siraz, sari balık, çay dere balığı hakkinda

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında sr1 tarafından paylaşıldı.

1. sr1

sr1

En İyi Avı:
    alabalık
    arkadaslar...
    forumda arastirdim sari balik (siraz baligini) hangi yem ile tuatabilecegimizi fakat kimse tam olarak bir sey bilmiyor.

ben solucan, tavuk gögsü, peynir denedim. bir turlu oltaya gelmiyor. solucanli yemin yanindan buyuk buyuk bu baliklardan geciyor, bakmiyor bile oltaya.

bu baligi nasil bir yem ve takim ile tutarim. kesin bilgileri olan arkadaslar soylerse sevinirim. simdi bir de tavuk ciğerini deneyecegim.

2. lebiderya

lebiderya adem

bu balığın yemi solucandır. Ama ne hikmetse yağmur yağıp, suların taşkın ve bulanık olduğu zamanlarda. Akıntı ve derinliği seven ürkek bi balıktır. suyun bu özelliği taşıdığı yerlerde ekmeğin tabanını küçük küçük keserek iki küçük iğneli köstekli ve küçük kıstırma kurşunlu takımla da avlardım ben birde. İlla iki köstek çünkü balık vurup tasmaladığında yakalayamamışsan yemin tekini kaptırmış olacağından sonra taktığın ekmek suda yumuşayıncaya kadar yumuşamış olanıyla ilgilenecektir balık. Oltanın ucundaki iğneyi görüyormuşçasına konsantrasyon ve ustalık ister. Ama bir kez iğneye taktığında balığı, birazda iriceyse muhteşem haz verir kenara alması. Büyük büyük balıkların oltanın yanından geçip gittiğini gördüğünü yazmışsın. Unutma sen balığı görüyorsan kesinlikle oda seni görüyordur. Yemi yediremezsin. Dibi görünmeyen derin ve akıntılı yerlerde şansını dene...

Son düzenleme: 11 Eylül 2010
  3. gocanazlı

gocanazlı ramazan

biz bu balığa ekmekçi deriz dolayısıyla ekmekle tutarız

4. UBIH

UBIH sinan

Favori Kamış:
    O an elime hangisi geçti ise
    Favori Makine:
    Oda öyle
    En İyi Avı:
    3cm lik kaya balığı :)
    Siraz da kullanılan yem ve takım tatlısu kefali ile aynıdır(En azından benim için) Yaklaşık 15-20 yıldır edindiğim tecrübe ile söyüyorum siraz kefale göre daha az haraketlidir ve yemini kefale göre daha dipten alır.Amasya yöresinde bu balığa in balığı denir. Şamandıra yüksekliğini 50 cm ye ayarladığın mutemel derinliği 1-1,5 metre olan avlakta oltanı büyük oranda kefaller ziyaret eder.Şamandıra yüksekliğini biraz daha artırıp yemi zemine biraz daha yaklaştırdığında,oltanı ziyeret eden balıklar yüzde elli oranında kefal ve siraz olacaktır. Bir diğer konu arkadaşlarında belirttiği gibi sen balıkları görüyorsan,balıklarda seni görür, bu tip durumlarda mümkün oluğu kadar gizlenmek ve sessizlik sonucu verim elde edebilirsin. saygılarımla