avcılar sahilinde avlanıyorum ve arada bir sıyırtma denemek istiyorum fakat 15-80 gram arası sıyıtma kurşunlar var avcılar sahil için en ideali kaç gramdır. ve ustalardan sıyırtmanın hakkında biraz bilgi rica ediyorum mantığı nedir zargana topundan ne farkı vardır ve takım nasıl bağlanmalıdır?
sıyırtma balıgın seyrek oldugu zamanlarda basvurulan bır yontemdır zargana topundan kastın atıp beklemek ıse eger cok farklı bır yontem gramaj konusuda sabıt degıldır an ıtıbarı ıle akıntı durumuna meraya gore gramaj secımı yapabılırsın sıyırtmadan sonra r 1 kulac 1,5 kulac 0,10 0,12 bedenlı kostegı altına baglanıp sureklı atıp caparı yaparak cekersın
teşekkür ederim zargana topu ile at çek yapmaktan farkını sormuştum. ayrıca sıyırtma yöntemi etkili bir yöntem midir yoksa mecbur kalınıldığında mı kullanılır? at çek avları hoşuma gittiğinden ben biraz daha iri istavrit ve eğer denk gelirse çinekop vs vs gibi balıkların avında kullanmak istiyorum. avcılarda akıntı durumunu malesef bilemiyorum o yüzden burada kaç gram uygun olur öğrenmek istedim. ayrıca sizce iri istavrit çinekop ve ayrıca zargana topuyla zargana için bu 3 cm silikon yemler canlı yemlere göre ya da kesilen fileto yemlere göre çok mu verimsiz kalırlar
bir sorum daha olacaktı sıyırtma hangi hızla nasıl çekilir dipten mi gelir ortadan mı yüzeyden mi bunun önemi var mıdır
Cevap veremesemde verilecek cevapları merakla beklediğimi belirtmek isterim. Burdaki ustalardan biri görürse ayrıntılı bilgi vereceğinden eminim.
Sıyırtma ile ilgli en güzel bilgiyi ve tecrübeyi sarayburnuna geleceksin vede burdan alacaksın zira sıyırtma ustaları ve sıyırtma kurşunu döken yegane kişiler burdadır.
Bende elimden geldiğince anlatmaya çalışıyım , balık çok seyrek olduğu durumlarda veya nazlı olup çapariye atlamadığı zamanlarda genellikle yemlik balık alabilmek için ki sıyırtma mevsimi genellikle eylül sonrasıdır..( Lüfer zamanına yakın zamanda diyebilirim...) Ve genelde kıyı balıkçıları tarafından '' aman lüferlik yemimi aliyim '' denilerek uygulanan ama tabiki aynı zamanda yenicek miktarda da rahatlıkla balık alınabilecek bir yöntemdir...Sıyırtma takımına istavrit'in yanısıra izmarit , sardalye , zargana , çinekop v.s. gibi balıklarda çokca rağbet edebilmektedirler...Takımına gelince derinlik durumuna göre ağırlık seçimi yapılır , misina olarak olabildiğince ince olmalıdır ( ben genelde 0.10 harici kullanmıyorum ) iğne normal istavrit iğnesi ( No : 11-10-9-8 buda balığın büyüklüğüne göre tercih sebebidir... ) tüyüde değişik renklerde olabildiği gibi ben uzunluğunu genelde iğnenin 1.5 katı gibi uzun bırakmaktayım...Rastgelsin...