Sevgili dostlarım kıymetli büyüklerim.Turizmci olduğum için artık sezonu kapattım ve bismillah deyip arabamın marşına bastım:thumb: Önümüzdeki sezona da ufaktan hazırlıklara başladım Sürekli kullanmakta olduğum Rapala maxrap sahtelerimin paslanmış kancalarını değiştirmek için malzemeciye girdiğimde bu silikon kalamar dikkatimi çekti.Hemen aldım ve sizlerin fikirlerinize sunayım dedim...Kıyıdan at-çek yöntemi ile sizce bu kalamar iş yaparmı?boyu çok büyük olmaması (tahminim 10cm yok)bence biraz daha avcı olur gibime geliyor ama asıl önemlisi uygulama yöntemi....Arkasına bir delikli kurşun veya sibro ucuna beden...sizce yöntem nasıl olmalıdır bu silikon kalamarla kıyıdan atçek için...?nihayetinde su üstünden gelmemesi gerek diye tahmin ediyorum.Buyrun sıra sizde...:thumb:
Daha önce kullanmadım ama içine monte edebilirseniz içine olmazsa da arkasına 30 gramlık bi zeytin kurşunla hoplata hoplata( kalamar hareketini taklit ederek) çekerseniz akya, çıplak, denk gelirse iri levrek veya granyoz ve uygun merada lagos-orfoz şansı var diye düşünüyorum. Denemeye değer. Özellikle çabuk derinleşen dibi taşlık meralarda. Hatta Antalya da kıyıdan sinarit tutulan videolar izlemiştim. Bu tarz meralarda mutlaka denerdim ben olsam.
Sağolasın Mustafa kardeşim.Ben buna belki fantazi olsun diye üçlü kancasına az da olsa kalamar takmayı da düşünüyorum koku yapsın takip eden olursa kokusundan dolayı dalsın diye:thumb:
Bende öyle duymuştum bu yüzden aldım ya bakalım hayırlısı... yazın pek deneme şansım olmaz ama kışın her yerde denerim o kesin:thumb: