Saros derinleri

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında marmarasinariti tarafından paylaşıldı.

  1. marmarasinariti

    marmarasinariti Tuncay Kuşcu

    Mesajlar:
    196
    Şehir:
    istanbul
    Son gidişimizde hedefimiz derin suda kılıç balığı yakalamaktı. 600 metrelerde gezerken oltamıza 3 kiloluk bir mırlan balığı atlamıştı. Bu gidişimizde gene ilk günümüzü kılıç balığı tutmaya ayırmıştık. Bütün gün tek bir vuruş gelmemiş, gene moralimiz bir hayli bozulmuştu.

    İkinci günümüzü geçen sefer oltamıza uğrayan mırlanları yakalamak için ayırdık. İlk önce geçen sefer gezdiğimiz 600 metrelere dip takımımıza tüm sardalye takarak indirdik. Fakat hiçbir hareket olmadı, durum o şekilde olunca sık sık yer değiştirip takımı hiç çıkamadan farklı yerlerde denemeler yaptık. Yarım saat sonra takımı çektiğimizde yemler ilk indirdiğimiz şekilde geri gelmişti. Yemlerin üzerlerinde çok ince kurtlar vardı. Anlaşılan burada yaşıyan tek canlı bunlardı!

    Geçen sefer balık bulucumuzda dikkatimizi çekip işaretlediğimiz 80 metre boyunda ani bir yükselti vardı. yüksek ihtimal bir kaya belkide bir kum tepesiydi fakat bakmaya değerdi! Oltamızı yükseltinin en tepe noktasına indirdik ve beklemeye başladık.

    ilk 4-5 dakika bir hareket olmadı ve aniden GÜPPP!! Bu büyük vuruştu, hiç bekletmeyip elektrikli çıkrığımızla yukarı çekmeye başladık, büyük bişeyler geldiğini kamışımızın eğilmesinden ve zaman zaman kafa vuruşlarından hissedebiliyorduk! 3 dakikalık bir bekleyişten sonra artık alttan beyaz renkli bir balık kendini göstermeye başlamıştı! Evet bu aradığımız balığın ta kendisiydi, takriben 2 buçuk kiloluk bir mırlan. Balığı oltadan çıkarıp tekrar aynı noktaya oltamızı indirir indirmez daha güçlü bir GüPP sesi geldi :) Keyfimiz yerine gelmişti. Yukarı çektiğimizde gene bir mırlanla karşılaştık bu seferki biraz daha büyüktü, takriben 3 kiloluk bir balıktı. Bizi asıl mutlu eden gerçekten çok verimli bir mera bulmamızdı. Buraya bir daha gelip tek bir tane balık dahi tutsak bütün aileye yeterdi :) Artık orada daha fazla kalmamızın bir anlamı yoktu, yeteri kadar balığımızı tutmuştuk ve o mera üzerinde geçireceğimiz gereksiz vakit bu önemli merayı başka balıkçılarada açık edebilir ve kısa zaman içinde özellikle profesyonel balıkçılar tarafından talan edilebilirdi. Bu yüzden balıkçının merasıyla alakalı sırları olmalıydı, bu işinde keyifli kışmı birazda bu değilmiydi. Yeni meralar araştırmak ve keşfetmek bize en az balığı tutmak kadar keyif veriyor ve hep daha yeni yerler keşfetmeye teşvik ediyordu. Artık eve dönme vakti gelmişti. bir balıkçılık hikayesi bizim için mutlu bir şekilde sona ermişti. Hepinize rastgele dostlar ...

    [​IMG]


    [​IMG]
     
  2. night fisher

    night fisher fatih

    Yaş:
    59
    Mesajlar:
    2.135
    Şehir:
    bursa
    Favori Kamış:
    kendisinin dizayn ettiği muhtelif kamışlar
    Favori Makine:
    çançinçon çinişi makineler
    En İyi Avı:
    kırlangıç 8.4 kg
    Maşallah,tebrikler,merayı boşverdik de denizin adını bi deyivereydin Tuncay kardeş.
     
  3. marmarasinariti

    marmarasinariti Tuncay Kuşcu

    Mesajlar:
    196
    Şehir:
    istanbul
    Teşekkür ediyorum, kuzey ege, büyük kemikli açıkları.
     
  4. volex21

    volex21 Volkan

    Mesajlar:
    6.735
    Şehir:
    İzmir
    Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Maaşallah, maaşallah güzel balıklar gene. Keyfiniz yerinde, avlarınız böyle güzel olsun, rastgelsin. (Bu sefer boş boğazlık etmedim. Kılıç benim neyime. :p )
     
  5. marmarasinariti

    marmarasinariti Tuncay Kuşcu

    Mesajlar:
    196
    Şehir:
    istanbul
    Çok Teşekkür ederim, Eslafurullah, olur mu öyle şey, burada amaç muhabbet edip bilgi paylaşmak.. Herkes birbirinden birşeyler öğreniyor, forumunlarında güzel yanı bu zaten.