ancak 3 rulmana'da 150 lira hiçbir zaman istememiştir bu tip makinalarda... Hyperloop'ta +1 yok; onun yerine rotor alt kısmında kanallar mevcut v.s...

7. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Bu sitede var gözüküyor...
    http://www.avmarketi.com/asp/product/164437/Shimano-New-ELF-C3000SDH-5-0-1-tur-3-1-BB-olta-makinasi

Exageye takıntılı falan değilim,ben iyi bir makina olmadığını düşünüyorum,biliyorum....

8. MADMAN

MADMAN KEMAL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    SHİMANO AR-C AERO CI4+ 4000XG DAİWA TATAULA R BAİTCASTİN OKUMA salina sa 2 16000 Daiwa Caldia 4000
    En İyi Avı:
    sa

abi exage hkkındaki kötü izlenimlerin neler dir paylaşabilirmisin ben 1 yıldır kullanıyorum ilk çıktığında aldım hala sorunsuz bir makina spin için uygun olmadığını belirttin konu hakkında detay verirmsin belkide ben tam gözlemliyemiyorum birde abi 180 tl ye exageden iyi bir makina biliyorsan örnek verirmisin sonuçta bütçe eselesi gönül isterdiki bir stella almak ve tavsiye etmek ama olmuyor işte ne kadar ekmek okadar köfte :thumb:

9. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    180 ni veren 266 yıda verir,al sana shimano makina...
    http://www.avmarketi.com/asp/product/164437/Shimano-New-ELF-C3000SDH-5-0-1-tur-3-1-BB-olta-makinasi

Yazdırmayın bana uzın uzun,sevmiyorum uzun yazmasını..
    Sadece bir tip vereyim,At çek makinasında WS yoksa unut o makinayı..

10. b1isi

b1isi Okan

Herkese teşekkürler.O zaman şöyle birşey sorayım 80 tl lik makina da yada 500 tllik makinada rulman ve devir sayıları eşit olmasına rağmen fiyat farkı neden kaynaklanıyor.kullanılan malzemeden mi yoksa kullanılan sistemden mi?

11. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Bende sana şunu sorayım;Altınmı daha pahalı,gümüşmü daha pahalı...

12. b1isi

b1isi Okan

Tabii ki de altın.işte öğrenmek istediğim bu zaten bu makinaları altın yapan özelliği nedir.yani yüksek fiyatlı bir makinanın bizim için ne gibi faydası var?Mesela sw özelliği dediniz bu nedir bunun olmasının faydası nedir?kusura bakmayın bilmediğim ve merak ettiğim için soruyorum.

13. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Ooooo çok şey öğrenmek istiyorsun:D

Şimdi makinada yapılan,sarı dişlimi daha dayanıklı ve kaliteli olur yoksa çinko dökümmü daha kaliteli olur..

Paslanmaz bilyemi daha kaliteli olur,yoksa sıradan bir markasız bir bilyamı...

14. b1isi

b1isi Okan

Anladım.Söylediklerinizi dikkate alacağım teşekkürler.

15. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Exage'lerin sorunsuz olanı yok zaten. Ama sorunu anlamayabilir, bunun böyle olması gerektiğini sanabilirsiniz.

Size, yakın fiyatlı bir tavsiye vereyim:

Fiyatı 200 TL altında. Evet, muhteşem, harikulade filan değil. Öyle bir şey istiyorsanız, 3-5 milyarcık bir paraya rahatlıkla alabilirsiniz. Fakat 150 - 200 TL arası spin makine segmentinde en iyi aletlerden biridir.

Ha, birde tüyo vereyim, yurtdışından 150 TL'nin altında temin etmen mümkün.

16. MADMAN

MADMAN KEMAL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    sa

shimano düşmanı nerde diyordum geçkalmadın beni yanıltmadın :laughing: önerdiğin ürünü birkezdaha gözden geçir arkadan kalama makina tavsiye ediyorsun sorun çıksa bu adam nasıl yapacak demiyorsun arkadan kalama makina ne kadar zor hiç ondan bahsetmiyorsun

17. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Hep derim: Cahillik zor zenaat. Bu aletin arkadan kalaması da var, önden kalaması da, seç beğen al, olur mu?

Birde, arkadan kalaması senin o döküntünün önden kalamasından daha iyi netice verir, şimanov mu bu sanıyorsun?

Ha, birde bunun sapı başka dersin sen şimdi, alet her iki sapla ve 2 yedek kafayla geliyor. Yurtdışı fiyatı 21 sterlin (= 35 dolar gibi bir şey)

18. MADMAN

MADMAN KEMAL

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:

abi cevaba da geç kalmamaışsın yine şaşırtmadın :laughing: ben sana diyorumki arkadan kalama koymuşsun örnek olarak bunu al diyorsun. sen bana bunun önden kalamasıda var var oğlu var diyorsun koymuşsun sadece foto ne link ne marka model koy oraya link adam kolayca ürüne ulaşsın ha yok link paylaşmayı bilmiyorsan en azından marka model ver ve senden ricam büyüğüm olarak senden rica ediyorum bir konuya cevap verirken lütfen önce yardım isteyen kişinin ihtiyacını karşılayacak mesaj ver sonra kime yada hangi ürüne sataşacaksan sataş :thumb:

abi sana son bir sorum olacak sorun çıktığında yada bakım yapacağın zaman önden kalamalı makianamı daha zordur yoksa arkadan kalamalı makinamı daha zor ve risklidir montajı demontajı

19. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Ne montajı, ne demontajı? Oğlana lego mu alıyoruz?

Kısık bunu ithal ediyor, garantisi şusu busu her şeyi var zaten aynen. Yurtdışı normal fiyatıyla aynı fiyata da satıyor. Ama şu ara yurtdışında, bilhassa ingilterede ciddi bir indirime girdi bu alet, fiyatları çok düştü.

Ve bunun arkadan kalamalısı olsa bile alacağı, gene işini görür. Kendi tercihi olacaktır. Spin makine bilhassa, illa önden kalama olacak diye bir şey yok. Bu aletin de kalaması bilhassa -ayarlarken biraz iş çıkarsa da- gayet güzel çalışan, karbon fiber bir kalama.

Ha aletin eksik tarafını da söyleyelim. Sarma telindeki yüzük biraz küçük. Kullanımda sorun çıkarmıyor gerçi, ama öyle ve şüphelendiriyor biraz insanı. Zira küçük yüzük gam yapmaya daha elverişlidir. Bunun karşılığında yüzük titanyum kaplama ve ipin kesmesi, paslanma vs. gibi sorunlara karşı son derece dayanıklı. Kullanımda, gam yaptığına dair bir emare pek görülmüyor gerçi.

20. bearing

bearing erdal demir

rulman konusunda her daim takviye yapılabilir, 2 dolar gibi bir fark olur adet başı. yedek makara konusu da sorun değil, ihtiyaç duyulunca sipariş edilebilir. shimanonun makaraları birbirine uyumda sorun yaşamıyor. birçok makinede artık yedek makara verilmiyor zaten. nexave modelindeki yedek makara aliminyum. gövde & dizayn vs. bunlar kişiye göre seçim kriteri olabilir ama ön plana çıkan işlevselliktir diye düşünüyorum, şahsi görüşümdür.

saydığınız kritik özelikleri 50TL'lik hyperloopa dahil ettiğimizi düşünürsek;

kavisli dudak (ar-c) aliminyum makara: 10 dolar
    kapalı rulman: 2 dolar (5 adet +1 dahil) = 10 dolar

toplam 94TL yapar. dolayısıyla 200TL yerine 94TL ödemiş oluruz.

birde yeni exage modelindeki dişli farklı demişsiniz, acaba bu hangi dişlidir ve neyin farklı olduğunu öğrenebilir miyim? üst modellerine de uygulayıp uygulamadığını merak ediyorum çünkü.