sazan için en iyi yem nedir?? yardım

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında denizli_balıkcısı tarafından paylaşıldı.

1. denizli_balıkcısı

denizli_balıkcısı uğurcan

Favori Kamış:
    fark etmez
    Favori Makine:
    fark etmez
    En İyi Avı:
    aynalı sazan
    arkadaşlar hemen hemen 2 yıldır balık hastalıgı var:D ama bir türlü sazan için güzel bir yem bulamadım yardımcı olursanız sevinirim

2. LapinCash

LapinCash

Benim bir arşivim var size onu sunayımm..

3. LapinCash

LapinCash

Seçim sizin ...

Sazancıkların afiyetle yiecekleri yemekler buyrun...

1 su bardağı un
    2 su bardağı mısır unu
    2 su bardağı civciv yemi
    1 su bardağı ufalanmış mısır küspesi
    yarım su bardağı ufalanmış gündöndü küspesi(siyah küspe)
    3 yumurta
    1 tüp carp(sazan) ultrabait
    1 su bardağı şeker
    yarım çay bardağı sıvı yağ(mısır özü olursa iyi olur)
    1 bardak mısır(rondoda(robot) ufak parçalar haline getirilecek)

ve bu malzemelere bir kap içerisinde sırasıyla koyarak su ile hamur haline getirilmelidir...son olarak sıvı yağ ve en son ultrabait eklenmelidir ...umarım sizlerin işine yarar, bizim işimize yaradı

============================================================================

1.Keskin bir koku( parfüm dahi olabilir ama sağlıksız olur o üzden sirkeyi öneririrm )
    2.Alıştığı bir yem ( hareketsiz olacak ve canlı olmayacak )
    3.Büyük parçalar ( yemleri büyük parça halinde yapın unutmayın ki küçük sazanlar kılçıktan yenmez ve doğa katliamı olur)

Kullanabileceğiniz malzemeler.
    Koyun peyniri
    Mısır Unu
    Buğday Unu
    Soya Unu( Çok iyi Koku Yapar )
    Sirke ( bu da koku için )
    Kolonya ( sarhoşluk için değil koku )
    Patates
    Mısır
    Cips ( normal çitos felan )
    Şeker ( önemli )
    Kuzu Yemi veya CivCiv Yemi
    Ekşimiş Hamurda Çok işe yarıyor ama ekşimiş hamuru bir poşete koyun ve ardından suyun kenarına salın saldığı koku balıkları cezbediyor.
    Saydığım malzemeleri karıştırıp bir hamur hazırlayabilirsiniz. Ekşi veya ekşitmeden kullanabilirsiniz. Sizin seçiminiz
    ====================================================================================

MALZEMELER

300 gr mısır unu
    200 gr kuzu yemi
    100 gr buğday unu
    100 gr civciv yemi
    1 adet kakaolu puding
    5 adet vanilya
    50 gr hindistan cevizi ( kokusu balıkları oldukça cezbediyor )
    6 yumurta
    2 su bardağı mısır özü yağı ( avlak yakınlarında ay çiçeği tarlası varsa, ay çiçeği yağıda kullanılabilir )
    2 paket toz meyveli tang ( portakal yada vişne, renk ve koku vermesi için )
    Malzemeyi kıvama getirecek kadar su ( buna karışımı hazırlarken katılık durumuna göre siz karar vereceksiniz )

Ben kuzu yemini ezerek toz haline getiriyorum. Daha sonra kullanacağım civciv yemi ile karıştırıp elekten geçiriyorum. Kırık mısır ve kalın kuzu yemi parçalarını tercih etmiyorum ( bazılarınız yuh bu kadar uğraşılır mı diyebilir, ama ben yaparken oldukça zevk alıyorum ). Daha sonra un karışımlarını ve diğer malzemeleri ekleyerek karıştırıyorum. Karıştırırken malzemeleri birbirine iyice yedirmeye çalışın. En son yavaş yavaş suyu ekleyin. Karışım, istediğiniz kıvama gelene kadar yoğurun.
    Karışımı hazırladıktan sonra, isterseniz yaylı takımlar üzerinde kullanın, isterseniz boili topları hazırlayarak kullanın.

====================================================================-

A- BASİT HAMUR

1 çay bardağı mısır unu
    3 çay bardağı beyaz un
    3 paket vanilya
    1 Yumurta tamamı
    1 çay bardağı kaynamış nane suyu
    1 avuç toz şeker

YAPILIŞI
    Bunları çiğnenmiş sakız kıvamına gelinceye kadar karıştır ufak toplar haline getirip kullanabilirsin.
    ================================================================================

B- PEKMEZLİ PATATES
    Patates haşlandıktan sonra kapalı bir kabın içine pekmezi ve patatesi koyup 1 gün bekletildikten sonra iğneye yem olabilecek büyüklükte kesin sazan bu yemin kokusuna bayılır.
    ================================================================================

C- PEKMEZLİ HAMUR YEMİ

Pekmez
    250gr un
    50gr mısır unu
    1 paket vanilya
    5 yumurta sarısı
    Yarım çay bardağı şeker
    çay bardağı süt
    YAPILIŞI:
    Bu karışımı karıştırıp yoğuruyoruz ( fazla ince veya kalın olmayacak şekilde ) oltaya takmak istediğimiz ebatlar halinde misketler yapıp kaynamakta olan pekmezli suda 3 dakika haşlıyoruz süzgeçle alarak 15 dakika dinlendirip kavanoza koyun.

D- TENDİRDİYOTLU HAMUR YEMİ

Buğday unu
    Mısır unu
    Vanilya
    Yumurta sarısı
    Tuz
    Pamuk
    Tendirdiyot

YAPILIŞI:
    Az buğday unu,az mısır unu,az vanilya,yumurta sarısı,az tuz,az pamuk,az tendürtiyot bunları güzelce yoğur misket gibi yap kaynar suda 2 dakika haşlayıp bir süzgeçle alarak gölgede kurumaya bırakın 20 dakika sonra kullanmaya hazırdır.

E- SEHRİYEDEN YEM YAPILMASI
    Bir paket Şehriyeyi bir kaba koyup kaynamış su ilave edin hamur gibi yoğurun sonra o hamurdan misket büyüklüğünde koparın sonra hepsini yeniden kaynar suya atın ardından bekletmeden soğuk suya atın sudan çıkardıktan sonra mısır unu ve vanilyaya bulayıp kapalı bir kaba koyun ( kurumaması için ) kullanıma hazırdır

F- BAKLİYATLI YEM

Kuru fasülye
    Nohut
    Kuru bakla
    Bulgur
    Pirinç
    Mısır
    Mercimek
    Makarna veya şehriye
    Un
    Vanilya
    İrmik
    Yumurta
    Az pamuk
    Not : Çeşitleri evdeki bakliyat stoğuna göre artırabilirsiniz.

YAPILIŞI
    Yukarıdaki kuru bakliyatların hepsinden az miktarda bir tencereye koyup kaynat sonra iyice kaynatılan bu karışımı iyice ezip püre haline getirip büyük bir kaba un,vanilya,irmik, miktara göre 1-2 yumurta ile hamur yap azda pamuk karıştırarak ( dağılmaması için ) ufak misketler haline getirerek kullanın.

G- ANASONLU MISIR YEMİ
    Süt mısırı
    Anason yağı
    1 adet küçük kavanoz veya şişe

YAPILIŞI
    Taze süt mısırını alıp tanelerini hazırladığınız kapalı kaba doldurun anason yağını üzerine döküp kapağını sıkıca kapatıp çalkalayın ve gölge bir yere koyun.Avlağınıza gittiğinizde bu yemi yemlediğiniz bölgede şamandıralı takımda kullanabilirsiniz.

H- SAZAN YAYI İÇİN YEM HAZIRLAMA

Civciv yemi
    Mısır unu
    Un
    Koku için vanilya
    Yumurta.
    Anason yağı
    Su

YAPILIŞI
    Bunların hepsini az su ile karıştırın ( hamur kalın kıvamda olmalı ) elde ettiğiniz hamuru yayın içine sıkıştırın yumruk büyüklüğünde bir hamur topu haline getirin yaya bağladığınız iğneleri de hamura saplayın.

I- KUZU YEMİNDEN SAZAN YAYI İÇİN KÜSPE YAPIMI

4-5 kg kadar kuzu yemi
    1-2 kg kadar mısır küspesi
    2 kg bildiğimiz buğday unu
    Sazan için kullanılan yay

YAPILIŞI
    Önce kullanacağınız kadar kuzu yemini ıslatıp dağılmasını bekleyin yemler dağılınca bir miktar un ve mısır küspesini karıştırın az miktar su ilave ederek karıştırın ( hamur kalın kıvamda olmalı ) ve yayın içine sıkıştırın.
    ========================================================================

selam arkadaslar ben bu yem le cok guzel av yaptım standart hamur sadece hamuru karıstırırken su yerine sıcak bira kullanıyorsun geri kalan malzeme aynı

1- un
    2- yumurta
    3- vanilya veya civciv yemi
    4- varsa az miktarda peynir suyu hamuru yumusak tutar
    arkadaslar hamuru iyi kaynatınsert olsun yumusak kalması icin kattıgınız kaba veya poşete bir yemek kasıgı zeytinyagı dokerseniz av boyunca yumusaklıgını korur ve yemler uzun sure oltada dayanır bereketli avlar dillerim

..Rast Gele..

4. okayarslan

okayarslan okay

vay şahanım vay bu krizde eve bile girmeyen lokmaları listelemişin helal sana

5. okayarslan

okayarslan okay

birde çocuk oyun hamurları var vallaha bence bir deneyin çok etkili oluyor iğneden düşmeve erime derdi yok kesin garintili çezbedici olanı sarı renkli olanı deneyin görün

6. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Sazan için en güzel yem, sazanın olduğu yerdeki en bol olan ve en besleyici yemdir.

Bu durumda gölün şurasında en iyi yem solucan, ötesinde balık, berisinde mısır olabilir..

Gittiğiniz yerde şöyle bir bakının, sazanın yiyebileceği neler var.. Buna göre yem tercih edin..

7. sazancıı

sazancıı gökhan batu

Favori Kamış:
    Daiwa mini spin 180
    Favori Makine:
    Shimano catana 2500 FB (Fener Bahçe:)))
    En İyi Avı:
    55 CM. TURNA, 52 CM. SUDAK, 6,5 KG. AYNALI,5 KG YAYIN
    en iyi yem haşlanmş mısır,haşlanmış ufak makarna ,soucan var.sulucanın dezavantajı tüm balıkların yemesi ve yemin çabuk bitmesi .mısıra sadece sazan gediği için tavsiye ederim(ama bende tutamıyorum yanlış olmasın)normade işe yarayacak yemer bunlar.

8. LapinCash

LapinCash

Evet mısır harika..

9. skoylu

skoylu Serdar KÖYLÜ

Favori Kamış:
    Olta, başkası olmaz..
    En İyi Avı:
    Büyük beyaz; 7 mt. Güney Afrika Açıkları..
    Sazların tohumları olgunlaşıp suya düşmeye başlayınca, ki sanırım henüz erken, mısır çok ideal bir yem olur.. Zira, sazan bu tohumları pek severek yer. Ve sazanın hep yediği bir şey olduğundan zahmetli günlerce yemleme ve sazanı alıştırma derdi olmaz..

Yada, göl biraz ayakaltıdır, bir torba mısır kapan gidiyordur. Ortalık haşlanmış mısır doludur, sazan alışmıştır mısıra.. Genelde bu durumda israil sazanı vs. de alışmış olur elbette..

Mısır, bu durumlarda son derece etkili bir yemdir..

Ama şimdi kiraz, vişne, dut vs. zamanı.. Bir bakın şöyle, yakında bu gibi bir ağaç var mı? O ağaçtan dökülen dut, vişne vs. size en baba yem olacaktır..

Ama illa biz birşeyler yapacağız diyorsanız, pek çok güzel tarif verilmiş.. Ama adet yerini bulsun, bir tarifte biz verelim..

Patatesleri azıcık sert kalacak şekilde haşlayın.. İyice ezip püre yapın. İçine bir kiloya bir paket kadar hazır sebze çorbası dökün, ucuz bir şey olsun, sazan hoşaftan ne anlar? Neyse, eğer biraz daha atraksiyon isterseniz, bir tatlı kaşığı kadar ketçap ve/veya hardal, bir çorba kaşığı kadar ekşimiş lor peyniri, bir iki siyah zeytini iyice ezip bir çay kaşığı kadar ondan, iyice dövülmüş bir diş sarımsak, birazcık (bir tatlı kaşığı) pekmez, 50 gr kıyılmış vişne, çilek vs. gibi bir şeylerde katabilirsiniz.

Bu karışıma bu listenin hepsini dahil etmeyi düşünmeyin.. Bir kaçı yeterli olur.. Tavsiyem, ketçap veya hardal ile zeytindir.. Genelde kolay bulunur ve etkilidir. Ama yoksa, hiç bir şey katmasanızda gene iş yapar.

Biraz galeta unu ile bu karışımı iyice yoğurun. Meşhur laftır, kulak memesi kıvamına gelene kadar..

Bu aşamada içine 4-5 damla anason yağı katabilirsiniz.

Bu hamur çabucak kurur, kurudumu işe yaramaz. O yüzden birer atımlık toplar yapın, 2 - 4 cm arası.. Bu topları streç film ile kaplayın. Buzdolabında saklayın..

Bu hamurun avantajı şudur. Büyük olur, küçük balıklar pek ilişemez. Suya direk süspansiyon olarak karışır, küçük topaklar oluşturmaz.. Bu yüzden de küçük balık bunu parçalayamaz. Uğraşınca, daha çok karışmasına sebep olur..

Son düzenleme: 2 Temmuz 2009
  10. denizli_balıkcısı

denizli_balıkcısı uğurcan

Favori Kamış:
    fark etmez
    Favori Makine:
    fark etmez
    En İyi Avı:
    aynalı sazan
    çok saolun arkadaşlar serdar snle aynı soyadı taşıyoruz :)

11. sadık sarı

sadık sarı sadık sarı

Favori Kamış:
    alba star
    Favori Makine:
    albastar
    En İyi Avı:
    sazan
    bunu deniyecem bakalım bizim buralarda işe yarayacakmı

12. LapinCash

LapinCash

Bence şu tarifi bir deneyin. Bnen yarın deneyeceğim.Hafta sonu sazana çıkacağım levreğede atçek yapacağım..Hade hayırlısı..

Buyrun tarif..

400 gr irmik
    200 gr soya unu
    200 gr mısır unu
    200 gr süt tozu

8 ve ya 9 yumurta
    1 çay bardağı zeytin yağı
    1 çay bardağı likit glikoz
    4ml konsantre vanilya aroması
    1 çay kaşığı kırmızı gıda boyası
    1 çay bardağı süt

İlk gruptaki unları bir kapta karıştırdıktan sonra ayrı bir kapta yumurta boya likoz ve aromayı çırpıyoruz..sonra sıvı karışımdan diğerine azar azar dökerek yoğuruyoruz yoğururken zeytin yağı ve sütü ekliyoruz eğer fazla koyu bir kıvam olursa 9. yumurtayı kırıyoruz..sonra hamurumuza şekil verip (küçük misket şeklinde taneler) fokur fokur kaynayan suya atıp 3 dakika kaynatıyoruz kaynar sudan aldıktan sonra soğuk su dolu bir kaba attıyoruz sonra burdan süzgeçle alıp en az 1 en çok 3 gün havadar biryerde bekletip dinlendiriyoruz..

Saygılar ..

13. fish founder

fish founder Özgür

kaynak bildirimi..

sevgili emre
    bu tarif senin özel tarifin mi? kullanmışlığın var mı?
    yoksa herhangibir yerden okunmuş akılda kalmış bir tarif mi?
    eğer bir yerlerde okumuş ve aklında kalmış ise lütfen nerden okuduğunu 'yani kaynağını' açıklar mısın?

14. fish founder

fish founder Özgür

kaynak??

sevgili emre
    bu tarif senin özel tarifin mi? kullanmışlığın var mı?
    yoksa herhangibir yerden okunmuş akılda kalmış bir tarif mi?
    eğer bir yerlerde okumuş ve aklında kalmış ise lütfen nerden okuduğunu 'yani kaynağını' açıklar mısın?

15. sehzadem82

sehzadem82 H Barış KEDELEŞ

Favori Kamış:
    AlbaStar
    En İyi Avı:
    4 Kg Sazan
    Arkadaşlar son bir yıldır bir çok tarif aldım ama çok faydasını görmedim. Neden derseniz ? Her avlağın bir alışkanlıgı var siz mısırla giderken o avlak hamur a alışmış hatta boiliye alışmış hatta küspesiz bir yem o avlak için anlamsız olabilir. Bunlar aslında bahane gibi görünsede yem secmek çok zor bir iş! Ben kendimce buna çözümü buldum. Makinama dip veya şamandıra fark etmez bizim burda sazan kafesi dediğimiz içine hamur konan altında iğneler olan kafesi bağlayıp Kafese hamur iğnelere solucan takmanız demek bütün göldeki balıkların dikkatini çekmeniz anlamına geliyor. Hamuru hazırlamak ise çok kolay
    * UN
    * VANİLYA
    * PEYNİR SUYU
    * YUMURTA
    * ÇOK AZ KABARTMA TOZU
    iyice karıştırıp kıvama getirince 2-3 dk haşlamanız yeterli. Skor yapacak balık almak çok kolay olacak. Ve bu avlakta hangi yem kullanılır derdi sona erecektir.

Saygılar / Rastgele

Son düzenleme: 9 Temmuz 2009
  16. LapinCash

LapinCash

Özgür abi sağdan soldan bulduklarımı arşiflemiştim benim değiller..Ama benim bunları kopyaladığımda kaynakları yazmıyordu ..
    Boilide yazıyordu almakda aklıma gelmedi..

17. fish founder

fish founder Özgür

sevgili emre,
    bu konu hakkında sana özel mesaj attım.ltf pm'mini kontrol et,

18. Remzi Aloğlu

Remzi Aloğlu REMZİ ALOĞLU

Favori Kamış:
    Silstar
    Favori Makine:
    Silstar
    En İyi Avı:
    Çipura 3,5 kg
    en güzeli solucandır..varsa balık boş çekmezsin

19. fatih

fatih fatih gürtekin

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    nızı salın gitsin seneye daha büyüğünü yakalarsınız.
    3 tane haşlanmış mısır aldim mısırcıdan dane kısımlarını saptan bıçak yardimiyla ayirdim içine kuru üzüm şeker evde ne kadar baharat varsa nane kekik kişniş vs attim yağ ve 1 yumurta ekledim düdüklüde 20 dk mısırlar keşkek gibi oluncaya kadar kaynaticam iice dağilsinlar .

muhtemelen bu hamur yumuşak kıvamlı olur sizce sertleştirmek için ne yapmalıyım 2 saat sonra yola çıkıcam sonuçları akşama yazarım :)