YEni manina alıcam aklımda Shimano new elf c5000 ve okuma Trio 55s var bu iki makine için bana düşünceleriniz söyleyebilirmisiniz?
Trio 55 nisbeten surf balıkçılığı kullanımına uydurulabilir belki ama Elf 5000 uygun değil; oldukça küçük bir makinadır kendileri ve spin ile hafif yemliye kullanılabilir kanaatimce... 55'lik bir makina yani Trio 55 ise spin için oldukça ağır kalır... Gene de tercih meselesi...
Tek makineyle hem surf hem spin yapamazsın.Spin için en fazla 40 lık makine uygundur.Surf zaten ayrı makineyle olur.
duğrul bey merhaba, spin avcılığı daha çok at-çek diye tabir edilir diye biliyorum. bende daha çok başındayım ama spin avcılığının bazı karastarestik özellikleri var, kamış makina misina rapala vs vs hepsi farklıdır, örnekk verecek olursak kamış 150cm ile 300cm arasında çok daha hafif ve hasas kamışlar, kendi ağırlığı 100-300 gram aralığında maksimum 100gram kapasiteli dolayısıyla kullanılacak makinalarda küçük olmalı, büyük makinanın ayakları zaten bu kamışların makina yatağına sığmaz. surf kamışlar daha çok 350cm-500cm arasında tamamen uzak erim amaçlı ve kendi ağırlğı 300-750 gram aralığıdnda olur. genellikle 100-300 gram kapasiteli bu kamışlar büyük boy büyük kafalı makinalar ile kullanılması daha mantıklıdır. yoksa surf almanın başka bir amacı yoktur. spin; küçük kamışlara küçük makina takıp büyük işler yapabilirsiniz surf büyük kamışlara küçük makinaya takıp küçük işler yapabilirsiniz kendinizi yorarsınız. hedeflediğiniz mesafelere varamazsınız. spin/surf küçük kamışa büyük makina takamazsınız makina yatağı uygun olmaz. bu yazdıklarım genel bilgi amaçlı yazdığım rakamların altında yada üstünde değerler olabilir. kafanızda bazı şeylerin oluşmasına yardımcı olmaya çalıştım. iki arada bir derede olsun derseniz. eğer spin kamışınıza trio 55 oturuyorsa işinizi görebilir.
bu arada sana şöyle bir örnek vereyim, bende okuma v-system spin kamışı var 300cm yaklaşık ağırlığı 250gram bu kamışta kullandığım spin makina mitchell armada 6500. 65 lik makina olmasına rağmen 50 lik makina ayarında, ek masraf yapmamak için 500gram ağırlığındaki bu makina ile idare ediyorum. ama çok yoruyor.
trio 55 misinaya gam yaptırıyor. bulaşmayın sakın. ben elimden çıkardım. ama 3 adete dişliyi hiç yormdan çekerdi kendisi
Bahri bey bence makinada değil misinada sorun vardı kullanan arkadaşlar var bizim grupta mono (shimano ve powerline extreme) ve örgüde sorunsuz kullanıyorlar.
Dün Shimano Elf'in C3000'lik en hafif modelini biraz inceledim. Kağıt üzerindeki özelliklerini pek anlamam ama kol yumuşaklığı bakımından bana pek cazip gelmedi. Aernos'a da baktım o daha yumuşak, daha akıcı kolu çevirirken. Bir de Spro Black Art'a baktım, o bana daha akıcı geldi açıkçası. Kol hafifliği açısından Spro daha bir hoşuma gitti. Sizi birşeye yönlendirmek istemiyorum ama imkanınız varsa gidin bizzat yerinde ulaşabildiğiniz düşündüğünüz tüm makinaları deneyin. Bu arada dün makina almadan ayrıldım. İstediğim ağırlıkta bulamadım. Spronun 20'liğini bulaydım alacaktım. Trio 55 hakkında bişey diyemem, hiç denemedim. Her neyde karar verirseniz hayırlısı olsun.
shimano elf C5000 buugn elime geldi. fakat saolsun arkadaslar spriz yapmışlar okuma trio 55s almişlar yani suan elimde 2 adet makina var .Bide elimden cıkarmayı düşündügüm bi kamiş var sizce çıkarmalımıyım 2,70mt Discovery shark 50-100gr atarlı teleskopik kamiş. karbon ,celik tel sarımlı
En iyi shimano, olmayan shimano'dur. Okuma'nı güle güle kullan. Bir ara Gebze'ye atla gelde köpekbalığı tutalım. Bilhassa haziran gibi özellikle.
okuma trio "S" 55 arkadaşım kullanıyor, daha bu aksam at ceke indik, fc misina sarmıs ne kaplaması soyuldu nede, gam yaptırdı valla o makina çok saglam deviri yüksek tek sıkıntısı var 55 lik olan baya agır spinn için 30 luk yeterde artar okumanın, shimanoya on basar okuma trio fiyatına göre tabiki , alınacaksa 30 40 lıgı yeter iddasınada her türlü girerim , okuma gam yaptırmaz.
a shimano için hafif spin kamiş kullanmayı dşünüyorum.trio 55s içinde surf avlar için kulnamayı düşünüyorum. şimdi bunlara misine ayarlamam lazım bilgisi olan varmı acaba .çok tesekkur ederim verdiginz yorumlar için ..reeling reeling
Tuğrul Merhaba. Bişeyler almadan önce bi avlağa gidip lüfer için nasıl takım kullanıyorlar gözlemlemen çok daha sağlıklı. Belki de surf kamışlarla av yapıyor olabilirler. Avlağın şartlarına göre malzemeler değişecektir.