sazan avında 30 luk ana misinaya köstek

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında karateci tarafından paylaşıldı.

1. karateci

karateci MEHMET ÖZTÜRK

Favori Kamış:
    daiwa sensor red surf420-effe accord 360
    Favori Makine:
    okuma marka makina
    En İyi Avı:
    sazan /1,5 kg
    arkadaşlar sazan avında kullandığım oltalardan birinde 30 luk(0.30mm) japon malı misina sarılı. 25 lik beden ve 20 lik kötekle(köstek oskar misina üzerinde 9 kg yzıyor.) 1.5 kg sazanları misina koparmadan çekebilrmiyim yoksa; beden gibi kösteği de 25 lik mi yapıp kullansam. normalde daha kalın misinalar kullnırım,bu misinayı başka türdeki bir balık avı için almıştım ama sazanda da kulnmayı düşünüyorum. bu konuda deneyimli arkadaşlar cevap yazarsa memnun olurum.

2. karateci

karateci MEHMET ÖZTÜRK

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma marka makina
    En İyi Avı:
    sazan /1,5 kg
    kimse cevap yazmamış bu konu bilgili fazla kimse yok mu acaba internette sazan avı için 20-25 lilk(0.25mm) ye kadr misinalar satıyorlar onlarla ne kadr büyük sazan avlanır bilmem. ama bildiğim 30 luk çok kullanıyor hatta sörf atış yarışmasında seyretmiştin, yaban tv de adam dediği normal sazan takımları ile bu gün atışlar yaptı 0.30 mm misinalar ile en çok atan arkadşları 150 -140 kusür m ler filan saymıştı diye biliyorum. sazan da kullanılıyırda çekerien pek güvenilmiyor galiba ondan da bu inceli az kullanılıyor heralde. örgü misinayı katmıyoruz onların çekeri yüksek fakat dezavantaşları beni itiyor.benim sazan tekımlarımda ana misina olarak 40,50,60,70 lik kalınlıklarda misina sarılı fakat 60 ve 70 lik i kaliteli kasnaklarda sarılı, makina ile sarım-atış zor olurmuş diye.kasnaklarla toplam 8-9 tana oltata kullanıyoz işte, kurşunlu dip oltası atıyorum yetiyor, 30 luk misinnalı oltayı sazana 2 sefer götürdüm bir şey tutamadı geçen sene bu vakitler 178 tl ye almıştım internetten şöyle bir baktım şimdi 230tl den aşağı alınmayacak galiba, iş görecekse sazanda da kullanayım demiştim.ince misina daha avcı denir doğrudur ama , 1- 1.5 kg sazan çekemeyecekse pek anlamı yok gibi geliyor. çekerse bile acaba kalama vermedem çekebilirmi. bazen biraz takılgan avlağada gidebiliyoruz.çekerse kaçlık köstekle olur köstek-beden misinalarım kalitelidir.

3. sinekci-fly

sinekci-fly kasım tazegüney

0.30 luk ve 178 tl ye aldığın misina ne marka ve metresi nekadar merak ettim

4. karateci

karateci MEHMET ÖZTÜRK

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma marka makina
    En İyi Avı:
    sazan /1,5 kg
    30 luk misinayı 178 aldım demedim abi 30luk misinalı oltayı dedim yanlış anlaşılma olmuş. benim o kadar bütçem yok, öyle bir misinaya niyetim de yok. misinayı istediğime göre genelde internetten alıyorurum.
    abi özel mesaj göndermişsin sağol yardımcı oldun ,30 luk misinanın 1-2 kg sazanı çekeceği kanısına vardım fakat köstek ana misinadan kalın olabilir demişsin ona katılmıyorum, o zaman ana misina kanca her takıldığında ana missina zayıf bir noktaından, yada ortadan kopabilir bu da yeni bir ana misina almayı gerektirir ayrıca beden ve kösteğin ince olması ana misinanın inceliğinden daha önemli, çünkü balık vuruş şansı(avcılığı) açısından beden ve kösteğin ince olması önemli. ben internetten öğrendiğimde, yıılarca avcılık yapmış dayılardan duyduğum da bu.rastgele abi.

5. karateci

karateci MEHMET ÖZTÜRK

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma marka makina
    En İyi Avı:
    sazan /1,5 kg
    sazanda kaliteli de olsa 30 luk ana misinaya 20 lik köstek takmıştım vazgeçtim, çok ince ve deneme yapmıştım güvenemedim. ayrıca gerçek ölçümle 1kg üzeri sazanlar acaip çekiş uyguluyor.
    gelecek sezona 0.25 lik köstekten aşağı kulanmaya niyetim yok sazanda 0.25 den asşağı köstek tavsiye de etmem,0.25 kaliteli misina köstek güven veriyor,örgü olsa daha ince takım kullanılır ama naylon misina olunca durum farklı.önce daha kalın misina kullanıyordum şimdi bazı oltaların misinasını inceltim.ana misina 0.30mm beden ve köstek 0.25 yaptım. deneyecez inşallah.rastgele.

6. Sadece sazan için değil, genelde mümkün olan en ince misinayı kullanmalı.
    Makarandaki misinanın ince olması atış mesafeni artırır. Beden 1,5 kg daha az çekerli ve köstekler de 1 - 1,5 kg daha az çekerli olmalı.
    Şu halde 2 kg.lik bir sazanı alabilmek için mümkün olan en ince 6 kg çekerli bir köstekle kombinasyona başlayabilirsin. Tek iğne kullanırsan bu takımla 4 kg. (hatta daha fazla) sazan da alabilirsin. Zira çok iğneli takımlarda sazanı yorarak alma şansı azalır.

7. karateci

karateci MEHMET ÖZTÜRK

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    okuma marka makina
    En İyi Avı:
    sazan /1,5 kg
    asso ultra 0.24 te bence sazan köstek yapmaya uygun bunula büyük balıklar (4-5kg) bence alınabilir.