Sazan Hamurlari

Konu, 'Yemler ve Yemleme' kısmında Tugay22 tarafından paylaşıldı.

1. Tugay22

Tugay22 Tugay

Sazan Yemi Yapalım

Sazan balığı için yemde şu kriterler mutlaka olmalıdır.
    1.Keskin bir koku( parfüm dahi olabilir ama sağlıksız olur o üzden sirkeyi öneririrm )
    2.Alıştığı bir yem ( hareketsiz olacak ve canlı olmayacak )
    3.Büyük parçalar ( yemleri büyük parça halinde yapın unutmayın ki küçük sazanlar kılçıktan yenmez ve doğa katliamı olur)

Kullanabileceğiniz malzemeler.
    Koyun peyniri
    Mısır Unu
    Buğday Unu
    Soya Unu( Çok iyi Koku Yapar )
    Sirke ( bu da koku için )
    Kolonya ( sarhoşluk için değil :D koku :D )
    Patates
    Mısır
    Cips ( normal çitos felan )
    Şeker ( önemli )
    Kuzu Yemi veya CivCiv Yemi
    Ekşimiş Hamurda Çok işe yarıyor ama ekşimiş hamuru bir poşete koyun ve ardından suyun kenarına salın saldığı koku balıkları cezbediyor.
    Saydığım malzemeleri karıştırıp bir hamur hazırlayabilirsiniz. Ekşi veya ekşitmeden kullanabilirsiniz. Sizin seçiminiz

2. simendifer

simendifer Sennur

Tugay, bu tarif sana mı ait? Yoksa bir yerden alıntı mı?

Bu arada foruma yeni geldin. Tanışma bölümünde bir tanışma konusu açarsan seviniriz. ;)

3. Conqueror

Conqueror Ahmet Fatih Eryılmaz

Favori Kamış:
    Silstar at makara 50 lik , Silstar Bx makara 50 lik ,Silstar 2,70 m iki adet kamış
    En İyi Avı:
    100 gr israil sazanı
    Paylaşım için teşekkürler ,kendini tanıtırmısın canım ,nerdesin ,Tanışalım kısmına bak senin adına konu açtım Edirneli hemşerim benim ,şuan kısıtlısın en kısa zamanda mesaj yazmaya tekrar başlayacaksın ,yöneticilerin uyarılarına kulak as gözüm tamam mı mesaj yazmaya başlayınca kendini tanıt oldumu

Son düzenleme: 2 Temmuz 2008
  4. Tugay22

Tugay22 Tugay

tamamı bana aittir
    az önce hafta sonu için bu malzemelerle hamur hazırladım aklıma bir kaç malzeme daha geldi bunlar
    gül suyu
    knor tavuk bulyon
    kekik
    süt

bunları da koyabilirsiniz

5. TheCloUd_Bursa16

TheCloUd_Bursa16 Özkan küçüK

Favori Kamış:
    Remixon KING 50
    En İyi Avı:
    Turna 8 kg, 8 kg SazaN
    sazan sezonu açıldı; ee peki hamur nerde?

yeni sezon açıldı ve tatlısu balıkçılarının gözdesi sazan balığının da yasağı kalktı:) (Allah`a şükürler olsun)...peki sazanı cezbedecek bir hamurla balığa gidilmeli ve bu yem ne acaba?:confused: malzemeler aşağıda;

1 su bardağı un
    2 su bardağı mısır unu
    2 su bardağı civciv yemi
    1 su bardağı ufalanmış mısır küspesi
    yarım su bardağı ufalanmış gündöndü küspesi(siyah küspe)
    3 yumurta
    1 tüp carp(sazan) ultrabait
    1 su bardağı şeker
    yarım çay bardağı sıvı yağ(mısır özü olursa iyi olur)
    1 bardak mısır(rondoda(robot) ufak parçalar haline getirilecek)

ve bu malzemelere bir kap içerisinde sırasıyla koyarak su ile hamur haline getirilmelidir...son olarak sıvı yağ ve en son ultrabait eklenmelidir;) ...umarım sizlerin işine yarar, bizim işimize yaradı:)

6. wolfalone

wolfalone SERDAR

Favori Kamış:
    AlbaStar Morlion kamış,Banax SX 2000 Makine
    En İyi Avı:
    İznik sazanı 5,5 kg Turna 3 kg
    Nasılsın Özkan Sezon açıldı artık bir organisazyon yapariz demi Hamur tarifi için teşekkür ederim ama ultrabait esansını listeden çıkartırsan daha etkili olur kanaatindeyim esansların hiçbir faydasını görmedim aksine esansız hamurala daha iyi av yapıyorsun ;) Görüşmek üzere

7. HAMSYLOS

HAMSYLOS Mustafa Saatçi

Favori Kamış:
    EL OLTASI
    En İyi Avı:
    Levrek
    Sazan Için Hamur (basit Sayilir)

Selamlar arkadaşlar;
    Sonunda muradımıza erdik, sazan sezonu açıldı. Bende kullandığım hamur karışımını sizinle paylaşmak istedim. Zaten diğerleriyle benzerlik göstermekte, umarım işinize yarar ve kullandığınızda beni bir teşekkürle anarsınız.

MALZEMELER

300 gr mısır unu
    200 gr kuzu yemi
    100 gr buğday unu
    100 gr civciv yemi
    1 adet kakaolu puding
    5 adet vanilya
    50 gr hindistan cevizi ( kokusu balıkları oldukça cezbediyor )
    6 yumurta
    2 su bardağı mısır özü yağı ( avlak yakınlarında ay çiçeği tarlası varsa, ay çiçeği yağıda kullanılabilir )
    2 paket toz meyveli tang ( portakal yada vişne, renk ve koku vermesi için )
    Malzemeyi kıvama getirecek kadar su ( buna karışımı hazırlarken katılık durumuna göre siz karar vereceksiniz )

Ben kuzu yemini ezerek toz haline getiriyorum. Daha sonra kullanacağım civciv yemi ile karıştırıp elekten geçiriyorum. Kırık mısır ve kalın kuzu yemi parçalarını tercih etmiyorum ( bazılarınız yuh bu kadar uğraşılır mı diyebilir, ama ben yaparken oldukça zevk alıyorum ). Daha sonra un karışımlarını ve diğer malzemeleri ekleyerek karıştırıyorum. Karıştırırken malzemeleri birbirine iyice yedirmeye çalışın. En son yavaş yavaş suyu ekleyin. Karışım, istediğiniz kıvama gelene kadar yoğurun.
    Karışımı hazırladıktan sonra, isterseniz yaylı takımlar üzerinde kullanın, isterseniz boili topları hazırlayarak kullanın.

8. didaci

didaci Ayhan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    aynalı sazan. 4'5 kg-levrek yaklaşık1 kilo
    paylaşım için teşekkürler kardeşim. ellerine ve emeğine sağlık...!!!

9. akon55

akon55 buğra

Favori Kamış:
    olta
    A- BASİT HAMUR

1 çay bardağı mısır unu
    3 çay bardağı beyaz un
    3 paket vanilya
    1 Yumurta tamamı
    1 çay bardağı kaynamış nane suyu
    1 avuç toz şeker

YAPILIŞI
    Bunları çiğnenmiş sakız kıvamına gelinceye kadar karıştır ufak toplar haline getirip kullanabilirsin.

================================================================================

B- PEKMEZLİ PATATES
    Patates haşlandıktan sonra kapalı bir kabın içine pekmezi ve patatesi koyup 1 gün bekletildikten sonra iğneye yem olabilecek büyüklükte kesin sazan bu yemin kokusuna bayılır.

================================================================================

C- PEKMEZLİ HAMUR YEMİ

Pekmez
    250gr un
    50gr mısır unu
    1 paket vanilya
    5 yumurta sarısı
    Yarım çay bardağı şeker
    çay bardağı süt
    YAPILIŞI:
    Bu karışımı karıştırıp yoğuruyoruz ( fazla ince veya kalın olmayacak şekilde ) oltaya takmak istediğimiz ebatlar halinde misketler yapıp kaynamakta olan pekmezli suda 3 dakika haşlıyoruz süzgeçle alarak 15 dakika dinlendirip kavanoza koyun.

D- TENDİRDİYOTLU HAMUR YEMİ

Buğday unu
    Mısır unu
    Vanilya
    Yumurta sarısı
    Tuz
    Pamuk
    Tendirdiyot

YAPILIŞI:
    Az buğday unu,az mısır unu,az vanilya,yumurta sarısı,az tuz,az pamuk,az tendürtiyot bunları güzelce yoğur misket gibi yap kaynar suda 2 dakika haşlayıp bir süzgeçle alarak gölgede kurumaya bırakın 20 dakika sonra kullanmaya hazırdır.

E- SEHRİYEDEN YEM YAPILMASI
    Bir paket Şehriyeyi bir kaba koyup kaynamış su ilave edin hamur gibi yoğurun sonra o hamurdan misket büyüklüğünde koparın sonra hepsini yeniden kaynar suya atın ardından bekletmeden soğuk suya atın sudan çıkardıktan sonra mısır unu ve vanilyaya bulayıp kapalı bir kaba koyun ( kurumaması için ) kullanıma hazırdır

F- BAKLİYATLI YEM

Kuru fasülye
    Nohut
    Kuru bakla
    Bulgur
    Pirinç
    Mısır
    Mercimek
    Makarna veya şehriye
    Un
    Vanilya
    İrmik
    Yumurta
    Az pamuk
    Not : Çeşitleri evdeki bakliyat stoğuna göre artırabilirsiniz.

YAPILIŞI
    Yukarıdaki kuru bakliyatların hepsinden az miktarda bir tencereye koyup kaynat sonra iyice kaynatılan bu karışımı iyice ezip püre haline getirip büyük bir kaba un,vanilya,irmik, miktara göre 1-2 yumurta ile hamur yap azda pamuk karıştırarak ( dağılmaması için ) ufak misketler haline getirerek kullanın.

G- ANASONLU MISIR YEMİ
    Süt mısırı
    Anason yağı
    1 adet küçük kavanoz veya şişe

YAPILIŞI
    Taze süt mısırını alıp tanelerini hazırladığınız kapalı kaba doldurun anason yağını üzerine döküp kapağını sıkıca kapatıp çalkalayın ve gölge bir yere koyun.Avlağınıza gittiğinizde bu yemi yemlediğiniz bölgede şamandıralı takımda kullanabilirsiniz.

H- SAZAN YAYI İÇİN YEM HAZIRLAMA

Civciv yemi
    Mısır unu
    Un
    Koku için vanilya
    Yumurta.
    Anason yağı
    Su

YAPILIŞI
    Bunların hepsini az su ile karıştırın ( hamur kalın kıvamda olmalı ) elde ettiğiniz hamuru yayın içine sıkıştırın yumruk büyüklüğünde bir hamur topu haline getirin yaya bağladığınız iğneleri de hamura saplayın.

I- KUZU YEMİNDEN SAZAN YAYI İÇİN KÜSPE YAPIMI

4-5 kg kadar kuzu yemi
    1-2 kg kadar mısır küspesi
    2 kg bildiğimiz buğday unu
    Sazan için kullanılan yay

YAPILIŞI
    Önce kullanacağınız kadar kuzu yemini ıslatıp dağılmasını bekleyin yemler dağılınca bir miktar un ve mısır küspesini karıştırın az miktar su ilave ederek karıştırın ( hamur kalın kıvamda olmalı ) ve yayın içine sıkıştırın.

J- EKMEK İÇİ

Ekmek içi kullanmak sazan avında özellikle kara sazanda etkili bir yöntemdir.Ekmek içini iğneye takarken sıkıpğ hamur yapmamak gerekir.

Ekmek içi sıkılmadan çıkarılır
    İğneye sadece sap kısımında sıkarak bağlanır
    Alt kısmının püsküllü olup su yedikçe püskül haline gelmesi avantaj sağlar..

Resimleride varda eklemeyi bilmiyorum.:mad:

10. wolky

wolky Volkan

Favori Kamış:
    İstanbulda İstavrit Tutmak içinmi :(
    En İyi Avı:
    sonunda aynalı sazan 1.5 kg ilk ve sondu :(
    abi kaç kilo hamur çıkıyor bundan ?:D hep 2 bardak felan demişsin :( 2 ay yeter bu hamur :) hehe güzel paylaşım denicem abi sağol

11. esabi

esabi SENIOR MEMBER

Favori Kamış:
    reklama gerek yok
    Favori Makine:
    favori kamışım bölümünde yazıyor
    En İyi Avı:
    pulu imzamda
    top top yapar hafif haşlayıp tavada iki çevirisin yemlemedede kullanırsın ilk gittiğinde hepsi biter olmadı bitiremedin bitenekadar kalırsın:D :D

kerem paylaşım içinde sana ayrıca teşekkür ederim güzel tarif:)

12. yolgezer

yolgezer Volkan DENİZ

Favori Kamış:
    LINEAEFFE TURNAFRESH
    Favori Makine:
    OKUMA POWER LINER PL 865
    En İyi Avı:
    turna-3 kg.(uluabat gölü)
    ben hamur işinden anlamam :D
    ancak bildiğim bir bitki var ve ona çok güzel balık geliyordu.
    tebliğe ise aykırı olup olmadığını bilmiyorum; ancak en azından balığın gözünü yakan ot olmadığını biliyorum.
    benim bildiğim bu bitki, boyu yaklaşık bir metre kadar oluyor.
    ilk baştan, marul gibi olan bu bitki boyu arttıkça ortasından yukarıya doğru bir kol çıkartıyor ve bu kolun sonunda sarı sarı çiçekler açıyor.
    bitkinin yaprakları ise, böyle sanki üstüne pudra dökülmüş gibi, sarımsı beyazımsı gibi hafiften yeşile çalan bir renk ve her yerde çıkmıyor. uluabat için söyliyim, 5 6 km de bir gördüm görmedim.
    şimdi bu bitkinin yaprağının suyunu kullanacağım yeme sürdüğüm zaman, deli gibi balık geliyor.
    bu bitkiyi de bana köyden yaşlı bir amca söylemişti.

13. HAMSYLOS

HAMSYLOS Mustafa Saatçi

Favori Kamış:
    EL OLTASI
    En İyi Avı:
    Levrek
    Teşekkürler Ayhan abi.

14. HAMSYLOS

HAMSYLOS Mustafa Saatçi

Favori Kamış:
    EL OLTASI
    En İyi Avı:
    Levrek
    Volkan kardeşim, miktar yapılacak yemleme içinde ideal sayılır. Sen kullan, pişman olmazsın:) .

15. HAMSYLOS

HAMSYLOS Mustafa Saatçi

Favori Kamış:
    EL OLTASI
    En İyi Avı:
    Levrek
    Sağolasın Aytekin abi, kullanmayı düşünürsen tavsiye ederim işine yarayabilir. Ama muhtemelen senin yemler daha tecrübelidir:) . Belkide beklediğin, diğerlerinden daha iyi olacak balığı yakalamana vesile olur, ne dersin:) ? Şahsen ben senden hey maşallahlık bir rapor bekliyorum, bu yakınlarda. Son avda söylemeyi unuttum, dizide zorlamışız biraz, 20 gün kadar dinlenirim heralde. O yüzden senin tuttuğun balıklara, kendim tutmuş kadar sevinicem:) . Sezonun en büyük balığını yakalaman dileği ile...
    Sağlıcakla kal...

16. HAMSYLOS

HAMSYLOS Mustafa Saatçi

Favori Kamış:
    EL OLTASI
    En İyi Avı:
    Levrek
    Eline, emeğine sağlık. güzel bir paylaşım olmuş.

17. HAMSYLOS

HAMSYLOS Mustafa Saatçi

Favori Kamış:
    EL OLTASI
    En İyi Avı:
    Levrek
  18. okayarslan

okayarslan okay

vallaha kardeşim öyle bir tarif verdinki böylesini ben bile yerim artık gerisini sazan düşünsün haydi ras gele kardeş

19. simendifer

simendifer Sennur

Arkadaşlar, tarifler için teşekkürler.

Sezon açıldı, birbiri ardına sazan için hamur tarifleri de gelmeye başladı. Ard arda hamur tarifi konuları açıldığı için, hepsini bir başlıkta topladım, bilginize...

20. ddavut

ddavut

Favori Kamış:
    makaralı olta ve el oltası
    En İyi Avı:
    6 kg 200 gr Aynalı Sazan
    Merhabalar,

ilginç bir teknik. Bu bitkinin suyu beyaz renkte mi yoksa renksiz mi. böyle bir bitki biliyorum sanki...