Herkeze Merhaba; 10 Temmuzda erikliye bıkaç gunlugune tatile gideğecim. Sahilden ortalama 80 - 100mt. açıklarda hangi balıkları alabilirim? olta takımım ne olmalı? Takımlar,yemler. daha fazla açılmam gerekir mi? sabah cok erken veya gün batımına dogru hangi zaman çıkmam gerekir? Bu bölgeyi çıkan balıgı bilenlen var ise bu konularda yardımcı olabılır mı acaba bana ? Şimdiden Teşekkürler.
kardeşim benim bi fikrim yok yalnız şunu demek istiyorum balığın menbahına gidiosun ,saros korfezi benım en buyuk hayalım avcılıkta, sana rasgelsın ıns. ,abılerımız yardmcı olacaktr reeling
İbriceye defalarca gittim balıkçı barınagı mendireğine ben kıyıdan avlandım sen 80-100 metre diyorsun tekne ile avlanıcan galiba yemlimi yoksa sırtimi yapıcan yemliye takılırsan tuzla gölünden akan derede balıkçılar göreceksin onlardan bilgi alabilirsin bol avlar diliyorum rastgele.
öncelikle mesajlar için teşekkürler. Aslında doğru söluyosunuz bende duydum balıkçılığın ve lezzetlı balıgın adresı gıdıyorlar. Çıkmadan önce birkaç saat dolanıp oranın insanından bilgi almak en iyisi. Ben biraz açıktan avlanmayı planlıyorum muhammer abi bakalım daha önce denemedim ama bi besmele çekip denicez. Yinede bu bölgeye daha önce giden veya bilgi verebilecel birileri varsa fikir almak isterim.
6 sene önce rahmetli babamla beraber 10 gün kadar bir iş icabı eriklideydik akşam üzeri saat 19:00'dan sonra açıldığımız 3.40 zodiac botumuzla orman kampı açıklarında şöyle diyeyim kıyıdan 500-600 metre kadar tavuk etiyle hatta ilk defa orada duydum tavuk etiyle balık yakalandığını hemen gittim aldım direk iğneye ve anında dağıldı o kadar da yol almıştık denizde meğerse boşunaymış ve o malum işlem tuzlayıp buzdolabında bir gece bekletme falan işi çözdük,hatırı sayılır kırlangıç ve çupra yakalamıştık.Fakat orada yazlığı olan uzun süre oranın sakini ve fiber kayığı olan yazlıkçıları gözledim her geri dönüşlerinde 5,6 kilo ağırlığında 7'şer 8'er adet levrek balıklarıyla dönüyorlardı fakat avlandıkları yöntem hakkında özellikle birşey paylaşmadılar ve kendilerine göre haklılardır da,bu da sayılı olan deniz avlarımdan biriydi cenetten bir köşe diyebilirim.Muhammer abinin dediği doğrudur tuz gölünün denizle birleştiği yerde köprü var orada sabah ve öğleden sonra baya bir olta balıkçısı var oradan daha detaylı bilgi alabilirsin açıkta avlanacağım demişssin sakın can yeleksiz adımını atma denize rastgele sana kardeşim
yem konusunda sıkıntı çekmeyeceğin bir taktik...kumsalın denizle birleştiği yeri 15-20cm kazarsan değişik bir tür kum solucanı bulacaksın rengi kırmızımtırak,içinde de yeşilimtrak renkli bir sıvı ve ayna gibi parlayan menevişler var....oradaki tüm balıkları,lüfer hariç bu kurtla yakalaman mümkün...yem konusunda sıkıntı yaşayacağını hiç sanmıyorum bolca bulabilirsin...rastgele...
ilgilenen herkeze cok teşekkür ederim. Yem konusundada kurtları arıcam bulucam ve denicem gelince raporumu paylaşmak için teşekkürler şimdiden. ertan abi haklısın türk insanı yardımseverdir orada yardımcı olurlar bana ama ama işin sırrını verceklerini sanmıyorum bakalım diğer konulardan takip ettiğim kadarıyla ilk önce levrek sonra çupra peşinde koşucam.. Kısmetimizde ne varsa onu çekicez artık..
tekne ile kayık çıkmayı düşünüyoruz şuanda 3 kişiyiz.. güvenlik için çok fazla açılmayacagız. açıkta olucagımız için gerekli malzemeleri iyi araştırmaya calısıyorum gidip boş oturmamak için dediğim gibi levrek ve çupra avlamayı cok istyorum araştırıyorum.
Ayın 16 sından beri saros tatil köyünde tatildeyiz 4.50 tekne ile her gün balığa çıkıyoruz ve elimiz boş hiç dönmedik inanmazsınız bu körfezin ayrı bir özelliği var çünkü bir gün 2-3 kilo uskumru tutarken öteki gün mercandan tutun levreğe kadar daha sayamıyacağım türde balığı tutup yazlığa geri dönüyorsunuz Türkiye'de tekne ile amatör balıkçılığın yapılacağı en iyi tatil beldesi bence saros. Yunuslarla bile 60 metre derinlikte yüzme ihtimaliniz var her gün tekneyle yarışıp sanki yanımızda şarkı söylüyorlar. İsteyene hangi balıklar ne tür takımla ve yemle tutuluyor bilgi verebilirim. Saygılar...
TEBRİKLER . . . saroz körfezinde tekne haricinde sahilden balık tutmak neredeyse imkansız olmuştur.çünkü kıyı balıkçılarının denetimsiz avlanmaları,yazlıkçıların attığı ince göz balık ağları sayesinde çupra,mırmır,barbunya,tekir,ispari karagöz işkadroz,zargana,dilbalığı,kırlangıç vs. balıkların nerdeyse nesli tükenmiştir.öte yandan tekne ile yapılan olta balıkçılığında ise mercan ,uskumru ,istavrit,rapala ile sinarit ve levrek yakalanması imkanı vardır.arkadaşların yazdığı saroz balığın kaynağı lafı 10 yıl öncesine kadar geçerliydi.balık var ama denizde bulacağın taşlarda.yoksa kıyıdan tuttuğun 50-150 gr lık ispariye balık dememek lazımdır.ben kocaçeşmeden eneze kadar olan bölgede profesyonel kıyı balıkçılarına 3 yıl av yasağı getirilmesini isterdim böylece bölge eski günlerine dönebilir... saygılar.