Shimano malezya-japonya farkı Yardım!

Konu, 'Makineler' kısmında Hırçın Karadeniz tarafından paylaşıldı.

1. Hırçın Karadeniz

Hırçın Karadeniz GÖKMEN

Favori Kamış:
    Okuma VSystem 2.40
    Favori Makine:
    Shimano Stradic CI4 4000f
    Selam sipariş verdiğim shimano stradic ci4 4000 f malaysia diyor ama garanti belgeside var bu nasıl iş sahtemi acaba japon olması gerekmiyordu içime kurt düştü bir yardım edin lütfen

2. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    Shimanoların sahtesi yok sanırım. Benimkide Malezya malı. Orjinaldir sanırım.

3. Hırçın Karadeniz

Hırçın Karadeniz GÖKMEN

Favori Kamış:
    Okuma VSystem 2.40
    Favori Makine:
    İnşaallah sahte değildir..yada herhangi bir dezavantajı yoktur.

4. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    yok yok korkma, sadece yedek parça bulma konusundan kork. Bende de iki adet shişmano oldu ama kullanmaya korkuyorum. şaka şaka elbet bir çaresini bulup yedek parçaya da ulaşırız. Orjinal yani japon malı bulmak işinede kafanı takma. Bu bizim Türkiyede mercedes üretmemiz gibi bir şey.

5. Hırçın Karadeniz

Hırçın Karadeniz GÖKMEN

Favori Kamış:
    Okuma VSystem 2.40
    Favori Makine:

6. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    Orjinal japon üretimleri başkadır zaten. Kullan kardeşim. Vitrine koymak için almadın sanırım :D 2 yıl sonra kullansan sıkıntı olmayacakmı sanki.

7. furunotr

furunotr Haluk

Shimano marka makinaların üst sınıf olanları Japon üretimi; orta ve giriş seviyesi olanları Malezya üretimidir... Oldum olası bu böyledir; yalnız firma bu alana girdiği ilk zamanlar Tayvan veya Tayland üretimi birkaç makina modeli de mevcut sanıyorum...

Şöyle bir örnekleme vereyim: Fiyatı 1000 Lira üzeri makinaları Japon; altı olanlar Malezya üretimi gibi... (Tabii böyle bir kriter yok ama durum aşağı yukarı bu şekilde...)

8. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Shimanonun biri Japonya'da diğeri Malezya'da olmak uzere 2 fabrikası var. Yani kendi üretimini kendi fabrikalarında yapar. Fason üretim yaptırmazlar. Japon pazarı için ürünleri Japonya'da, diğer ülke için olanlarını Malezya'da üreterek, Hollanda merkezden pazarlarlar. Tereddüte gerek yok. Güvenerek kullanabilirsin.

Güle güle kullan.

9. Hırçın Karadeniz

Hırçın Karadeniz GÖKMEN

Favori Kamış:
    Okuma VSystem 2.40
    Favori Makine:
    Bugün üst sınıf denilen stella ultegra gibi makinalar japonyadan başka bir yerde üretilmiyor denilsede. mantıken Malaysia'da üretilen shimanolarda garantili ve shimanonun kendi yelpazesinde üretime geçiriliyor bu kesinliğe göre üst seviye olarak adlandıralın makinalarında orada üretilebileceği konusu kaçınılmaz bir gerçektir.. bağzı yorumlardan çıkardığım Japonyada üretilen shimano olta makinaları pahalı oldukları için özenle yapılıyor, diğer yerlerde üretilen shimanolara özen gösterilmiyor ve öyle piyasaya sürülüyor gibi bir anlam çıkıyor kaldıki o zaman kimse çamurdan olsun shimano olsun sloganıyla olaya yaklaşmaz. bu ünlü firmanın böyle yorumlara açık kapı bırakmayacağını, engel olacağını düşündüğümden 1000 lira üzeri shimano makineler Japan, altındakiler Malaysia onun altındakiler China diye bir üretim mantalitesi olamaz diye düşünüyorum. Tabiki bu benim kendi yorumum..

10. Hırçın Karadeniz

Hırçın Karadeniz GÖKMEN

Favori Kamış:
    Okuma VSystem 2.40
    Favori Makine:
    Tşk ediyorum,daha iyileri sizlerin olsun. bu arada söyledikleriniz mantıklı Tevfik abi fakat Malezyada Stella,Ultegra gibi üst segmentler üretilmez düşüncesi yanlıştır. Malezyada üretimi yapıbilebilen bir shimanonun her modeli aynı yerde güvenle üretime geçirilebilir :)

11. isottevfik

isottevfik Tevfik

Favori Kamış:
    SHIMANO Catana BX 240 Tele
    Favori Makine:
    SHIMANO BIOMASTER 5000 CFB
    Aslında şöyle diyelim, bu üretim politikası için.

Üretim bandı.

Her modelin bir üretim tekniği ve bandı vardır. Aynı otomobil fabrikalarında ki üretim bandı gibi.

Mercedes, otomobillerini Almanya'da, Kamyon ve otobüslerini Türkiye'de ve Almanya'da ki fabrikalarında üreterek tüm dünyaya pazarlar. ( Belki Türkiye haricinde 1-2 ülke daha olabilir). Bu pazarlama tekniğinde üretimlerinde, her ülkenin karayolu ve iklim yapısına göre, ufak tefek bazı değişiklikler gösterebilir.

Shimano makinalarında da mantık tamamen böyledir. İşin özü, '' Shimanoysa koy sepete ''

12. furunotr

furunotr Haluk

Benim mesajımı alıntıladığınız için yazmak gereğini duydum...

Malezya veya Japonya; üretim nerede olursa olsun belli bir kaliteye sahiptir; daha düşük kalite veya malzeme anlamına gelmez; ancak durum şudur ki üst seviye makinalar Japonya'da üretilir; zaten makinayı kamışa bağladığınız yere baktığınızda ne üretimi olduğu görülür; bu arada Ultegra Shimano'nun üst sınıf bir ürünü değildir ve Malezya'da üretilir...Yalnız şunu belirtmekte yarar var bu üst segment ürünlerde daha üst sınıf malzemeler ve teknolojiler kullanılır... 3000 liralık bir makina ile 300 liralık bir makinanın tıpatıp aynı olmasını bekleyemezsiniz...

Shimano'nun Çin'de üretilen bir makinası yoktur...

Rakamla vermiş olduğum örnek adından da anlaşılacağı gibi sadece örnektir; Shimano'nun aslında böyle bir kriteri yoktur; ancak piyasaya baktığımızda durum genel olarak bunu göstermektedir...

Ayrıca üst segment olsun; alt segment olsun veya Japonya'da üretilsin ya da üretilmesin Shimano'nun Japon, Avrupa ve Amerika pazarı için ürettiği modeller bulunur...

13. paylasan

paylasan Ertuğrul Hoca

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.70 20-60 gr
    Favori Makine:
    Shimano Stradic 4000XGHG
    En İyi Avı:
    5.150 gr, 88 cm Akya (Lichia Amia), 4.450 gr Levrek
    birkaç ay önce markapon kampanyasında balikmarketim.com dan shimano catana almıştım. kolu sallanmaya başladı. ne yapmam gerekir?

14. Hırçın Karadeniz

Hırçın Karadeniz GÖKMEN

Favori Kamış:
    Okuma VSystem 2.40
    Favori Makine:
    Yalnız şunu belirtmekte yarar var bu üst segment ürünlerde daha üst sınıf malzemeler ve teknolojiler kullanılır... 3000 liralık bir makina ile 300 liralık bir makinanın tıpatıp aynı olmasını bekleyemezsiniz...

Bunun aksini iddia etmiyorum elbette fiyatın ucuzluğuna, pahalılığına ve malzemenin kalitesine göre üst alt model farkı ortaya çıkacaktır.. üst segment bir shimanonun Malaysia dada üretilebiliyor olacağını kabul etmeniz konunun gereksiz yere uzamasına engel olacaktır.

bu modelde orta yollu bir makina ama Japonya iç piyasasında üretiliyormuş dimi.

15. furunotr

furunotr Haluk

5-6 yıl öncesi üretilmiş bir modeli örnek için vermişsiniz; biz ise günümüz için konuşuyoruz; yoksa bir anlamı kalmaz... Ben size yıllar evvel üretilmiş düşük sınıf Japor orjin bir makinanın resmini verebilirim mesela; kendi makinam; dolapta bir yerlerde duruyor...

Eğer bu tür mevzulara özellikle Shimano marka ürünleri için girmeye kalkarsanız bu işin sonu gelmez; bu yılki modellere bakarsanız 50'den fazla farklı modele sahip... Modeller var; alt dalları; değişik versiyonları var; var da var...

Hiç Malezya üretimi Stella gördünüz mü veya duydunuz mu???

16. balikoltasi

balikoltasi Birol

Bu model 6 sene öncesinde amerikan pazarı için üretilen, 6 sene öncesinde üretimi durmuş bir stradic fh modelidir.
    Şimdiki malezya stradiclerden bile pürüzsüz-yağ gibi dönüşe sahiptir.

17. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Japonyada üretilen shimanolar üst sevye makinalaridir bu markanin,bunu tartismak anlamsizdir aslinda,hatta japonyada ic pazar ile yurt disina yapilan makineler arasinda bile fark vardir(kalite farki)kaldiki maleyzyada üretilen malzemelerinde olmasin..Ha malezyada üretilen makinalar hic yaramaz diyede bir anlam cikmasin bundan,O ülkedede gayet düzgün malzemeler üretiliyor,ayrica shimanonun Cinde yaptirmis oldugu malzemelerde bolca mevcut,bu makine olmayabilir ama canta,sapka vs gibi bir cok malzemesinide Cinde yaptiriyor...

18. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Üstünde Malzeya veya Japonya yazınca, pek bir şey değişmez ki...

Bunların parçalarının çoğu çinde, kalanlarında bir kısmı tayland'da, taiwan'da vs. yapılıyor. daha doğrusu fason yapılıyor, hazır alınıyor vs. Kritik bir kaç parça asıl shimano fabrikasında üretiliyor. Sonra iki ana fabrika montajı yapılıyor.

Ama bu, fiyata iyi kötü endekslenebilecek kalitenin yerinde durduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Kısaca, zaten yarısı çin, yarısı taylanda vs. bir makina ve Japonya yada Mazleya'da toplanmış. Kalite ise, shimano kalitesi. Daiwa olsa da, PENN olsada çok bir şey değişmezdi zaten.

Gerçi şunu da belirtmek lazım. bazı malzemeler, solvakya, isviçre gibi ülkelerden de alınabiliyor. Kısaca, tek bir fabrikada üretim yok.

Şöyle düşünün. Yüksek kaliteli bir bilyayı az sayıda üretecek bir hat ile tanesini 20 dolara maletmektense, artıyorum SKF'nin istenen kalitede ürettiği milyonlarca bilyadan gerektiği kadarını 3 $'dan almak daha akıllıca. SKF'de bunları gidip Çinde yaptırıyorda olabilir, o ayrı bir mesele.

Teknik olarak olayı "ne kadar ekmek, o kadar köfte" olarak özetlemek en doğrusu olur. Ne kadar para veriyorsanız, o kadar iyi olacaktır. Burada olay şudur. Shimano, Daiwa gibi bir makine alıyorsanız, paranızın karşılığını verir. Adi makine ucuzdur ama kalitesine göre daha pahalıdır, fark bu olur. Adi makinenin 10 TL edecek kadarı 20 TL'ye satılır, iyi makinenin 100TL edecek olanı 100TL'ye.

19. Hırçın Karadeniz

Hırçın Karadeniz GÖKMEN

Favori Kamış:
    Okuma VSystem 2.40
    Favori Makine:
    Konumuzun başlangıcında evde dolabınızda bulunan Japon marka stradic makinanız aklınıza gelmemişmiydi? Tartışma bahsinde zaman kavramını belirtmediğinizi hatırlatırım.. zaten konunun buraya taşma nedenide japon iç piyasası dışında üretilen shimanoların kalitesinin düşük olduğunu söylemeye çalışmanızla başladı. bu durumuda ben kabullenemedim açıkcası shimano shimodur çok para eden shimanoya daha üst teknoloji verilmiştir hepsi budur diğerleri malezyada üretildi bişeye yaramaz manalı yazışmalar yeni stradic alan ben için üzücüdür..:)
    Bu arada benden büyüksünüz sözlerim sizi incittiyse özür dilerim.

20. Hırçın Karadeniz

Hırçın Karadeniz GÖKMEN

Favori Kamış:
    Okuma VSystem 2.40
    Favori Makine:
    Yani demek istediğim budur ne kadar para o kadar çok kalite.. bu ürün şurda üretiliyor diye onu orta sınıfa almak, sanki o shimano değilmiş japonlar o makineye hiç dokunmamış gibi söylemler yanlıştır o zaman ülkeye göre shimano markası değişir her ülkenin shimanosu farklı..