arkadaşlar 5 bg kelepir bir seagull buldum. seagulların gerek tüketim gerekse çekiş açısından iyi, sürat açısından zayıf olduklarını biliyorum. sizlerden öğrenmek istediğim, birçok kişi yedek parça açısından çok sıkınti yaşarsın diyo sizce doğrumu.. cevabınıza göre gidip hemen motoru alıcam çok tekşekkürler..
sevgili denizsever şimdi motor hakkında pek bilgim yok ancak bildiğim kadarı ile bilgi vereyim size benim çok yaşlı bir dedemiz dediğimiz abimizde bu motordan vardı tabiki sizinkinin surumunu bilmiyorum şimdi bu motorun sıfırını bile bulmak mümkün.. Segull motorlar genellikle çok eski eskiden bu motorlara benzine göre birazda yağ karıştırıp kullanırlardı ancak şimdi benzin çeşitleride çoğaldığı için nasıl benzin kullanılır veya kullnılan benzin veya mazotlar ne gibi zarar verir pek bilmiyorum ancak ufakta olsa zarar ve masraf vereceği yüksek ihtimal çünki çağımızın motorlarından değil genelde yedek motor olarak kullanılıyor sandallarda.. benim size tavsiyem illaki çok hesaplı bir motor olsun diyorsanız günümüz motorlarından ucuz bir tane araştırın derim sizin segull motorlardan size iki adet örnek vereyim linkli olarak tabiki sizin alacağınızın fiyatını bilmiyorum iki adet buldum satılık sahibinden.com da bir karşılaştırma yapın isterseniz http://www.sahibinden.com/satilik_calisir_durumda_5_bg_500_ytlWQQaXQQ9576860WQQpXQQdisplayitem http://www.sahibinden.com/seagull_10_hp_motorWQQaXQQ5202765WQQpXQQdisplayitem Tabi ben olsam bu ikisinede para vermem üstadım benim yine nacizane tavsiyem en düşüğü olarak bu olabilir oda günümüz teknolojisine sahip diye http://www.sahibinden.com/johnson_6_hp_outboardWQQaXQQ6800463WQQpXQQdisplayitem http://www.sahibinden.com/acil_indirdim_600_ytlWQQaXQQ9080145WQQpXQQdisplayitem
linkteki seagull motorun aynısından bende var 1993 model seagull king fisher 9.9hp motordur tekneyi henüz almadım ama motorum hazır oldukça güçlü pervanesi diğer motorlardan büyük bakımını yaptırdığım motorcuda en son su tankında çalıştırmasını yapacaktık önce 25hplik 4 zamanlı johnson motorun sahibi kendi motorunu tam devirde çalıtırdı su tankında haliyle biraz su kabarması oluştu sırada benimki vardı motorcu çalıştırdı ve çalıştırmasıyla deponun altındaki tüm pislikler depodan dışarı taşmaya başlamıştı. yedek parça dersek elbette kullanıcıya göre değişir ama sorun yaratacak parçası yok zaten bu motoru ingilizler savaşta açıktaki gemilere romorklara takıp mazeme taşımada kullanırmış koskoca romorku.. http://www.sahibinden.com/seagull_10_hp_motorWQQaXQQ5202765WQQpXQQdisplayitem
ayırdığınız vakit için de yaptığız araştırmalar için de çok teşekkürler arkadaşlar.. fiyatı da söyleyim 350 ytl.. bu fiyata başka marka sanırım imkansız.. ha motor da yaylı ip sarma mekanizmalı yani yenilerden... bu fiyata 2 bg falan bişey alabilirim sanırım... hazır heveslenmişken de sıvanalım bari... uygun bi de tekne düşerse ilerde istanbuldaki arkadaşları beklerim artık... hepimize rastgele..
seagull 5 hp birtane bakıyorum.hız açısından randımanlımı?önerirmisiniz?su geçirmez olması ve torkunun yüksek olması açısından tercih edilebilir lakin hız açısından zayıf kaldıkları hakkında bir bilgim yok.doğrumu?pervanesi 4 perdeli ve diğerlerinden büyük.birde bunların kaç hp/beygir oldugunu neresine bakıp anlayabiliriz.sonuçta kapakları yok ve anlaşılmıyor sanırım.hiç yakından bir seagull görmedim üzerinde de yazıyor olabilir.cevaplarsanız sevinirim.
Seagull motorlar ingiliz malıdır ve sıfırını bulamazsınız üretimi yoktur. hız motoru değil çekiş motorudur.
Motor, nerede kullanılacak, en önemli konu bu. Eğer kullanılacağı yerde(suda) naylon, ip, çöp gibi denizi doğal çöplük kabul eden soysuzların attığı şeyler varsa, hiç yanaşma derim. Zira, pervaneyi çeviren yay, ikide bir kırılır ve sıkıntı olur. Motorun üzerinde The best outboard motor of the world yazar. Ben de annen güzel mi derim. Motor çok basittir, hemen hemen arıza yapmaz, iki zamanlıdır, yağ, benzine karıştırılır,(İlk modellerde 1/10 idi, yani 10 litre benzine bir litre yağ), fazla hızlı gitmez ama fazla gürültü yapar. İkinci elden alınacaksa, pervaneyi elle sıkı tutup sallayarak, şaft ve pervane dişlilerinin aşınmış olup olmadığı kontrol edilmelidir. Kolay gelsin.
Bende 6 hp liği var.Saatte olarak ölçmedim ama belirli bir mesafe gittim.Daha sonra bu mesafeyi google earth den ölçdüm 6 km idi.1-1,5 lt arası yatık harcamışım.6 km lik yolu ise 4,30 tekne 6 hp seagull 2 kişi ile 45 dk civarı aldım.Böyle hesapladığın zaman saatte 2 litre civarı bir yakıt ediyor oda max.
Merhaba; Bende bende babamdan kalma sanırım 1979 seagull var. kullanmaak istiyorum ancak nasıl çalışacağını dahi bilmiyorum. buna bakım yapabilecek kimseyide tanımıyorum. en gecen yaz cok güzel çalışıyordu. sorun yok. ancak buna bakım yapabilecek ve bana gösterebilecek tanıdığınız bir tamirci var mı? yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler
Öncelikle tanışma bölümünden kendinizi tanıtarak başlarsanız daha çok yardım alabileceğinizi düşünüyorum. İstanbul gibi bir yerde hangi motor tamircisine seagull ' u gösterirseniz gösterin tamir edecektir.Çünkü yapıları çok basittir.Kullanımını da size gösterirler.Üst depo kapağının vidasını gevşetip hava girişini sağlıyorsunuz, gazı biraz verip,yan tarafta siyah yuvarlak karbüratör hava girişi var ağzında kelebeği vardır zengin karışım alması için onu kapatın ipi çekin çalıştığında kelebeği açın.Bu kadar basit.
öncelikle selamlar. bir ekleme yapayım o kelebek jikle görevi yapıyor. motor çalıştıktan sonra o kelebeği açmazsanız motor bir dakikayı bulmadan boğulup duracaktır. yapısı eski motor olduğu için basit olması lazım. biraz tecrübe edindikten sonra kendiniz bile bakım yapabilirsiniz diye düşünüyorum. benim 4 hp 1986 evinrude motor eski olduğu için basit yapıda ki seagull ondan çok daha eski bir motor. teknolojisi 1. dünya savaşına dayanıyor. ingilizler savaşta ihtiyaçlarını yükledikleri sandal ve büyük tonajda kumanya gemilerini bu motorlarla çekiyorlardı. birde konuyla alakalı değil ama halil abi sen halil ismini mi barış ismini mi kullanıyorsun sana nasıl hitap edelim
Onurcum iki isme de öyle alışığım ki çoğu arkadaşımın bana nasıl hitap ettiğini bilmiyorum.Sen nasıl istiyorsan öyle hitap et.Genelde bu sitede Barış olarak biliniyorum.
Selamun aleykum, Kiymetli arkadaslarim ben 4 ve 5 hp bir kac marka motor kullandim.evinrude,johnson,yamaha hepside cok iyilerdi.evinrude ve johnson 2.el di buna ragmen iyilerdi.yamaha hava sogutmali sifirdi ve muthisti.15 sene kadar kullandiktan sonra motor hic tamir icin acilmadan sattim.Butun bu tecrubelerden sonra 1990 senesinde seagull curlew 4 hb aldim.Barajlar denize benzemez pervane carpma olasiligi fazladir.Her pervanenin emniyet pimi vardir,hepsindede kirdirdim.Tabiki suyun icinde tekrar o pimi yeniliyorsun.Seagull`lerde de yay vardir.Oda kirilir onuda yenilersin.Diger motorlarda pervaneyi cikarip pimi yenilersin,ama seagull`de pervaneyi cikarmadan yenilersin.Seagull`i alirken satici 2 sene garanti kagidini verdi.Tatli suda kulanacagim derken satici 10 sene hic arkana bakmadan kullan dedi.20 yil oldu daha yeni almis gibi.Ariza nedir hic bilmem.Yalniz hangi motor olursa olsun biraz dilinden anlamak lazim.Yukarida bir arkadas cok gurultulu calisir demis,inaninki 4 zamanlilar gibi sessiz,sadece bir sivri sinek viziltisi cikariyor sanki.Cok selamlar.
seegull motoru 10 sene kadar kullandım.pervane yayı kırması dışında hiç bir problrm çıkarmaz 3 kere suya düştü ve tek çekişte çalıştı.birde yedek seegullum vardı 4 sene odada yazlıkta kaldı inanın tek seferde oda çalıştı.çok sağlam motorlardır.buji hariç bahiç bir bakımı yoktur.hersene denize indirmeden bi varil içinde sodalı suyla çalıştırıp içideki tuz ları akıtsan sorunsız kullanırsın.