Sevgili dostlar hepinize merhaba yine tecrubeli bilgilerinizden faydalanmak istiyorum.sifir 20 hp hidea marka marsli deniz motorumu serviste actirdim servis ilk 20 saat yarim gazda gitmemi onerdi.Fakat sizede danismak istedim tam gaz git flnda demedi kafama takildi ilk 20 saat onemlide dedi sizce nasil olmali rodaj.Motorun sagir kalmamasi icin nasil gecirilmeli bu sure.Tecrubeli arkadaslardan yardim bekliyorum.
Bende 9.8 tohatsu aldım.kullanım kılavuzunda bu konu ile ilgili bilgiler var ama şuan bakıp söyleyemiyorum maalesef tam olarak..Daha henüz 1 kere kullanma fırsatı oldu oda az bir zaman.Ama bana servisin söylediği özellikle ilk yarım saat çeyrek gazı geçmemekti sonraki 2 saat kullanımda yarım gazı geçmemek sonrasında tam gaz gidilebilir ama hep aynı tam hızda vs değilde bir süre daha değişken hızlarda kullanıp motoru alıştırmak gerekiyormuş.
http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=59237&highlight=rodaj, bahsettiğin konu hakkında gerekli cevaplar var. Satın almış olduğun motorun kullanım klavuzunda da gerekli bilgiler vardır zaten.