Silikon Karides Hangi Balığa Uygundur?Ve Nasıl Kullanılır?

Konu, 'Sahte Yemler' kısmında yvuz98 tarafından paylaşıldı.

1. yvuz98

yvuz98 Yavuz

Favori Makine:
    Sheakspeare Firebird 070, Daiwa Megaforce 4000
    En İyi Avı:
    1,5 kilo levrek
  2. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Hoplata zıplata kullanılır. Uygun takım, kamış vs. gerektirir. Bilhassa gece dere ağzında levrek yakalamak için pek kullanışlıdır.

3. yvuz98

yvuz98 Yavuz

Favori Makine:
    Sheakspeare Firebird 070, Daiwa Megaforce 4000
    En İyi Avı:
    1,5 kilo levrek
    Ben buna yuvarlak demir kafa takarak atıp çekmem mi lazım?

4. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Yok, o zaman dibe oturur, öylece kalır.

Aslen yakamozlu sularda çok iyi iş çıkarır bunlar. Dipte azıcık bekletilir, sonra oynatırsın. Yakamoz yapar, levreğin dikkatini çeker.

Basitçe, bekle, dibe oturunca, ani bir şekilde kısa bir hoplat yerinde. Tekrar bekle ve gene zıplat. Bir kaç kez böyle yapıp, daha uzun bir çekiş yap, suda süzülürken, ara sıra gene zıplatarak dibe inmesini engelle.

5. Levrekci33

Levrekci33 Deniz

Gayet açıklayıcı cevapları sunmuş bilginize serdar bey bu konuda deneyimi tarşılmaz tarifinden anlaşılıyor. kullanan biri olarak ilave birşey sunmaya gereksinim duymuyorum. kullanmanı bende tavsiye ederim ayrıca benzeri silikonla serdar beyinde tarif ettigi gibi çırpma yaparak levrek almışlıgım oldu ayrıca seffat simli olanına MERSİN ' de çıplak diye bilinen sanıyorum( AKYA ) bunlardanda çok sonuç aldıgımız oldu bol şanslar..

6. volkanca

volkanca Volkan

Yalnız şunu sormak isterim. Geçen gün decathlon mağazasında gördüm bunun benzerini. Yaklaşık 3-5 gr bişeydi. Bunu nasıl uzağa atacağız bir ağırlık koymazsak. Spin kamış olsa bile uzağa gitmeyecektir diye düşünüyorum?
    Bir de bu sahtelerde aksiyon şart değilmi, yemli klasik takım bekleme avlarında kullanılmaz sanırım.

7. Levrekci33

Levrekci33 Deniz

Ben zokasız kullandım hep verimde aldım. zokalı asla tavsiye etmem çünki dengesini bozar çırpma yaptıgında ise istenilen güzellikte verim alınmaz. ayrıca ben sahsım adına soyluyorum derin suda kullandıgım icin cok fazla ileri atma gibi bi düsüncem olmadı hiç bu yuzden arayışa girmedim nasıl uzaga atarım diye . 5 - 7 metre rahatlıkla atılabiliyordu 10-40 okuma salina sea spin kamışla. at bekle dibe çöksün çırp devamlı bu şekilde :)

8. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Uzağa atmak gerekiyorsa, zaten o yemin işi değil o sular. Başka yem bakılmalıdır.