Shimano BeastMaster

Konu, 'Kamışlar' kısmında DrEjO tarafından paylaşıldı.

1. DrEjO

DrEjO Tamer

Shimano BeastMaster kullanıcısıyım, üzerindeki beyaz plastik muhafaza yüzünden en alttaki halkanın ayaklarını kaplayan epoksi kaplamanın etrafı zarar gördü. Aldığım yere götürdüm birçoğunda aynı sorun oduğunu birşey olmayacağını söylediler, ben ise şunu beklerdim kamışı Türkiye'den aldım ya her malın garantisi olmalı ve garanti kapsamında bazı şeylerin halledilmesi lazım kanımca. Tipik Türk hastalığı faturamız yok tabii. Çok uzatmayayım, siyah epoksiden nasıl bulurum, sıyrılan yerlere hafifçe sıvamak istiyorum ve bu işi nasıl düzgün yapabilirim, dışa doru çıkıntıları olan bir ayak, fikri olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Sorun en büyük halkasının sarı ile bir gibi gözüken yerdedir.

Son düzenleme: 9 Mayıs 2010
  2. balikoltasi

balikoltasi Birol

Tamer o epoxy şeffaf olmasın? Alttaki sargıların rengi siyah olupta o yüzden yanılıyor olabilirmisin? Sİyah epoxy hiç duymadım ve görmedim çünkü. Ben Uhu marka epoxy ile hallediyorum bu işleri.Koçtaş ta satılıyor.

3. DrEjO

DrEjO Tamer

Altaki ipler kesin siyah fakat epoxy de bana siyahmış gibi geldi, bende ayrıca Super Aero Technium var ondaki epoxy bariz şeffaf, alttaki ipler de net gri belli oluyor bu sanki öyle değil.

4. Balikci34

Balikci34 selim

Favori Kamış:
    Sportex,Shimano
    Favori Makine:
    Shimano,Daiwa,Dam,Abu
    En İyi Avı:
    Turna
    Isininca daralan elektirikcilerin kulanmis oldugu madde olmasin sizin bahsetmis oldugunuz...

5. furunotr

furunotr Haluk

O beyaz korumayı beğenmediğim için kullanmamaya çalışıyorum; diğer korumalıklardan istedim ama ayrıca satılmıyormuş... Epoxynin siyahı bulunur mu bilmiyorum ama Perşembepazarı'nda birçok çeşidi bulunabiliyor idi...

6. 29519

29519

O beyaz korumayı şimdiye kadar bir kez kullandım o da şehirler arası bir yolculuk esnasındaydı. Şehir içi seyahatler sırasında kullanmaya gerek olduğuna inanmıyorum.
    Bence bir şey yapmanıza gerek yok daha çok bozabilirsiniz. Eğer tanıdığınız bu işin üstadı bir adam varsa o'na yaptırın bence.
    Shimanoların belki de tek dez avantajı yedek parça bulma ve tamir onarım zorluğu.

7. DrEjO

DrEjO Tamer

Bu işin üstadı diye bir adam tanımıyorum, benim şahsi fikrim satış sonrası da gereken alakanın bu ürünlere gösterilmesi ve distribütör ve / veya satan bayiinin bunları satma isteği kadar bir teknik servis bürosu kurup tamirat hizmetini de eksiksiz vermesi. Benim başıma gelenin kamışa hiçbir zararı yok belkide veya olmayacakta ama beni rahatsız ediyor ve daha alalı 5-6 ay olan bir kamışın tamir veya satış sonrası destek anlamında gerekli ilgiyi görmesi gerektiğini düşünüyorum.

8. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Haklısın Tamer. Kamışı aldığın yerde epoksi işlemini yapabiliyor olman lazım. benim de kamışın epoksisi çatlamıştı aldığım yere gösterdim haftaya gel güzelce temizleyip epoksi sürelim dedi. Gerçi ben üşengeçlikten gitmedim. Ama garanti olayı benim de kafamı biraz kurcalıyor.

9. DrEjO

DrEjO Tamer

Aynen öyle işte bu ve yukarıdaki diğer mesajımda yazdıklarım oluşunca benim Türkiye'den alış-veriş yapma hevesim kırılıyor, hiç olmadı yurtdışından daha ucuza aldım diye kendimi rahatlatırım, kendimi tuhaf hissetmen iki katı para ödedim ama satış sonrası hizmet alamıyorum o zaman yurtdışından alırım en azından yarı parasını öderim yine satış sonrası hizmet alamam, bu benim şahsi fikrim. Bu teknik hizmetler düzelmediği sürece bana kimse Türkiye'den bir daha Shimano aldıramaz.

10. Cevat Ergin

Cevat Ergin Cevat ERGİN

Sevgili Tamer, yazdıklarının hiç birine katılmıyorum.Sorunun tamamen kullanıcı hatası, bana sorununu göstermek üzere geldiğinde yorgunluktan dolayı geçte olsa sana kullanım şeklini gösterdim, senin de gördüğün üzere gösterdiğim şekilde kullanım sonucu , kamış halkalarını koruyan sert plastik kamışa hiç bir şekilde zarar vermiyor, keşke bu problemi ilk farkettiğinde bana iletseydin.Sende bir ticaret adamısın, şimdi olaya bakalım yanlış kullanım sonucu plastiği yukarıdan aşağı değil, yandan baskı suretiyle kullanmışsın bu suretle kamış ilk halka epoxy çizilmiş, bu sebeple hangi marka sana garanti kapsamı sunar, kamışı alırsın üzerinde yazan değeri atmaz kırılır, parçaları yerinden fırlar ok, boyu tutmaz ok, ağırlığı tutmaz ok.Çok basit bir kullanım hatası bu ayrıca kamış kullanımı değil kamış halka koruyucu kullanımı.Yani bu probleme yedek servis, ithalatçı, satıcı ne yapabilir ? Shimano ne yapabilir tüm surf kamışları bu şekilde koruma kaplı, çünkü hepsinde son derece kaliteli taşıma çantası mevcut, bence biraz araştır düşün hatta adres vereyim Shimano Avrupa merkeze sorununu yaz bakalım ne diyecekler, velevki bu kamışı İtalya dan alsaydın sen de orada yaşasaydın aldığın yer gel değiştirelim mi diyecekti? Bu kamışları da bir tek sen kullanmıyorsun, ben dahil pek çok dostumuz kullanıyor, biraz haksızlık sezinliyorum, aldığın ürün faturalı ve garantili, bunu bir kaç yazında serzeniş olarak okudum.Benden alabilirsin.
    Sevgili Emir Nexave yedek parçaları stoklarda mevcut ;)

Son düzenleme: 10 Mayıs 2010
  11. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Tamer bey çok haklısınız, zaten forumun mesaj geçmişine bakarsanız shimanonun Türkiye'de uyguladığı hem satış hem de servis bakımından uyguladığı politika yüzünden pekte insanların hoşnut olmadığını farkedeceksiniz. Ben de bu yüzden marka makina ve kamışlarımı daima yurtdışından tedarik ediyorum, İngiltere ve çevresi bunun için bulunmaz bir nimet. 500TL ödeyeceğime aynı ürüne 200TL gibi bir rakam ödüyorum, üstelik kargosuda dahil. Bozulsada, bişey olsada dert etmiyorum.

12. DrEjO

DrEjO Tamer

Cevat Bey,

Haklısınız ben de ticaret adamıyım, bir kereye mahsus müşterilerimin kullanıcı hatalarını da kendimce absorbe ediyorum, Türkiye'de de böyle çalışan tek bir balık malzemesi satan yer biliyorum isim vermeyeceğim. Ben yanlış kullanmış olabilirim fakat yukarıdan aşağıya takılsada sağa sola oynayınca beyaz plastiğin bıçak gibi olan ağız kısmı epoxyi traşlıyor, bunuda geldiğimde gösterdim size ayrıca ürünün veya beyaz başlığın neresinde bu yukarıdan aşağıya takılır diye ibare mevcut ilk aldığımda da söylemediniz, geçen geldiğimde ikimiz denereken tamamen beraberce öğrendik. Zaten ilk farkettiğimde size geldim, ben size kamışı değiştirin diye birşey söylemedim, bu duruma ne yapabilirizi sormaya geldim, üzülerek söylüyorum beklediğimi bulamadım ama şahsi fikrim garanti kapsamında o epoksi onarılabilir çünkü ben orayı yere vurmadım, bir yere çarpmadım, kasıtlı çizmedim bana verilen kamış muhafazasını takıp sökme işlemi sırasında plastiğin tasarımı nedeniyle ağız kısmının bıçak ağzı gibi olması nedeniyle traşlamasından dolayı epoxy zarar gördü.

Ben kamışı kırsam ve bununla 150 gram atarken kırıldı desem garanti kapsamında değiştirecekmiydiniz?

Birde birşeyin kullanıcı hatası olabilmesi için hatalı kullanılan ekipmanın tam açıklamasıyla satılması gerekir, yukarıda da belirttim, ürünlerden Türkçe yazılı hiçbirşey çıkmıyor zaten.

Size neden haksızlık yapayım yazılarımın hiçbir yerinde ne adınızı nede firmanızı karalayıcı herhangi bir kelimemi göremedim. ha alış-verişlerimi Türkiye'den yapıp yapmamakta benim kararım bunada siz dahil herkesin saygı göstermesi gerekir.

Son olarak şunu rica edtmek istiyorum haddim olmayarak, o epoxy i nereden bulabilirim siyahmıdır yoksa altındaki iplerden mi öyle görünüyor ve dışa çıkıntıları nasıl sağlanmış bu konularda bana bilgi verebilirseniz ben onarmaya çalışacağım aksi halde sorunumu Shimanoya yazacağım bana yol gösterdiğiniz üzere bana Türkiye'de bu konuda yardımcı olunamadığını ürünümü Türkiye'den aldığımı bu konuda neler yapmam gereketiğini Shimano Hollanda dan öğrenme yoluna gideceğim, fatura konusundaki serzeniş geneldir ama üzerinize alındıysanız benim yapabileceğim birşey yok bu konuda bir ara alayım yada ödemesi bana ait olmak üzere bana kargolayabilirseniz çok memnun olurum onlarda elimde olsun belki Shimano benden talep edebilir.

13. Cevat Ergin

Cevat Ergin Cevat ERGİN

Sevgili Tamer,
    Dünyada hiç bir kamış üreticisi kullanım kılavuzu vermiyor, yani samimiyetimize dayanarak yazıyorum ben bu markanın her zaman sonuna kadar arkasındayım, bu tür problemleri de her zaman çözüyoruz, kullanılan epoxy beyaz zaten renkli olmaz 15 dak da kuruyan ürün ile hafifçe sürülmek suretiyle sorun giderilebilir, eğer riske girmeyeyim dersen ben halledebilirim, o gün balığa gideceksin diye aklıma gelmedi.Israr ediyorum , kamıştaki koruyucu da problem yok, yoksa bu boyutta ki bir firma tüm modellere bu koruyucuyu koymaz , nihayetinde dünyanın kabul ettiği bir marka her ülkede aynı ürün kalitesi sunuyor.Ayrıca hataları bizde absorve ediyoruz , hatırlarsan ilk kullandığında porseleni çarpma sonucu düşmüştü kamışının geldiğinde hemen tamirini yaptık.Fakat bir daha düşünmeni istiyorum kamışta problem yok ki hatan düzeltilsin, hertürlü sorunun için özelden adres vereceğim yazabilirsin.İsmini vermek istemediğiniz firmaların ürünleri ile kıyaslanmayacak bir ürün kullanıyorsunuz, dilediğiniz yerden almak kendi insiyatifiniz zaten kimse yorum veya yönlendirme yapamaz.Selamlar

14. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    Bilgilendirdiğin için saol Cevat ağabey. Haftasonu uğrarım.

Kamıştan bir arkadaşımda var, aklımda kaldığı kadarıyla uygulama; sargı, üzeri epoksi, üzeri siyah boya, üzeri bir kat daha epoksi şeklinde olabilir.

15. DrEjO

DrEjO Tamer

Cevat Abi,

Bir yanlışlık var sanırım karıştırıyor olabilir misin? benim porselen problemim olmadı hiç tamir görmedi kamış. Epoksi resmen simsiyah 10x büyütmeli mercekle baktım şeffaf değil gibi görünüyor.Bir de Flexcoat ın ürünleri var çok güzel bu konuda tavsiye ederim. Küçük bir epoksi aşınması neleri araştırtdı bana.

Epoksiler şeffaftır ama renklendirilebilir, mücevhercilikte mine denilen malzemenin sadece boyasından bir iki damla damlatmak suretiyle epoksiler renklenebiliyor, bende bir müşterim vasıtası ile öğrendim.

16. Cevat Ergin

Cevat Ergin Cevat ERGİN

Sevgili tamer olabilir belki de sevgili Sinan'dı bu aralar biraz yoğunum karıştırmış olabilirim, pek anlamadığı bir konu ama mecburiyetten bu tamirleri yapan bir arkadaşımdan yavaş yavaş öğreniyorum, lakin kullandıklarımız hep şeffaf renkli renkli olanını bilmiyorum, burada önemli olan bu maddenin kullanım süresi hepsi yarı sürelerde kuruyor tamir sırasında gerekli düzeltmeleri yapabilecek süre olmalı.

17. DrEjO

DrEjO Tamer

Evet araştırmalarım neticesi 5 dakikadan başlayıp 6 saatte kuruyan epoksilerin varlığını okuyorum, asıl merak ettiğim, sarı parçaya oturan tarafta dışa bombelik verilmiş guide a onu nasıl saglamışlar.

18. cogito74

cogito74 ibrahim

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    9 tane istavrit
    iyi akşamalr tamer umarım sorununu içine sindigi kadar çözersin.cevat beyin samimiyetini bilen bilir.benim ögrenmek istedigim Flexcoat marka bu epoxy i nereden bulabilecegimiz. bahsi geçen eopksiden edinirseniz nasıl ulaştıgınızı sizden rica edecegim...
    kolay gelsin

19. balikoltasi

balikoltasi Birol

Bu marka epoxyleri yurtdışından temin etmek biraz zor. Bilinen firmalar göndermiyorlar çünkü uçağa alınması yasak . Bence gerek te yok pek.
    Dışa bombelik konusu ise şöyle: o bölgede bir o-ring conta var. kamış kapanınca fincan zarar görmesin diye. epoxy yapılırken kamışı bir kişi sürekli yavaş yavaş çeviriyor. sizde fırçayla epoxyyi elinizi sabit tutarak uyguluyorsunuz. lastik contaya geldiğinizde onun üzerinden de geçerek ve diğer tarafınıda biraz epoxy ile doldurarak işlemi tamamlıyorsunuz. Birazda göz kararı diğer fincanlara benzetmeye çalışıyorsunuz. uygulamadan sonra epoxy donana kadar (5 dakika) kamışı yavaş yavaş çevirmeye devam ediyorsunuz.

20. furunotr

furunotr Haluk

Bence yanıldığınız gibi yanıltıyorsunuz da... Shimano yurtdışı fiyatlarına bakar isek ancak % 25 ila % 40 arası daha düşük fiyat görebiliriz; ayrıca buna ilaveten shipping, v.s. masraflar da ekleyince zaten aradaki fark bir miktar daha kapanacaktır; sizin verdiğiniz örneklemede ise % 100'den daha fazla farklılık görülmekte; bu durumda ancak Alibaba'da satılan çakma Shimano ürünlerini temin edebilirsiniz; ayrıca makinalar bir şekilde gelir ama yurtdışından kamış getirtmek te ayrı bir sorun; bazı ülkeler zaten 1,40 m.den (yanılmıyorsam) daha uzun malzemeleri kargolamıyorlar; bu durumda bu ürünü ancak yolcu beraberi getirmek zarureti doğuyor; bu imkana da herkez sahip değil; velev ki kargolasalar bile zaten hassas olan bu ürünün zarar görmeyeceği de şüpheli; hoş geldiğinde farkına varır teslim almazsanız bir yere kadar mesele yok; geri göndermeye çabalar, ya para iadesi almaya çalışırsınız veya yerine getirteceğiniz ürünü uzunca bir süre daha beklemek durumunda kalırsınız ki eğer stokta mevcut ise...

Eğer farkına varmaz hasar görmüş ürünü teslim alırsanız zaten yandınız demektir garanti prosedürünün işlemesi oldukça sancılı olacak; belki ekstradan gönderim için kargo ücreti falan da ödemek durumunda kalcaksınız...

Türkiye'de Shimano ürünleri garanti meselesine gelince ben bizzat atış yaparken yarılmış olan kamışımı aldığım bayiye götürdüğümde (Bu Ergin Balıkçılık oluyor) birebir iadeden de bir adım öteye geçerek para iadesi almıştım...

Eğer yukarıdaki problemlerin tamamını yok saysak bile burada kullanırken bir üründe herhangibir problem meydana geldiğinde böyle bir şansımız olacak mı merak ediyorum doğrusu...

Son olarak Avrupa'da çeşitli ülkelerde çalışan eş-dost ve akrabam mevcut; bu imkanıma rağmen ben Shimano'mu daha hesaplı olmasına rağmen yurtdışından değil; buradan, katalok veya internetten spesifikasyonlarına ve katalok verilerine bakarak değil (aslında baktım da) bizzat görerek, açıp bakarak ve beğenerek aldım... Bana göre benim kağıt üzerinde daha pahalıya temin etmiş olduğum ürün aslında daha da ucuza gelmiş oldu...

Elbette bu bir tercih meselesidir; ben kendi aklımın sesini dinleyerek böylesini tercih ediyorum; siz de dilediğiniz gibi...