sazanda zargana topu

Konu, 'Takım Çantası' kısmında zafer3910 tarafından paylaşıldı.

1. zafer3910

zafer3910

slm saygıdeğer büyüklerim geçen sene balıkta bi abinin zargana topunu şamandıra niyetine kullandığını gördüm acaba biz bunu sazanda denesek ne gibi sonuç alırız deneyen ustaslardan tecrübelerini benimle paylaşmasını istiyorum teşekkürler

2. RainboW

RainboW Sertan

zargana şamandırası olarak nitelendirilen lastik toplar normal sünger şamandıralara göre daha ağırlar ve bu nedenle kurşun ağırlık kullanılmadan ileri atılması kolaydır.

rüzgar yönüne göre bu şamandıralar gezecektir. sudan karaya doğru esen rüzgarda bu şamandıra kıyılayacağı için çekip tekrar atmanız gerekir. faydası ise kıyılarken belirli bir alanı taraması olacaktır. bu toplarla avlanırken şamandıra ağır olduğundan ileri atma esnasında şamandıra suya değmeden ortalama 2 mt önce misinayı elinizle tutarsanız şamandıra altına bağlamış olduğunuz bedenin ucundaki yem ( mısır-solucan-hamur parçası v.s. ) şamandıranın önüne geçerek bedenin şamandıraya dolaşmasını önleyecektir...

3. zafer3910

zafer3910

usta verdiğin bilgiler için saolda bunu sazan da kullananlardan bilgi alabilirmiyim

4. zafer3910

zafer3910

usta bu işi kısa yoldan fazla lafı uzatmadan sölemek istedim sende böylee yaparsan lütfen ama.......:)

5. 56561

56561 Yücel

Favori Kamış:
    Daiwa Sensor Red Surf 4.00, Daiwa Procaster Samfish 2.10
    Favori Makine:
    Shimano Catana 4000FA, Ryobi Ecuisma 8000vi
    En İyi Avı:
    10.5 kg rus kefali, 5.250 Levrek, 1573gr kofana
    Sazan avında zargana topu kullanılması mantıklı ancak tek sorun değişken derinlik olabilir diye düşünüyorum.Derin yere atıldığında yem hiçbir zaman sazanın görebileceği yere ulaşmayacaktır. Bu yüzden ben size 25-60 gr arası stoperle kullanılabilecek tipte şamandıraları tavsiye edebilirim..

6. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    kardeş sazan avında zargana topu kullanılabilecek olsaydı sazan şamandıraları icat edilmezdi ;)

7. avcı22

avcı22 Mesut Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 3.4 kilo
    Sazan ve tatlı su levreği tutmuştum.Deneyin.