Öncelikle merhabalar . Öncelikle malzemeleri sayalım sonra anlatıma geçelim. Malzemeler 1)-2 bardak un 2-)3 paket vanilya 3-)2 yumurta 4-)yeteri kadar su 5-)2 tatlı kaşığı toz şeker. Bunları geniş ve derin bir kabın içinde koyu bir hamur olana kadar yoğuruyoruz. Sonra bunları uzun parmak kalınlığında şeritler halinde kaynayan suyun içine atıyoruz(suyun içine anason veya rezene de koyabiliriz). Haşlandıktan sonra 2şer santim boyunda parçalara ayırıyoruz istersek hemen istersek bir poşedin içinde buzlukta saklayabiliriz. Rastgele
valla başlığı görünce kesin biri yine hiç araştırmamış sazan hamuru nasıl yapılır diye soruyo diyodum Ama asıl siz bize tarif vermişsiniz. Teşekkür ederim.
bir an için kendimi sazan olarak düşündüm...oh en ala dünya...balığın keyfine bak...bari yanına bir demlikte çay demleyelim tam olsun...keyfe bak be...kek börek çörek...neden kocaman oldukları ortada... acaba çok kilo aldım diyete başlamam gerek diyen oluyor mudur...
sazan yemi yapmak için; iri öğütülmüş bir kavanoz dolusu mısır unu, dar ve derin bir tencere, aynı kavanoz dolusu su, su kaynamaya başlayınca yavaş yavaş un ilave edilir.Kısık ateşte 25dk kaynatılacak. Kaynadıktan sonra ateşten alınıp koyulana kadar karıştırılacak. Rastgele