Merhabalar, Şile ve Ağva civarındaki arkadaşlardan bilgi rica ediyorum. Kıyıdan Şile ve Ağva'da bu zamanda ne çıkar ve nereden? Şimdiden teşekkür ediyorum.
abicim tuttun istavritleri hemen hedefi büyüttün şile ağva bende merak ediyorum hadi bakalım cevaplara
2 ay önce ağvadaydım sahilin yanındaki kayalıkların ucunda takıldım biraz ama hiçbişey yoktu oranın yerlileride denizin içeri doğru giren kollarında şamandralı takımla ispari flan ykalıolardı tek tük ve küçüktü ,şile de dalga olduğu zamanlar kaşıkla lüfer alıyolardı ama bu mevsimde galiba kalkan yakalarsınız ordan
Şimdi Ağva'da kalkan zamanı Alacaksın yanına iki-üç olta, hazırlayacaksın teki hırsızlı çift iğne takımı, takacaksın beden bitimine gezer kurşunu ucuna da armutu, yatıracaksın takımı dibe, oltaları da kumsala saplayıp bekleyeceksin. Ondan sonra ohh gelsin kalkanlar Ben de Ağva'ya gitmek istiyorum... ama gidemiyorum... Gidenlere rastgelsin
Tekrar Merhaba Yani Kalkan'dan başka bişiy çıkmaz mı kıyıdan? Beklemek istemiyorum hava soğuk, at çek bişiy olsa fena olmazdı. "Nerede hareket, orada bereket!" hesabı birşey yapsak olma mı...
Şile'ye ilişkin bir bilgim yok ama Ağva için Seçkin'in yazdığına göre akarsu bitimindeki kayalıklardan da balık alınıyormuş. Sen her olasılığa kendini hazırla Benim aklım kalkanda olduğu için bu aralar hep ona yönelik yanıtlar yazıyorum (dervişin fikri-zikri durumu)...
Konuya dönmek adına bir tekrar yapayım bari Şile ve Ağva civarındaki arkadaşlardan bilgi rica ediyorum. Kıyıdan Şile ve Ağva'da bu zamanda ne çıkar ve nereden? Şimdiden teşekkür ediyorum.
Sorun Yok Sorun veya kusur yok, rica ederim. Sadece konuyu yeni okuyan arkadaşlara tekrarlamak istedim, o kadar...
Selam Turgay abi göle de gideriz, ama kıyıdan bi karadeniz yapmak istiyorum bu aralar sanki... Ayrıca 32 yıllık doğma büyüme İstanbul'lu 4 ayda Ankara'lı olmuyor hemen...
cenk bizim yanımızda 4*4 lük ankaralı olursun birde kalkana kıyıdan akçakoca veya karasu tarafına git 290 km yol
Pekala 3 Yer - Riva, Şile ve Ağva Arkadaşlar 3 yer tespiti yaptım ve fikirlerinizi, önerilerinizi bekliyorum... At çek ile bişiy çıkar mı buralardan... Ayrıca hala bu bölgelerden hiç üyemiz yok mu diye merak içerisindeyim...
ben şilede 17 senedir ikamet ediyorum şilede kıyıdan olta balıkçılığı pek yaygın değildir genelde tekne ile palamut kalkan gibi avlara rabet olur ama resimlerdeki atış yönlerini uygulamayı düşünüyorsan o mevkiden seyrek olarak çinakop ve istavrit(sezona göre istavrit çok çıkar) alırsın limanın dış kısmından minakop(seyrek olur) ,çinakop.istavrit ve iri kefaller alabilirsin limanın mendirek başlangıcında kale dediğimiz yerin arkasında yüksek bir kayalık vardır oraya çıkarsan hemen hemen bütün oltacılar orda kefal avlarlar . Bide liman arkası iri kaya balığı yapar etide çok lezzetlidir. orada maşatlık denilen bölgeyi sorarsan ki eski şile postanesinin karşısında bir burundur ordan lüfere atarlar gece lüks kullanarak daha fazla verim alırsın palamut bile gelebilir(çok şanslıysan tabi ) bu kadar bilgi işini görür herhalde şimdiden rastgele
Maşatlık Süpersin hocam bilgiler için çok çok teşekkürler, şu maşatlık denilen yerde gündüz bişiy olmaz mı peki?