arkadaşlar şuan mevcut kamışım 270cm,bana 240 yahut 210cm sert aksiyon yapabileceğim,tüy gibi hafif kamış tavsiyesi yapabilirmisiniz çok da pahalı birşey göstermeyin yarın tüm sıparişlerime nokta koyup hafta sonuna yetiştirmeyi düşünüyorum,son dk aklıma geldi bir tane de spin makina almak istiyorum,şuan kullandığım makina okuma salina40,çok güzel,bunun bir küçüğü salina30 düşünüyorum spin kamışa,sizce uygunmu? kafaya takdım biraz da gece çalışacağım gündüz hep ufakları denk geliyor teşekkürler,
Kamış olarak Okuma Vsystem 270 cm kullanıyorum ama yorumları okudukça dayanamayıp birtane de Salina Sea Spin 2.40 cm 10-40 gr atarlı kamış aldı.180 gr, oldukça hafif ve her türlü aksiyonun verebileceğiniz bir kamış tavsiye edebilirim. Makina olarakta Okuma Flame kullanıyordum yine dayanamayıp bir tane de Okuma Trio 55 aldım.Eğer 30 luğunu düşünürseniz 5.0:1 devirli 292 gr ağırlığında ve 8 kg drag kapasiteli fiyatına göre çok güzel ve güven verici bir makina.Salina Sea Spin ile de çok iyi kombinasyon olur diye düşünüyorum...
Kadir abi kullanmadım ama okuma salina güzel bi kamış istanbula gittiğimde görme şansım oldu daha fiyatlı birşey istersen shimano catanadan ben çok memnunum makina konusunda birşey diyemiyeceğim iç piyasadakileri hiç kullanmadım ben penn sargus sg4000 kullanıyorum amerikadan almıştım çok memnunum getirtme imkanın olursa tavsiye ederim (3000liği daha iyi olabilir 4000lik ilk başlarda bana biraz ağır gelmişti sonra alıştım ama) gece avlarında umarım trofeyi yakalarsın saygılarımla
Okuma olabilir salina da sap kısmı koltuk altına daha iyi alınıyor sanki. makina takıldıktan sonraki kısım ( sap) daha uzun ayrıca halkalarıda çok şekil altın sarısı Wtd aksiyonu için alacaksan süper. V sistemde sap kısmı mantar korumalı yapılmış biraz daha kısa halkaları siyah Fuji paslanmaz 10- 40 atarlı 240 olanı çok hafif V sistemde sap kısmı daha kısa derken koltuk altına alırken makina vucuda biraz daha yakın oluyor ona göre karar verirsin işte 10-40 atarlı kamış hiç kullanmamıştım çok esnek uç yapısına sahip ben biraz zorluk çekiyorum alışamadım . En güzeli sizin orda dere çoktur in dere kenarına gözüne spin kamış yapacağın bi saz kestir kafana göre kes biç halka tak kullan en güzeli
ben d.a.m e-motion 2,40 cm kullandım..tüy gibi hafif gerçekten..okuma salina sea spin 2.40 aldı biraz ağır gibi geldi...hatalı olduğundan 2.70 i ile değiştirmek zorunda kaldım...başlarda alışmam zor oldu ama şimdi çok çok memnunum...arkadaşta roy thomson 2.40 cm var..şu 10 kg ağırlık kaldırdığı söylenen..o kamış ta çok hafif..tercih senin...
selam Kadir,bende linkdeki kamışı almayı düşünüyorum,Ankara,da Avmarketim,de satılıyor.Bizzat inceledim,gayet güzel 2.40cm olanıda var.Tavsiye ederim,verdiğim linkde internetten de satış yapıyorlar,istersen alır gönderirim sana.fiyat olarak araştır sen,aynı markayı daha ucuza bulursan haber ver,Avmarketim le aram iyidir gerekeni yaptırırım. http://www.avburada.com/Urun/2691210-D-A-M-PYTHON-POWER-TİP-SPIN-KAMIŞ-210/21648
İyi akşamlar Kadir abi 5-20 gram atarlı bir kamış işinizi görürse shimanonun nexave modeli hem 2.10 hem de 2.40 olarak kullanılabilen(iki parçalı dipten 30 cm uzayıp kısalabilen) bir kamış var.Kamış medium yani orta sertlikte bir kamış ve yeterince sert.Ben bu kamışı alalı tam 1 sene oldu.Naçizane düşüncem bu kamışla rahatlıkla valk the dog aksiyonu bile verilebileceği şeklinde.Fakat dediğiniz okuma makine bu tüy gibi kamışa estetik bakımdan kaba kaçabilir.Ben bu kamışımı en fazla 200 gram olduğunu tahmin ettiğim 9 cm boyundaki 0.20mm/90metre misine kapasiteli abu garcia ile kullanıyorum. İyi geceler başarılı avlar Antalya'dan saygılar
arkadaşlar kamışı hallederiz şu makina işini bir halledelim,kafama takıldı bende salina40 var,onu toplu sistemli atışlarda kullanıyorum,spin kamışıda yanıma alacağım için ondan sök ona tak uğraşamam, hedefimde salina30 vardı,ama şimdi jeton düştü malzeme aldığım yerde bu shimano var 3000 lik,her gittiğim de okşar severim spin makina 18lik misina dan 130mt sarıyor,100mt anca alır misina değerlerini düşünürsek,buda atçek için son derece yeterli, bu makinaya arkadaşım170tl dedi,ben bunu 150 tl ye ondan alırım,belkide gelişine bu makinayımı alıyım yoksa salina30 u mu? Uploaded with ImageShack.us kamış ın atarı 5 gram ile 25 gram atarlı olsun işimi rahat görür, okuma salina kamışı izzet abi den gördüm denedim,güzel kamış lakin sapını sevmedim arası boş,takıntı yaptı bana arkadaşlar tavsiyelerinizi şuan değerlendirip araştırmalar yapıyorum makina nasıl yorum alabilirmiyim
ÜRÜN : SHIMANO MODEL : EXAGE MHSRB BOY : 3000 MHSRB TUR : 6.2:1 RULMAN : 4+1 BB AĞIRLIK : 295 GR MİSİNE K. : 0,18 MM / 240 MT 0,20 MM / 220 MT * BİR ADET YEDEK KAFA. Abi süper makina 150 TL ye veriyorsa hemen al hiç kaçır ma Bide Shimano da SHIMANO SIENNA 2500 FD ve 4000 FD modelleri var bunlara da bak istersen SIENNA da devir 5.2/1 bu modeli de iyi
Merhaba Kadir Abi Makine olarak shimanodan yana karar alacaksanız(ki umarım öyle olur) A-RC özelliği varmı o önemli bir konu A-RC özellikteki 2011 model shimanolar kafadaki kesimi sayesinde misinayı daha iyi salıyor.Ayrıca makinenin kalama ayarının önde olması benim tercih sebebim.Alışkanlığa göre değişir tabiki.Mesela ben resimdeki shimanoyu arkadan kalama olması sebebi ile rahat kullanamam.Makineye karar verirken mücadele esnasında kalamayı kontrol edebilmek açısından kalamanın yeride önemli bir konu.
Aynı makineyi yaklaşık 1 hafta önce yurtdışından edindim. Eğer alacağınız yer indirim ve taksit yapıyorsa, garanti durumu iyiyse oradan alın derim. Ama eğer daha ucuza bir seferde peşin olarak almak isterseniz aşağıdaki linke bakabilirsiniz. İnternette bulabildiğim en ucuz shimano makineler var. Model yükseldikçe fiyat farkı Türkiye'nin çok altına iniyor. Exage da bu yüzden yaklaşık 40-50 tl fark var. Yol parası ile 54 sterlin yaklaşık 125 tl ye geliyor. Ama mesela stella da yaklaşık 1000 tl! http://www.alderneyangling.com/shimano2.htm
makina nın yedek kafası varmı diye sordum yok dedi,nett de her yerde yazıyor,belkide kutunun içinde var onu bilmiyor tabbi kutuyu çöpe atmadılar ise makina nın kafasında 18lik misina için 100mt civarı birşey yazıyordu,tam hatırlıyamıyorum,belki yedek kafası biraz daha derin olabilir, almasına alırım da,aklıma takıldı,bunun garantisi kim türkiye de?okuma yı alınca birileri karşımızda?shimano yu alınca karşımız da kimi görebiliriz misal makina elimde kaldı? makina nın daha ayrıntılı içli dışlı fotoları: http://daily-fishing.ru/snasti/reels/shimano_exage_3000mhsrb/
vallah 2010 u zor buldum 2011 e daha vakit var hele bir girelim bir kaç joker sahte alıyım diyorsun,birinde yarım yamalak var pahalı satıyor,diğeri dükkanın da stok bulundurmuyor,sen sıpariş geçeceksin,o ithalatçı firmaya soracak mal varmı yokmu diye,2tane büyük firma bunlar,cengizbalıkçılıkda da benim alacağım ürünler yok,onlar satmıyorlarmış,ebay da da yok alacağım ürünler,yokki yok arada çok bir fark yok gibi geldi bana,,yani bayii tandık,ondan mal alır sezonda tatilcilere eğlencelik olta malzemeleri satarım marketde,fiyatı kırdırırım epey, sizin bilginiz vardır belki,shimano nun yetkili bayisi filan varmı türkiye de?olduki bir parçası kırıldı,mesela misinayı açıp kapadığımız telin yandaki kapakçığın içinde,L şeklinde bir parça var,plastik o kırıldı,değiştireceğiz böyle bir makinam var sıfır elimde kaldı,parça yok uyduruk birşey takdık,düzen almadı,onun yüzün den sıfır örgü misinayı ilk gün heder ettim merada,or dan da bir zarar
Kamış olarak Shimano catana 2.40 taşıması ve kullanışı çok güzel vede çok hafif bi değerlendir derim.
tavsiyeleriniz için teşekkür ederim,şöyle bir kamış buldum,270kamışım var,bunlar dan biri işimi görür diye düşünüyorum, bir de elimde küçük sahte çeşidi var 6 7 çeşit,yani atarı 5gram dan başlarsa daha ileri atarım bu ufak sahteleri, http://www.avmarketi.com/asp/product/14279/OKUMA-ALUMINA-SPIN-KAMIS-210cm-5-25GR http://www.avmarketi.com/asp/product/13802/SHIMANO-ALIVIO-BX-SPINNING-2-10-MT-ML teleskopik spin kamış taşımada çok avantajlı,lakin 2 parçalı kamışa göre aksiyon verdirmede biraz tereddütlüyüm,ve sanırım bu tip kamışların sapı birazcık kısa oluyor 2 parçalı spin kamışlara göre,spin atçek avında kamışın sapı kısa olursa yük tamami ile bileğe biniyor,yani bilek kısmı daha çok aşağı yukarı inip çıkıyor(bilek bükülmesi daha fazla oluyor ),sapı uzun olursa,koltuğunuzun altına kıstırıp,bileğinizi bükmeden aşağı yukarı rahat yorulma dan kamış ile aksiyon verdirebiliriz
Şuan Shimano Türkiye dispiritörü Okyanus Marine, yeride İstoç Senin baktığın model galiba 2009 veya 2010 bu baktığın modelin şuan yeni versyonu var ama yenisi olsa ne olur atacağın mesafe en fazla 40 m bunuda zaten o makine ve kafa ile atarsın
kamış olarak salina seaspin uygun yollu ve kalite olarak shimano catanadan çok üstün sadece biraz odun ama fincanları hiç pas yapmıyor tam bir at çek kamışı benden tam not aldı. Makina olarak tabikii shimano derim shimano sahara 3000fd kullanıyorum tek kelime ile mükemmel.