cümleten merhabalar arkadaşlar..bir ara Savagear Adrenaline örgünün resmini foruma eklemiştim nihayetinde dün testini yaptım.. 16 mm olanı almıştım..sarı neon renk atımı fena deyil..ilk gün hiç karışma olmadı... bir ara jamiryo sahteyi taktırdım,kendi hatamdan dolayı,dedim şimdi test zamanı,iğneyi açabilecekmi diye merak ettimhihi yada en azından kolay kopmasın dedim. malesef hiç yormadı ve koptu geldi,sahte orda kaldı dedim 45 tl lik örgü bumu yabanghead 20 dk sonra yine taktırdım sahteyi,bu sefer çok daha kolay koptu dedim bune yaa,yinemi örgüden kazık yedim..yine mi benhihi daha power pro nun acısı geçmemişti neyse dedim..eve geldim bari önüne mono sarayım da öyle kullanayım.. örgüye ilk önce 30mm maxim mono bağladım,,test ettim..kopan taraf örgü oldu, sonra 28mm mono bağladım test ettim..kopan taraf yine örgü oldu..ve zorlamadı beni bu testler... birde bunun sonrasını düşündüm,,tuzlu suda ilk günü,,zamanla tuz bu örgüyü bozacak,bir ay gibi sürede örgünün yapısında değişiklikler oluyor..ilk gün kopartamadığım örgü,1 ay tuzlu su görsün.. sonrasında kopartabiliyorum ellerim acımadan nitekim böyle düşününce,bu örgü ile daha ilk günden,ayrılık kararı aldık kim aldırdı bana bu örgüyü, ben şimdi onu arıyorumhihi bu arada raporlarına konularına iştirak edemediğim arkadaşlar için pardon diyorum zira eve interneti henüz bağlatmadım.yarın yahut öbürgün açtırırım interneti,,.şuan arkadaşın işyerinden yazıyorum..hepinize iyi geceler.. bu arada forever süper maxim:thumb: not: testlerde eldiven kullanılmıştır..
Kadir Abi, Savagear Adrenalin örgülerin Türkiye'ye gelen büyük bir partisi sorunluydu. Yani defolu. Ben de maalesef o defolulardan almıştım. Aynen senin gibi çok fazla kopma yaşadım. Ancak daha sonra tekrar aldım. Şu anda fazlasıyla memnunum. Hem jig, hem de at-Çek takımlarımda adrenalin sarılı.
Bende 0.13 lüğünü sipariş vermiştim ellerinde yoktu bende beklemek istemedim 0.10lugunu gönderdiler birkaç evde test yaptım maxim 0.25 den daha dayanıksız oldugunu gördüm üzüldüm keşke 0.13 0.16 alsaydım demiştim ama onlarda çok iyi değilmiş galiba idk
Kadir abi süper maxim i 1 kaç aydır kullanıyorum, şuana kadar kullandığım bütün misinalardan dayanıklı, fakat gam yapıyor .sende de bu sorun varmı.ben 0.25liğini kullanıyorum biraz daha incesi 0.22ni almak istiyorum sen denedin mi iyimidir abi?
Örgü misinada birçok denemeden sonra sufix 832 de karar kıldım. Şu ana kadar hiçbir balık avında veya takılmada kopmadı sahte bırakmadı. Ayrıca uzun zaman kullanmama rağmen en ufak deformasyon yaşamadım. Her avdan sonra ılık suyla yıkıyorum o kadar
SELAM HERKESE ARKADAŞLAR CENGİS BALIKÇILIK TAN KENDO 0.14 ALDIM ÇOK MEMNUNUM...0.14-0.53 ARASI MEVCUT VEDE ÇOK KALİTELİ....YİNEDE BALIKTAN GELİNCE YIKAMAKTA FAYDA VAR.......SEVGİLERİMLE......
kadir abi günaydın, savagear tavsiyesi bulunanalardan biri benim, geçen sene ekim kasım aylarında almıştım ve halen kullanıyorum. spinden çok daha zorlu bir şartlarda kullanıyorum. daha önce farklı avlarda kullandığım 0,26 mm olanı şuan şok olarak kullanıyorum. 0,16mm olanı ise yeteri kadar uzun kalmadığı için dolgu olarak kullanıyorum fakat her atışımda muhakkak alttaki savagear dolguya ulaşıyorum. ana beden olarak kullandığım dönemdede hiç sorun yaşamamamıştım.
Evet süpermaxim çok gam yapıyor. Ben 0.26 Nippon supertought kullanıyorum hemen hemen supermaximle aynı özelliklerde gam yok ve de daha ucuz. Ayrıca kadir abi 0,16 ile 0,30 kıyaslaman pek adil olmuyor. Mesela ben Sufix herculine ip kullandım 1,5 yıl kadar. 2 sefer dolaşmadan dolayı kesip attığım için kalan 60-70 metre misina işimi görmez diye çıkardım. Çıkardığımda hala elimle koparamıyordum.
hatalı örgülerde, hep benimi buluyor ne anlamadım bundanda bir vole yedik benim örgüyü makinaya sarmamın sebebi şu,,kulakdan duyma bilgi bu,bir örgüyü 1 2 yıl kullananlar varmış..idk bana bir sezon gitsin (6 ay ) yeterhihi ,bir ayın sonuna ulaşamadım,şimdiye kadar kullandığım örgüler ile,yada kopma oldu,,yada sık sık karışma sonucu örgüler telef oldu,en pahalı 45 49 tl olanları,ilk gün yelkenleri suya indirdi süper maxim e gelince,, bu misina kolay kolay gam yapmaz kamış kalkalarınızı kontrol edin.. gam derdi olan bir misina wtd ye hiç gelmez aynı asso gibi kıvrım kıvrım olur ilk bir kaç gün içinde.. böyle gamlı bir misinayı ben hiç kullanamam.. 30 luk ve 28mm mono ile kıyaslama yaptım 16mm olarak bildiğimiz örgü,,bana göre 20mm gerçekte, 20mm bir örgüde kıyaslamaya girsin artık dimi geçen yıl maxim ile nippon un kalınlıklarını inceliyordum bayide,,yanımdaki adam,2 misinadan 25 30 cm kopardı,sırasıyla avucunun içinde ufaladı ufaladı,,masanın üstüne attı maxim yay gibi açıldı,,nippon kıvrım kıvrım dı.. neyse bayiye vardım durumu anlattım.. süper maxime alternatif fiatı ucuz latex mono misina aldım,,bu sefer 30 luk aldım rengi hoşuma gitti,,düğüm mükaviyeti iyi,gam derdinin az olacağını düşünüyorum..yapısı öyle işaret ediyor,,maxim e göre birazcıık daha yumuşak ama birazcıkhihi bu misinayı sevecek gibiyim 30cm civarı latex misina koparıp, avucumun içinde ufaladım bıraktım masaya,yay gibi açıldı,,gam yapmadı ilk testinde 100 er metrelik makaralarda,, 200mt için 15 tl ödedim..sankim birazcık fazlamı ödedim ne http://www.effebalik.com/LATEX-100-mt-MISINA,PR-156.html izlemiyenler izlesin.. sıfır 28mm süper maxim misina testi, şu videoda uyguladığın güç ün,,10 da 2 sini anca uyguladım.. savagear ve power pro örgü ye!hihi http://www.youtube.com/watch?v=0ajDfxy3kOI konu başında adı geçen örgüyü çıkarıp 30mm maxim sardım dün gece makinanın diğer yedek kafasınada,latex saracağım.. not: ev için internet başvurusunu yeni yaptım.. 2 güne açılır dediler beklemedeyiz.. herkese rasgele
bu günün testi,sadece kaldırma testi yaptım süper maxim 30mm: latex e göre birazcık kalın gibi geldi bana süper maximidk oysa süper maxim bir çok misinanın kalınlık değerlerine göre hep ince çıkan taraf olmuştuhihi bu kez şaşırttı benihihi ancak günün şampiyonu o oldu:thumb: 30mm maxim 6995 gr kaldırdı..90 cm 1 mt arası 2 ucuna klips bağlı takım kullanıldı, aynı takım ile 3 kez kaldırma gerçekleştirdim, latex süper soft 30mm : bu gün merada test ettim..oldukca güzel misina,su ile renk uyumu güzel,düğüm mukaviyeti çok iyi,,her 2 misina da düğüm yerinden açılma yapmadı,,yaptığım 3 erli testlerde,, 30mm latex süper soft un son kaldırdığı ağırlık 5270gr, daha üstüne çıkamadı, her misinada sıfırdır..genel anlamda her 2 misinada güzel,latex artık alternatifim oldu maxim diye diye,fiatları yukarı çektikhihi bundan sonra latex var
Burada abartı olan sitesinde verdiği çok uçuk değer. Latex 100mt. Misina 0.30 mm 23.475 kg 100 mt Mono değil 12 kat örgü misina mübarek ))
bu ölçümleri nasıl yapıyorlar,evet bende merak ediyorum 23 kilo nere 5270gr neresi balık çekmişlerse ona birşey diyememidk 30mm mono ile 23 kiloluk balığı çekmek,büyük tecrube ister ,hele hele dibi kayalık bir bölge ise,çok daha zorhihi konu başlığında adı geçen Savagear Adrenaline hd yü de test ettim.. 3500gr a zor çıktı, 3740 gr mı kaldıramadı ortasından koptu öncesinde 5 kiloluyu denemiştimhihi yemeyince gramajı düşürdüm:laughing: olan benim 40tl ye oldu
Aga merhaba... Bak sen kızacan ama ben sana tanıdık bir misina önereceğim,power pro super 8 slick bunu bi dene.
Powerpro super 8 slick ; deniz suyunda şişme yapıyor!!! (sadece 5-6 ay kullanımda) diğer örgüler gibi balık hissetmek daha zor çünkü örgü esniyor!!! işin sonu STREN SONIC
Kadir bey merhaba benimde suan atçekte kullandığım örgü Savagear Adrenaline'dir ilk başlarda ben de sizin bahsettiğiniz kolay kopma sorunundan dolayı misinadan soğumuştum sonra aldığım yerin uyarısı ile kutusunun üstünde yazanları okuyunca durum değişti. ürünün kutusunda "UNI KNOT" kullanılmasını öneriyordu ve gerek leader da gerek klips düğümlerinde bu düğümü kullanınca işler değişti ve misinayı aldığıma sevindim.
Sanırım 2012 Kasım ayında aldığım misina hala makinamda sarılı bahsettiğiniz problemle karşılaşmadım. Bu misinayla sadece bir kere düğümlenme sıkıntısı yaşadım,o sıkıntı da makina kaynaklıydı.Makina tamir edildi problem bitti.Sanırım şu an makinada 60-70 mt arası misina kalmıştır en yakın zamanda yenisiyle değiştireceğim.
bu yıllık örgü misina darbesi seneye kadar yeter,dahada almam 30 luk 1000mt latex misina alabilirim.. 35tl gibi gördüm bir yerlerde ona bakacağım.. teşekkür ederim merhabalar ben duble uni knot kullanıyorum genelde mono misinalarda da duble uni kullanıyorum,,kopma sorunu düğümlerden olmuyor,, düğümden sonraki yerlerden kopuyor.. en az 15 kez denedim,, 3500gr ı zor gördü anca kaldırdı,3740gr ı kaldıramadı ortasından koptu
misina torbamda öyle bir misina var ama,dozermi tam bilemiyeceğim..nerden geçti elime bilmiyorum muhtemelen buldum onu fiyatıda iyiymiş 300mt si 11.5 tl 28lik bayide görürsem onuda test edeyim.. maxim in 100mt si o fiyat,iyi misina filan ama ayda bir değiştir tuzluya kaçıyorhihi latex misinada hoş bu arda,şimdilik ucuz kafama yatan alternatif o var elimde, herekese hayırlı cumalar
arkadaşlar net bir sitres testi yapmam gerek misinalar için... yani bu misinanın kaldırabileceği bu kadar diyebileceğim bir yöntem uyguluyacağım... demin sitres testi yaptım bir kaç marka üzerinde.. örneğin latex süper soft 30mm 5250gr ın üstüne çıkamamıştı.. 6700 gr ı test ederken koptu.aynı misina ile 2ci kaldırışımda koptu...6480 i kaldırmıştım. sufix duraflex 30mm 6400 ü gördü 8.5kg çekeri varmış.. yumuşak çok esnek olmuyan..gamsız bir misina.. latex ile kafa kafaya gidiyorlar şimdilik..hoşumada gitti açıkcası.. 1000mt bobinleri gayet hesaplı!! nippon 22 i test ettim 3700gr kaldırdı güzel bir misina da..yukarıdaki 2 misinaya göre buruşturup atma testinde..en çok buruşukk vaziyette kalanda o oldu.. diğerleri tekrardan açıldı.. fiyatı ucuz olsa alternatifler arasına bunuda koyacaktım lakin..maxim kadar fiyatı olmuş..maxim kadar reklamını yapsak alıp başını gidecek herhaldehihi http://avmarketi.com/asp/product/11308/Nippon-0-28-mm-100-Metre-Gri-Misina asıl konu savagear örgü.. bu sefer 4380gr a çıktım..oysa geçen sefer 3700 ün üstüne çıkamamıştım.. ama o gün örgü ıslaktı.. bu sefer çok daha farklı bir test yapacağım.. bu daha net açıklayıcı olacak..ve kayıt altına alacağım nasipse şimdilik dikkate almayın bu yazılanları..