Merhaba, 2 yıl kadar önce balıkavına yeni başladığımda Shimano exage10000fb makine almıştım . o aralar fazla balıkavına gitmediğimden makinede gün yüzüne çıkan sorunumu fark edememişim makinemle boğazda atçekde kullanıyorum kurşunu atış esnasında 10 atışdan birinde makine kapanıyor ve geneliklede sahte ve kurşunum suya gitmekte bu sorun nedeniyle Penn affinity 7000 aldım yüzlercekez 175 ve 200 gr kurşunattım bi kere bile kendi kendine kapanmadı sorun yaratan bu makine için nasıl bi çözüm önerirsiniz aldığım yere gidip çözüm getirmelerini istemeliyim değil mi?
O makinada bir sorun olduğunu sanmıyorum Murat bey. Burada ki tek sorun, misina klavuz mekiğini açtığınız konumun, tam kilitlenme yerinde yapmanızdandır. Dolayısıyla mekik tam açılmamakta ve kendiliğinden tekrar kapanmaktadır. Yani 360 derecelik bir döngünün, 15-20 derecelik bir bölümünde bu işlev çalışmaz. Bir sorunla da karşılaştığında direk burasıyla irtibata geçmen çok daha sağlıklı olacaktır. http://www.balikavmarketi.com/Musteri-Hizmetleri/Iletisim.html
Tevfik Bey Merhaba, özellikle bu şekilde deneyeceğim ,makineyle bişey atmaya çekinir oldum umarım benden kaynaklanıyordur shimano'dan soğumam
Aynı makinadan bende de var. Canavar gibidir.:thumb: :thumb: Makinanın teknik yapısı bunu gerektiriyor. Klavuzu aç ve turunu tamamlamasını sağla. Stop yaparak durduğu yer ile, devamı olan 15-20 derecelik kısım ölü noktadır. Bunun haricinde ki pozisyonlarda mekik tam açılacaktır. Klavuzu bu ölü kısımda açmaya denerseniz, açılır gibi olduğunu, ama tam açılıp yerine oturmadığını göreceksiniz.
Tevfik Ağabey, klavuzu tam doğru pozisyonda açtığımızda böyle birşeyle karşılaşmayız diye düşünüyorum. Makine üreticileri bu ayrıntıya dikkat etmişlerdir herhalde. (Kafamdaki resmi tam anlatamayacağım sanırım ama yine de deneyeyim) Atışa hazırlandığımızda parmağımızla misinayı tutacak uygun pozisyondayken yine de kendiliğinden kapanma olurmu ki?
pek sasirmadim. pick-up mekanizmasini tutan vidalari kontrol edin. paslanmis veya gevsemis olabilir. güzel bir yaglayin oralari. pick up yayi gevsemis olabilir. onu kisaltmak da bir çözüm olabilir. penn afinityde çogu üst sinif surf makinada oldugu gibi pick up mekanizmasi manuel. dolayisi ile siz kapatmadan kapanma sansi yok. surf disiplini tamamen uzak atis hedeflediginden bu gibi kapanmalari engellemek için özellikle manuel yapiyorlar.
Ayhan kardeşim, klavuzu doğru pozisyonda açtığımızda sorun zaten yoktur. Atışa hazır olduğumuz ve misinayı parmağımızla kontrole aldığımızda, açtığımız klavuz turunu tamamlayacak ve durması gereken yerde fren yapacaktır. Bu döngüde makara dönmeyeceği için misina bollaşması olmayacak, klavuz sağlıklı açıldığından kendiliğinden kapanmayacaktır. Burada önemli olan, o ölü noktanın dışında bu işlemi yapmak.
şimdiye kadar bu özelliğe dikkat etmeden atış yaptığımı fark ettim teli açtığım yer oltayla paralel olacak şekilde denk getirip sallıyordum. yinede benden kaynaklı hataların önüne geçebilecek manuel kapanma özelliğine sahip makinelerin bana daha uygun olduğunu fark ettim.
klape rulmani tarafindan iki vida söküp tele yankeski ile bir kesik attiginda bu problem kökten hallolur :thumb:
Sevgili Murat Penn afinity 7000 aldığınızda yedek kafalımı geldi yoksa sadece ters konik kafalımı ve yurt dışındanmı aldınız?? Sevgi ve saygı dileklerimle
Gerçi Tevfik bey yazmış; Exage'de kilit sistemi yoktur ve atmadan önce teli açıp misinayı parmağınız ile kamış arasına aldığınız pozisyonda makina rotorunu dönüş istikametinde gidebildiği son noktaya sol el ile götürmeniz ve atışı öyle yapmanız gerekmekte; Exage'den daha üst modellerde kilit sistemi bulunur ve buna gerek yoktur... Shimano'da her özellik gıdım gıdım verilir... Tabii piyasada pekçok bu tip makina bulunduğunu da belirtmekte yarar var...
Roy , ilgin ve yaratıcı çözümün çok teşekkür ederim gece mesaide makine yanımda olacak biraz sökmeyi deneyeceğim toparlayamazsam aldığım yere götürürüm
Shimano konusunda bilginizin derinliğini yazılarınızdan biliyorum ve Haziran ayında satınalmayı planladığım bir hayalim var boğazda 200 gr ile uzağa ip misina ile atışta atçekde kullanmak için Shimano'dan hangi kamış ve makineyi önerirsiniz bütçe konusunu ayarlayabilirsem surfleader kamış eklemek istiyorum ama hangi surf leader işimi görür bilemiyorum, makinede ise bulls eye ilgimi çekiyor fikirlerinizi almak isterim.
Eğer makina Surf tipli olacak ise Bulls Eye çok iyi bir seçim... Kamış için sürekli 200 atacaksanız Surf Leader'ın BX Yani 225 gr. atarlısı makul görünüyor; gerçi ben CX'i ile 200 ve 225 attım ve gayet iyi idi; ama uzun vadede ne gibi bir sorun çıkartır bilemiyorum... Kamışı mümkünse denemenizi; en azından iki model arasında seçim için elinize alıp incelemenizi; mümkün olur ise ucuna atacağınız efektif ağırlığı bağlayıp şöyle bir tartmanızı önerebilirim... Eğer boyunuz uzun ve fiziğiniz müsait ise 4,50 boy; orta ya da kısa boylu iseniz 4,25 boy uygun olur...
Sorun bunlar değil. Bilinen malum bir exage sorunu. İçinde bir plastik bilezik var, o aşınıyor, kayıyor vs vs şakülü kayıyor makinenin. Çözsenizde tekrarlaması çok uzun sürmez. Exage para verilip alınacak bir alet değil, çok şey beklememek lazım.
Branşında uzmanlaşmamış pratisyen hekimin, soğuk algınlığına beyin ameliyatı teşhisi gibi olmuş. Exageler, kullanım yeri ve amaçları doğrultusunda, emsallerine kıyasla, hem kalite, hem de fiyat & performans konusunda, hem de garanti ve yedek aksam + servis konusunda, kat be kat üstündür. Senelerdir kullanıcısı olarak, hiç üzmedi ve de yanıltmadı beni.