Saros da zargana bayrami

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında gacal tarafından paylaşıldı.

1. gacal

gacal Deniz Uzun

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2.40 5/25
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFD
    En İyi Avı:
    Levrek 4,5 kg
    Kamis : okuma v system 2.70
    Makina : cin mali 40lik
    Misina : trabucco 0.22
    Sahte : eurofish 13cm mavi

Tatil zamaninin gelmesiyle sarostaki yazliga kactim. Daha geldigim gibi limanda aldim solugu. Benim disimdaki herkes yemli ile birseyle yapiyor. Bende tum kis forumda okudugum tatikleri uygulamaya basladim. Daha ilk atis ve yaklasik 70cm lik zargana sahteye bindi. Yanimdaki yasli balikcilar (zargana topu ile avlanan) sans der gibi bakiyorlar. Arkadan 2. Atis ve bammm yine zargana sahtede. Yasli balikci bu sefer defol git gibi bakiyor :)

Arada gelen ufaklar. (30-40 cm) aynen suya iade.

1 saat sonunda yaklasik 2 kg balik torbada.

Sonra isi simarikliga vurup videolarini seyrettigim ama yapmak kismet olmadigi kiyidan jig denemeye basladim. 30gr ve 7cn boyundaki jig sahteleri muthis takip aliyordu. 5. Atis ve bammm iri bir zargana bindi. Hedef zargana olmasa da ise yaradigina sevindim. Yasli balikci kendi oltasindan cok beni izlemeye basladi. Bende bu kadar simariklik yeter dedim ve liman icinde yeni aldigim 11cm lik max-rap ve 10luk x-rap lari denemeye basladim. 1-2 takip aldim ama daha ay olarak erken oldugundan cok ustelemeden evin yolunu tuttum.

Buradan cikarilacak ders : biraz eli yuzu duzgun bir sahteye iyi aksiyon verdiginizde sonuc kacinilmaz.

Sagilacakla kalin

Raporu cepten yazdigimdan resimleri daha uygun bir internet buldugumda yukleyecem.

2. hakanpandar

hakanpandar Hakan Pandar

Favori Kamış:
    Okuma Safina-x 270cm
    Favori Makine:
    OKUMA SAFİNA PRO SPA-25
    Bursa da yanlış görmediysem zarganalar daha kalem kadar bile değil. Sizin oralarda maşallah erken büyümüşler. Yada ben zargana diye başka balıklara mı bakıyordum.idk idk

3. gacal

gacal Deniz Uzun

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2.40 5/25
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFD
    En İyi Avı:
    Levrek 4,5 kg
    nihayet eve döndük ve düzgün bir internete kavuştum av resimleri aşağıdakiler.

1.gün

tek zargana ile günü kapattık. kıyıdan jig ile alınıdı.

jig sahteler

2.gün

artık yöntemi bulduk

11 gr ve 13cm lik eurofish mavi sahte

3.gün

davetsiz misafirlerimiz vardı :)

denenen sahteler

rapala max-rap mavi 11 cm 13gr : aksiyon = 70/100, atış = 30/100. her 4 atıştan 3'ünde paraşüt yaptı. içindeki bilyeler oynamıyor sanırım. sırtı avlarında eminim harika işler çıkartır fakat kıyı için tavsiye etmiyorum.

rapala x-rap saltwater : aksiyon = 100/100, atış = 80/100 kıyıdan az da olsa iş yapıyor fakat sırtı avlarında harika.

eurofish 13 cm sahte : atış = 100/100, aksiyon = 100/100

arkadaşlar tüm balıklar (1.gün hariç) resimdeki mavi sahte ile tutulmuştur. zarganalar dahil. suyun yaklaşık 1-2 karış altından geliyor. atışı rüzgarlı havalarda bile mükemmel. fiyat / fayda oranına baktığımızda kesinlikle tavsiye ediyorum.

4.gün

affınıza sığınarak birşeyler söylemek istiyorum. 4.günde yine sabah 5 sularında limandaydım. fakat liman içinde daha önce farketmediğimi düşündüğüm bir duba daha vardı. herhalde ben görmedim dedim. idk sonra bir kayıkçı belirdi. ve başladı dubayı çekmeye. bir de ne göreyim. öküz oğlu öküz limanın içine ağ döşemiş. başladık tartışmaya. Allah'tan kıyıya gelmedi. yoksa elimden sabah sabah bir kaza çıkacaktı. resimlerini falan çektim. ama o anda okadar sinirliydim ki jandarma bile aklıma gelmedi.

kısmetse bu hafta şikayetçi olacam.

not: bu arada zıpkıncı arkdaşlar, liman içlerine dalış KESİNLİKLE YASAK. cezalar yüksek olduğu için birkaçınızı uyardım ama inanın birdahakine direk jandarmaya haber verecem. eğer o işine yapmazsa ben yapacam.

kısacası tatil böyle geçti. kalın sağlıcakla.

4. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    tebrik ederim güzel balıklar tutmuşsun, eurofish sahtenin kıymetini bil, bizim buralarda bulunmuyor. her rengini kullanıyorum ama o sarı var ya bu yıl benim yüzümü hep o güldürdü. üstelik karşıdan esen rüzgarda bile ok gibi gidiyor, fiyat olarak da aralık ayında 7 liraya almıştım.

5. gacal

gacal Deniz Uzun

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2.40 5/25
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFD
    En İyi Avı:
    Levrek 4,5 kg
    kesinlikle haklısın. zaten izinden döndüğümde her renginden aldım. birde 10 cm likleri var. onlarda güzel görünüyor. bu hafta deneyecez bakalım.

6. KEFALKIRAN

KEFALKIRAN Murat Doğan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Dülger
    merhaba harika avlar olmuş. tebrikler. birşeyi merak ettim yalnız. kıyıdan bu sahteleri ileri fırlatmak için zargana topu kullanıyor musunuz? yani ileri nasıl atıyorsunuz?

7. KEFALKIRAN

KEFALKIRAN Murat Doğan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Dülger
    Bulunduğum yerde mavi olanı yok maalesef ama sarı olanını buldum. o da etkili olur mu acaba? bir de zargana için alıyorum dediğimde satıcı dahil orada bulunanlar baya güldüler. bununla zargana mı tutacaksınız diye sordular birkaç kere. bakalım son gülen olacak mıyım? :)

8. gacal

gacal Deniz Uzun

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2.40 5/25
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFD
    En İyi Avı:
    Levrek 4,5 kg
    bana da öyle dediler ama sonradan yanımda olta kırdılar :) hele lüferleri gördükten sonra suratlarındaki ifadeyi görmeliydin :)

sahtenin az batarlı (1-2 karış) olması gerekiyor ve kesinlikle ince yapılı olması gerekiyor. çekimi çok hızlı yapacaksın. güzel aksiyon verdiğinde seyredin filmi...

ben mavi ile aldım. yani saros da mavi kullanılıyor ama senin bulunduğun yerde nasıl yem balıkları var bilmiyorum.

9. KEFALKIRAN

KEFALKIRAN Murat Doğan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Dülger
    inşallah öyle olur. mavi olanı da internetten sipariş ettim. bir de kendime şu spin kamışı seçtim:

OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm 10-40GR

http://www.avmarketi.com/asp/product/19146/OKUMA-ALUMINA-SPIN-KAMIS-240cm-10-40GR

nasıl bir seçim olmuş sizce? daha önce hiç spin kamış kullanmadım. avlanacağım yer küçükkuyu veya altınoluk limanları olacak inşallah. balığı çekerken kırılma falan gibi sorunlar yaşamamak içi nelere dikkat etmem gerekir?

10. bilge kağan

bilge kağan bilge kağan tomas

Favori Kamış:
    lineaeffe rapid cx spin 2.05, DAM 2.40, okuma V system 2,40 spin
    Favori Makine:
    okuma trio 30s, okuma avenger 30a, Okuma Raw 65, daiwa sweepfire E 4000
    En İyi Avı:
    alabalık 3 kg, turna 2 kg, levrek 3 kg, çipura 1,2 kg, zargana 95 cm ( 990 gr. )
    arkadaşım bende her rengi var ama ben en güzel balığı sarıyla aldım. mavisi ile lüfer için umutluyum. sarı ile bazıları 1 -1,6 kg arası gelen levrekler, baraküda ve gridalar yakaladım. şu an av çantamın demirbaşları arasında.

seçtiğin kamış da güzel bir kamış hayırlı olsun. ben de okuma v system 2,40 kullanıyorum. WTD yapmak için iyi bir kamış ama WTD yapmayacaksan 10 - 40 azıcık sert gelebilir.

11. gacal

gacal Deniz Uzun

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2.40 5/25
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFD
    En İyi Avı:
    Levrek 4,5 kg
    kesinlikle harika bir kamış seçimi olmuş. ama kamıştan daha da önemlisi makine. sürekli at-çek yapacağın için en büyük sorunun misinenin gam yapması olacaktır. oldukça yumuşak ve çekeri yüksek bir misine al.

okuma seabass 0.23
    trabucco spin 0.22

bunlar benim kullandığım misineler.

makinenin kalama ayarını mutlaka atıştan önce yap. hatta oltanın üzerine su geçirmez sticker ile yapıştırmanı öneririm ki kaçan balık büyük oluyor...

bol şanslar. artık güzel raporlarını bekliyoruz.

12. KEFALKIRAN

KEFALKIRAN Murat Doğan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Dülger
    çok teşekkürler bilgiler için.sağolun.

13. KEFALKIRAN

KEFALKIRAN Murat Doğan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Dülger

çok teşekkür ederim.şu makineyi satın aldım biraz ucuz yollu olsun diye.acaba kötü bir seçim mi olmuş?

http://www.guvencemshop.com/asp/product/9129/SCUD-OLTA-MAKINESI-3000

Misina olarak da pelican dozer 0.25 düşündüm. uygun mudur sizce de?

14. gacal

gacal Deniz Uzun

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2.40 5/25
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFD
    En İyi Avı:
    Levrek 4,5 kg
    misina da 0.25 in üzerine çıkma. makinenin teknik özellikleri iyi sağlamlığı ve malzeme de iyi ise mesel yok

15. KEFALKIRAN

KEFALKIRAN Murat Doğan

Favori Kamış:
    Olta
    En İyi Avı:
    Dülger
    çok teşekkürler.artık dört gözle ürünlerin gelmesini bekliyorum :)

16. GencoGnc

GencoGnc Genco

Deniz bey;

Yarın sabah muhtemelen bahsettiğiniz yerdeki kuzenimin yazlığına gidiyorum yanımda 2.40 ve 2.70 spin kamış ve hafif ama bol bilyalı makinalar ve 50 civarı yo-zuri ve rapala marka sahtelerle.

Lüferleri görünce aklım yerinden uçtu. 3 yıldır ava gidemeyen bir balık sevdalısının yerine koyun kendinizi. Bu gece uyku yok bana :eek:

17. gacal

gacal Deniz Uzun

Favori Kamış:
    Okuma Alumina 2.40 5/25
    Favori Makine:
    Shimano Exage 3000 SFD
    En İyi Avı:
    Levrek 4,5 kg
    seni anlayabiliyorum. ben de tatile çıkmadan aynı durumdaydım. :)

sahtenin markasının hiç önemi yok. uygun zaman, uygun yer

rastgele...

18. adalı balıkçı

adalı balıkçı Berkan

Favori Kamış:
    Lineaeffe Surf Mill 4.20 & Spirit Surf 3.90 - ProCatch Carbospin Pro 2.70
    Favori Makine:
    Okuma Avenger Av 65b
    En İyi Avı:
    Her yeni gün daha iyisi için bir fırsattır..
    harika bi av tebrikler :clap2:
    şu iri zarganaları istanbula kovalasaydın ya biraz :)

19. GencoGnc

GencoGnc Genco

Deniz bey;

Bu hsonu bahsettiğiniz civardaydım. Lüfer hiç göremedim,kuzenlerim birkaç zargana aldılar yemliyle.Bunun dışında bol bol zıplayan iri kefal gördüm.

Fakat 2. gün çevre meraları tararken 61 cm lik bir levrek yakaladım :thumb:

20. efsanay

efsanay Gül

Favori Kamış:
    Lineaeffe Spirit Surf 3.60
    Favori Makine:
    Okuma Safina Noir FD-SFR 40
    Tebrikler,afiyet olsun,zargananın tipi bana biraz itici gelse de geçen yaz arkadaşla zargana avına gittiğimizde çok zevkli olduğunu görünce bu yıl da heves eder oldum. Eurofish mavi sahteden almak farz galiba :) yalnız Saroz'da sahteye gelen bizim kıyılarda da(Avcılar-B.Çekmece) gelir mi orası muamma !