arkdaşlar bu makina at çek için uygunmudur sizce? görüşlerinizi belirtirseniz sevinirim :http://www.avmarketi.com/asp/product/9415/SHIMANO-HYPERLOOP-2500-FB-MAKINE
bence at-çek için uygun. Ama 1 turda 74 cm sarıyorsa ve 25 lik ufak kafaysa daha büyük boyu varsa eğer ona bak derim...
makina bugün elime ulaştı fakat makinayı yavaş sardıgım zaman cırrcırr diye ses geliyor hızlı sardıgımda ise böyle bi ses gelmiyo sizce bi sorun mu varmı acaba makinada
kalamanın gevşek olup olmamasına bir baksana benimde istavrit için kullandığım makinada buna benzer bir sorun var kalamayı sıkınca düzeliyor...
kalama sıkılı fakat ama hala ses geliyor ya actım içini sonunda dayanamdm içindeki bir aparat sürtüyor ordan ses geliyor
aynı makinedenbende düşünüyorum. konu açılmışken sorayım dedim. bütçe düşük, spin ve atçekte şimanodan başka kullanmıyorlar. hem ucuz olsun hemde şoför arkası, bu makine idare dermi?
Hasan kardeşim, bakıyorum karar vermişsin bir Shimano almaya. Bu güne kadar hep Shimano önerilerim olmuştur, dikkat edersen. Keşke 80-90 gibi rakamlarda olsaydında, bir Catana alsaydın. Bahsettiğin Hyperloop modeli, Shimanonun en alt segmentli bir ürünü. 1 rulmanlı. Bu güne kadarda hiç bir zaman bir Hyperloop veya bir Alivio modelini önermemişimdir. Önermemde. Nedeni, bir makinada en az 3-4 rulman olması gerekliliğine. Hele ki at çek avlarında rulmanlar, çok etken bir unsurlardır. Düşündüğünüz bu modelde fazla bir beklentiniz olmamalı. Nihayetinde Shimanonun 40 lira seviyelerinde ki bir makinası. Sizde hayal kırıklığı yaratsın istemem. Shimanodan başka bir makina kullanmayan bir kişi olarak, aşağıda ki linkleri incelemeni öneririm. Sadece bilgi edinmen ve kıyaslaman açısından. http://www.anadoluavmarketi.com/urun_detay.asp?id=3001 http://www.avdeposu.com.tr/?urun-7619-SPRO-NECTON-TLC-440FD-3-1-BB-A-G-KAFA.html
teşekkürler isotevfik abi, dediğin gibi rakamı biraz yükseltmek lazım. 3 rulmanlı bir şey çok iyi olurdu. ya da o tek bilyalıyı almak zorunda kalacam. çünkü bütçe kısıtlı. .nedendir bilmiyorum herkesin ağzından tek keklime çıkıyor oda şimano. balli abide kullanıyor, dikkatli bir şekilde kullansam beni idare etmezmi acaba, çoğunlukla silikon atıyorum
'' Pahalıysa vardır bir Hikmeti, Ucuzsa vardır bir illeti '' 2-3 sene kullanır, daha sonra üst segmentlerine geçerim diyorsan al. Ama Shimanonun gerçek kalitesinin o olmadığını bil. Sn.Ballı abinin, sanırım 4000 lik makinası var ve hafif yemlide kullanıyor. Ama siz at çek yapacaksınız. Arada ki fark burada. Ballı, makinasını 10 kez kullanırken, siz 200 kez kullanacaksınız.
ARKADAŞLAR İİ GÜNLER.BN Shimano Hyperloop 2500 DÜŞÜNÜYORUMM GÜZEL Mİ ALAYIMMI YARDIMCI OLURSANIZ MEMNUN OLURUM
ben daha almadım, şu an emanet rat makina kullanıyorum. kullanım amacına göre iyice düşün derim. fiyatına göre performansı düşük kalabilir. yani aynı paraya başka marka üst seviye makine alabilirsin ama şimano şimanodur. kullananlardan biri memnundu ama sadece atçekçe (tek silikon rapala) kullanıyordu. rat konusunda acemiliğimi attım sayılır. makine almak zorunda kalırsam şimano alacam gibi gözüküyor
Hyperloop ve alivio'u bende bir av bayiinde incelemiştim. Elimde boş haliyle sararken bile evdeki makinelerle alakası yoktu. Yani kolu çevirirken yağ gibi akmıyor zor dönüyor gibi bir havası vardı. Bende tavsiye etmem değiştirme şansınız varsa başka bir şeylere bakın derim...
Evet ilk bakışta benim de dikkatimi çekmişti, kol yağ gibi dönmüyordu, sanki içeriden birşeyler tutuyordu. Ama kıyıda kullananları gördüm ve sordum memnunlardı. daha üst model catana kullananlar da vardı mesela hiç memnun değiller. hyperloop 25000 i 3 sene açmayan biliyorum, ama o kol çevirme olayından sonra kafama takıldı hala almadım