arkadaşlar ben sazan yemi ve teknikleri hakkında forum dakilerden daha değişik bilgiler istiyorum,ben kendi kullandığım tekniklerin ve yemlerin yerini değişik tekniklere ve yemlere bırakmak istiyorum. şimdiden teşekkürler.
Mehmet, forumda olanları beğenmediğin anlaşılıyor. Her yaraya merhem olduğu halde? Senin kullandığın "değişik yem ve teknikleri" de biz bilmiyoruz. Önce sizden alsak? Şu 9 Kg sazan ne ile ve nasıl alındı.? Not: Birinci mesajını okuyana değin, gözlerim teknik değişikliğe uğradı.
sayin balli, ben boili,mısır,kara dut,ultra bait-bite kullanıyorum bunlarla başarılı oldum.daha değişik yemleri deneyip daha büyük sazanlar tutmak istiyorum. ayrıca forumda olanları beğenmediğim söz konusu değil.
9 kg lık sazanı ultra bait-bite ile yakaladım. ayrıca ben kastamonuluyum ama değişik illere sazan avına gidiyorum.
ben senin nasıl bir yem aradığını tahmin ediyorum. Kardeşim bir avuç patlayan mısır al ve patlat. patlattıktan sonra bir kavanoza koy. kavanoza koyduktan sonra üzerine anason ekle ve biraz nemlendir. sonra iğnene tak ve at. 10 kg lık sazandan aşağısı gelirse o zaman konuş.
Ben mısırla avlanıyorum en büyük sazanımıda mısırla yakaladım.Gümüşü hiç denemedim gümüş balığını kaç numara iğneye nasıl bağlayacağız gümüşle avlanan arkadaşlarım yardımcı olursa çok sevinirim.
Büyük sazan için, siyah kuru üzüm ( iri olanlarından ) hemen her merada iyi iş görür. Kolay temin edebilirsiniz, iğnedende kolayca düşmez ,denemenizi tavsiye ederim. Eğer bir çeşit hamur karışımı kullanılacaksa ,tavsiyem hazırlayacağınız karışıma bir miktar üzüm pekmezi eklemenizdir.
bu linke bi bak istersen ben devamlı bu yemi kullanıyorum http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=26463 küçük renkli lokumlarda var küp şeklinde onlarlada sonuç aldım ama avlak yerinde balığın bu yemi tanıması gerekiyor o yüzden biraz yemleme yaparsan bi süre sonra güzel sonuçlar alabilirsin.. Bide sazan için şeker pancarı pekmezi koyu ve çok tatlı olduğundan sazanın ilgisini çok çekiyor. Eskiden küspeli takım serbersken kopile küspeyi kavanozun içindeki pekmeze bandırıp atıyordum kesin sonuç veriyor. Bide yemleme poşetleri var suya girdiği zaman kendiliğinden yok oluyor bildiğimiz bayan çorabı gibi içine karışık yemler koyup yemleme yapabilirsiniz. buna uygun takımıda isterseniz size anlatabilirim.. 15 Hazirandan sonra ranstgele..
her avcının farklı farklı yem kullandığı anlaşılıyor.bana göre en ideali canlı yem.solucan gibi.Mevsiminde ise tahıl türleri.