Arkadaşlar shimano exage 4000 fd modelini spin oltacılığında kullanmak için almayı düşünüyorum fakat spin dışında beklemeli avlarda da kullanabilirmiyim acaba. Siz değerli abilerim kardeşlerimden cevap bekliyorum.(çoğunlukla at-çek de kullanılacak) birde bu makineye ne marka kamış önerirsniz. Yada siz tecrübeli abilerimin önerebileceği genelde at-çek de kullanılacak beklemeli av da yapabileceğim 500-550 TL yi geçmeyecek Makine + Kamış öneriniz olabilirmi. Not: Forumda ilk mesajım hatalarım varsa kusura bakmayın. Saygılarımla..
Beklemeli av derken hedef balıkları ve büyüklüklerini bilmek gerek; makina spin avcılığına uygun görünüyor ama yemli-beklemeli balıklar çok iri ise üstesinden gelemeyebilir... Istanbul Boğaz yemli avcılığında balıklar gerektirmiyor ancak suların sert oluşundan dolayı mesela bu modelin 6000 veya 10000 olanını tercih ederiz sanırım; ancak bunlar da spine gelmez; ağır ve iridirler...
Şimdi o makineyi alacaksın. Ayda bir bakımı için okyanus balıkçılığa yollayacaksın. git gel kargo aylık 30 TL. Bir ay kullanacak, bir aya bakımdan gelmesini bekleyeceksin. Bir de yağ filan alacaksın. Her defasında iyice güzelce kullanıp yağlayacaksın. Bir şekilde elinde kalırsa, ki kalır, bu senin hatandır zaten. Şimenov yücedir diyerek hatalı olduğunu kabul edeceksin, dizini kırıp oturacaksın. Bak, büyük balık filan denk geliverirse hasbel kader, bu yüceler yücesi şimanovun işi değil ki diyecek, misinayı kesip salacaksın ki, yüce şimanovuna bir zeval gelmesin. Makine bakıma gittiği sırada evde oturup yoga yaparken, yüce şimanovun sana himmet etmesi için yalvaracaskın bu arada. Bunları yapmakla da nirvanaya erecek, yüce şimanova sahip olmuş olacaksın. Daha ne istiyorsun ki? Bir de balık tutmak filan istemek gibi absürt arzuların mı var yoksa? Nefsine hakim ol, şimanova sahip olmak için böyle nefsi, ilkel arzularından vaz geçeceksin tabi ki.
Aynı makinanın 4000FC olanı bende var. Bende alırken bu forumda araştırmıştım benzer yanıtlar banada gelmişti. Hiç düşünmeden alabilirsin emin ol. Ben bir senedir karadenizden akdenize, içerde sazandan turnaya aktif olarak kullanıyorum hiç bir sorun ile karşılaşmadım her hafta, her ay bakımda yaptırmadım. İsteklerin benim profilime uyuyor. %90 atçekte kullanıyorum ara ara arkadaşlar sazana gidelim dediğinde atıp bırakıyorum. Çekerken kamıştan destek alırsan misinayı kolay bir şekilde toplarsın. Balık büyüksede kalama tansiyonu çok güzel, çok iyi misina salıyor.Bu birazda yeterlilik ile alakalı, okyanusta köpekbalığı, körfezde insan yakalamayacağına göre seni yolda bırakmayacaktır. Makina kadar bir fiyata orta şekerde bir kamış alırsan memnun kalırsın. Ben 150TL civarı almıştım makinayı. Toplamda harcayacağın para 300TL yi geçmez.Başkaları bir sürü şey yazacaktır. Ben kullananı olarak hoşuna gittiyse alabilirsin diyorum.
güzel bir makina ama spin için biraz büyük geliyor 2500 lük al spin için zaten büyük makinalar büyük balıklar içindir kuralı her zaman geçerli değil 2500 lük ile kilo üstü balıkları çok rahat çekersin zaten ve tr sularında zaten kıyıdan öyle makinanın çekemeyeceği kadar büyük balıkta kalmamış gidip genelde boş döneceksin zaten arasıra denk gelirsede dediğim makina fazlasıyla çaker shımano spinde çok güzel bir makina bende 4000 fd var spin için biraz büyük ama balık atladımı sahteye it gibi çekip getiriyor ayaklarımın dibine ayrıca kamış olarak ise okuma v system alma çok yumuşak geldi bana çok esnek geldi bana gerisi size kalmış bende shımano 4000 lik fd ve teleskobik bir kamış var çantaya atıp bisikletle iniyorum deniz kenarına tarıyorum kıyıyı biraz balık varsa balıkla yoksa temiz havamı alıp spor yapmış bir şekilde eve dönüyorum yetiyor zaten bu
selamlar kardeşim ben 3 yıldır shimano kullanıyorum ve bu zaman süresince hiç bakım yaptırmadım ama sürekli balığa gittim beni hiç tolda bırakmadı ben çok memnunum herkesede tavsiye ederim kim ne dersedesin marka markadır. artı ben balığa başlarken bana dedilerki sen amatörsün ne çıkacağı belli olmaz inanırmısın köpek balığı bile denk geldi banamısın demedigözükapalı alderim benden tavsiye inşallah memnun kalırsın
http://www.balikavi.net/olta/showproduct.php?product=751&cat=20 Sen bakma her yazılan yoruma, sadece gözünle gördüğün şeylere inan.
Shimano'nun en çok sorun çıkaran modellerinden biri Exage. Rotoru şöyle elinle tutup ters zorlayınca, aha şimdi kırılacak gibi oluyor, hiç güven vermiyor en azından. Sarma yüzüğü, V değil U şeklinde yarıklı, stoper, leader vs. ile dert çıkarıyor, misinayı hırpalıyor. İçinde plastik bir bilezik var, çıkıp gidiyor yerinden, eziliyor, kilitleniyor yada geri dönüş çalışmıyor. Sarma dertleri zaten hiç bitmiyor.
O linkte kim yazdı ise sallamış; yıllardır bu makinayı kullanan diyor ki makina yeni bir model; bu yanlış; makinaların hepsi hatalı demiş; ancak mesela ülkemize gelen küçük bir partide sorun çıktı; düzeltildi v.s.. bu da yanlış... Bu tip bilgilere itibar etmemek gerekiyor; bende 4000'lik olan modeli var ve herhangibir problemi yok sarım ile ilgili; yani hata var dedikleri konu... En sağdaki Exage 4000 FD; sarımla ilgili herhangibir sorun görebiliyormusunuz??? 0,10 PowerPro spectra var üzerinde...
Hem Shimano kullanmıyorsun; hem bu kadar bilgiye nereden vakıf oluyorsun??? Bu makinadan bende de mevcut ve bu saydığın problemlerin hiçbiri yok ortada... Karalamanın bu kadarı pes doğrusu...
Bak şimdi abi, sen şimdi şöyle güzel bir ateş yakıyorsun. Sonra eline bir exage alıp etrafında şimanov şimanov diyerek dans ediyorsun ki, yüce şimanov seni kutsasın. bunun yolu ancak bu, gelip bana şu döküntü exage'ı kullanıyorum da, ediyorum da diye boş boş konuşmak değil. Senin sözün varsa, bizim de gözümüz var. Denemesi bedava, gidilir en yakın bayiye, bir şimanov exage alınır, gövde bir elle tutulup rotor öbür elle tersine çevrilir, olay açık şekilde görülür. Eğer glu glu dansı yetmezse, deve kesersin olmadı yüce şimanovun rızası için abi.
Abi sen sarmışsın yeni almışsın masanın üzerine koymuşsun.Hatta daha misina sarımı gevşek ağır bir kurşunla sarınca otutur demiştin Geçen burdan birisi mail atmış iki arkadaş makine almışlar exage biri tatlı diğeri tuzlu suda kullanmış bir müddet.Şu anda makine dönmüyor tuzlu suda kullanılan.Makine yeni zaten kısa sürede arıza vermiş.Sendeki düzgün olabilir abi,o 4000liğe ait resim yurtdışı kaynaklı adamların belli ki haberleri yok
Shimano kendisi diyor, biz bunlara yanlış dişli takmışız, düzgün sarmıyor diye. Bizim abimizise boyuna diyor, yok, olmaz şimanovda problem falan. Allahtan şimano saygın, ciddi bir müessese de, bu abilerimiz gibi safsata içinde debelenmeye çıkmıyor.
Buradaki fotoğraf benim makinalarıma ait; makina niye dönmüyormuş anlayamadım; bunlar dönmesi için yapılır; dönmemesi için de bir sebep yok; arkadaşları tanımadığım için kullanım şekilleri hakkında fikir beyan edemeyeceğim...
Göçmen bir arkadaşımız vardı. Almış bundan bir tane, daiwa'da makine mi filan diye kafa buluyordu benle. Bende aynen bu testi yaptırdım, elinde kaldı hihi Şimdi bir okuma trio ile gayet mutlu mesut geçinip gidiyor, hayra girdik vesselam.
Bunları ve daha fazlasını; makina seçmesini de biliyoruz Serdar; yıllardır bu markanın kullanıcısıyız da; benim sözüm, gözüm ve dahi kullanım tecrübem var senden fazla olarak...
Problem olmaz demedik hiçbir zaman; olmuş ve düzeltilmiş önemli olan bu; senin pek sevdiğin Daiwada'da oluyor bu tip problemler ve onlar da düzeltiliyor; diğer pekçok markaya hiç girmeyeyim; zira onlarda da problem oluyor ama böyle toplatılıp düzeltilen bilmiyorum ben...
Senin hiç bir tecrüben filan yok. Her gün göğe bakan bir sürü insan var olmakla, hiç biri astronom olmuyor. Tecrübe edinmek başka bir şeydir. Exage, biomaster, stradic, twinpower v.s hemen hepsi geçti elimizden, gördük ne mal olduklarını. Bir stellayı ayrı tutarım içlerinde hepsi o. Ve kırmadıysak, denize atmadıysak, sağa sola pek sevmediğimiz arkadaşlara hediye ettikte, kurtulduk o belalardan. Ha, sen gibi elimde bu döküntülerden başka bir şey olmasaydı, elbette bizde bunlara sarılırdık. Ama daha bilmem kaç çeşit makine varken elde, bunları kalabalık etmenin hiç anlamı yok benim için. O yüzden, gene bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmaya çıkma, senin son nefesin ancak bir döküntü shimanoya yeter belki, ama o nokta benim ısınma hareketim olur ancak.
Sende bayağı çok makina var galiba Serdar,fotorafları eklesene şöyle şuraya gözümüz gönlümüz açılsın.Birde Serdarın makinaları diye bir yazı yaz ortalarınahihi hadi bakiyim görelim makinaları ...