Sakarya Nehri

Konu, 'Göller, Barajlar ve Akarsular' kısmında mehmetf tarafından paylaşıldı.

1. mehmetf

mehmetf fatih

Arkadaşlar Tatlısu avcılığı ile ilgili yeni başladım, Sakarya Nehrinde Hangi tür balıklar vardır? Bilgisi olan varsa paylaşabilirmisiz?

2. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
  3. samson

samson Muhammet Yılmaz

Favori Kamış:
    Shakespeare
    Favori Makine:
    Shakespeare
    En İyi Avı:
    Yayın 23 Kg
    Sevgili MEHMETf (Fatih) ;Sakarya nehrinde Bulunan balıklar; Yayın,sazan,Turna(biz buna burada ''Oklama'' deriz),kızılkanat,karabalık(kadife),tatlısu levreği,kum balığı,kaptırga,yılan balığı,haziran ayı başlarında karadenizden sakarya nehrine giren; bir deniz balığı olan tirsi ve sakaryanın karadenize döküldüğü yerde avlanması yasak olan ve havyarı çok değerli olan Mersin balığı ve çok bol miktarda bulunan yem olarak kullanılan ''ben '' balığı..bütün bu balık cinsleri sakarya nehrinde bulunmaktadır.Yani kısaca sakarya nehri bir balık cennetidir fakat değerini bilmiyorlar. o başka bir sorun.. Umarım yardımcı olmuşumdur..Slm ve sevgiler..!

4. mehmetf

mehmetf fatih

Muhammet Abi Çok teşekkür ederim fazlasıyla anlattın :)
    Askerden yeni geldiğim için Tatlı su avına gitmek istiyorum, israil sazanı ve kızılkanat hariç tatlı su balığı tutmadım :( inşaallah mevla yüzümüzü kara çıkartmaz..
    Turna balığı için önerebileceğiniz nezih biryer varmıdır ?

5. samson

samson Muhammet Yılmaz

Favori Kamış:
    Shakespeare
    Favori Makine:
    Shakespeare
    En İyi Avı:
    Yayın 23 Kg
    Turna balığı için İstanbul'da yer bilmem...fakat Sakarya'da yani Adapazarında çok yer var..''Öyle bir yer söyle ki,tutmadan gitmeyeyim'' diyorsan..Adapazarında sakarya nehri kenarındaki göletleri(Mollaköy göletleri)ni söyleyebilirim.Burada irili ufaklı pek çok gölet mevcut ve bunların çoğunun sakarya nehri ile baglantısı var.İşte bu göletlerde %90 başarı sağlarsın.Ben ne zaman gitsem hiç boş dönmedim diyebilirim.Yani buralarda Turna (Oklama) avlama şansın oldukça yüksek..Bol şanslar,rastgele..!

6. serdaralpaslan

serdaralpaslan serdar

Sakarya nehrinde son 4 yıldır istilacı israil yayını akını var... Bizzat gittim inceledim.. Anlatılanlar çok eski bilgiler... Tek gerçek balık tek tük turna ve milyonlarca, belkide on milyonlarca israil yayını... karada yürüyen, suda cipileyen, arşın ayaklı, burma bıyıklı bir balık.. inanmayan gitsin sivrihisar balıkdamı sazlığına (ilyaslar ve kurtşeyh köyleri) baksın...köylüler mayıs ayında tarladan tırpanla topluyor bu balığı..eti kıpkırmızı ve sert garip bi acaip balık..???!!!

7. roster

roster hayati

serdsr kardeş ben sakaryada (akyazıda) oturuyorum ve sıkça sakarya nehrine balık avına gidiyorum ama bu senin bahsettiğin yayını ne gördüm ne de tuttum ??

8. islex

islex serkan işlek

Favori Kamış:
    Lineaeffe Bıg Fısh 360cm
    Favori Makine:
    OKUMA LONBOW LBII-665
    En İyi Avı:
    Akbalık 1045 gr.
    yayın var mı ya hakkaten sakarya nehrinde

9. valenn

valenn bayram

Favori Kamış:
    albastar leader
    Favori Makine:
    banax sx3000
    En İyi Avı:
    2kilo sazan,1.5kg turna,700g kadife,3kg sakarya yayını
    bende fırsat oldukça yayın için sakarya nehrine giderim bahsedilen israil yayınına hiç denk gelmedim eskiden biz ufakken eve babam ne getiriyosa şekil şemal olarak aynısı 30 yıldır değişik balık görmedim sakaryada... tabi sakarya şehrinde bulunan bölümünde....

10. serdaralpaslan

serdaralpaslan serdar

Arkadaşlar yazdığımı iyi okuyun yer imlerine bakın yazdım, vallahi şaka yapmıyorum! hatta google'dan aratın görün videosunu!! defalarca haberlere konu oldu bu durum, inanmıyorum nasıl duymazsınız :(

11. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    Aşagıdakine benziyormu??

imkanın oldugu zaman bahsettiğin balıgın , bana detaylı bilgi resim vs yollarsan sevinirim..

teşekkürler

12. 29519

29519

O balık denizde mangrovların arasında yaşar büyük gelgit lerde kara çıkar filan. Karada da nefes alabilir.

13. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    Yada buna ..

14. valenn

valenn bayram

Favori Kamış:
    albastar leader
    Favori Makine:
    banax sx3000
    En İyi Avı:
    2kilo sazan,1.5kg turna,700g kadife,3kg sakarya yayını
    benim görüşüm göllerimizde nehirlerimizde zaten balık nufusu hayli az ister isral yayını dediğimiz olsun ister tv lerde izlediğimiz tekne ile giderken teknenin içine atlayan asya sazanı olsun çabuk çoğalabiliyosa yeterli kiloya ulaşıyorsa amatör balıkçıyı tatmin ediyorsa etindende tat alınıyorsa bence sularımızda bulunmasının hiçbir mahsuruyok ... adamlar amerikada asya sazanı istilası var diyorlar ama günde bir balıkçı 15 ton yakalıyor ve satıyor buda sonuçta bir gıda ...
    bizim tatlısu levreği 15 yaşında 2,2.5kilo oluyormuş kadife seneler sürüyor 600-700gr olanakadar sazan 5 senede 3 kilo oluyor tabi onu görmek her amatör balıkçıya nasip olmuyor yayın desen birkaç balıkçı arkadaşımız ismini bilmez
    nebilim türkiyede balık çeşitlenmesi gerekliydi zaten ama israil yayını ama asya sazanı gökkuşağı alabalığı somon diyorlar sanırım amatör balıkçıya faydası olacak türler bence hem etinden hemde sütünden faydalanırız...

belki bazılarımız kızabilir bana ama bende yıllardır amatör balık avı yapmama rahmen öyle ele avuca sığcak bir av yapamadım yapanıda pek görmedim
    sazanın irisini ağcılar yayını kasnakcılar felanı filanı torbacılar bohcacılar derken
    biz ne avlıcaz seni beni kim düşünüyor ... dernekler nerde ben sakaryadayım derneklerin bisürü üyesi var ve bizim iç sularımızda ticari tatlısu av yapabilecek
    bi kanun yok ama heryer ağ kasnak yok balık otu tırıvırı ne isterseniz var sakaryada olan göl gölet nehir dere çay sayısı başka bir ilde göremessiniz ama gelin görün balık tutassınız kökünekadar kurutuyorlar... ben haftada birgün balık avına gitmeme ramen ağlara kasnaklara tırıvırılara serpmelere rasgeliyorum tabi alo jandarma diyoruz ama bu dernekler üyeleri göremicek kadar körmü onu anlayamıyorum sorsanız biz amatörler için varlar takmışlar büyük akgöl göletine internet sitelerinde şov yapıyorlar akgölde şukadar ağ topladık bukadar kasnak felan filan 100 adres veririm sakaryada av yapabilinecek hepsi kasnak ağ dolu...
    kısacası arkadaşlar balığın cinsi kalitesi benim için önemli değil oltama gelsinde
    hafta sonu zevkimi pekiştirsin ben amatörüm piranayada razıyım ......

15. shiberu

shiberu Sibel

Favori Kamış:
    Tiger
    merhabalar sakaryada adapazarı yakınlarında av yapılabileccek yerler nerelerdir poyrazlar gölünde avlanmak serbest midir ve ballık çıkar mı acaba daha yeni başladım balığa ve hiç siftahımız olmadı.:(

16. skymount

skymount Nuri ERTİK

Favori Kamış:
    Dam Spezipower 180
    Favori Makine:
    Abu Garcia 100U
    En İyi Avı:
    Yayın,35 kg.,Aras
    Bahsedilen İsrail yayını, karabalık...

Balıkdamına kadar inmiş, henüz aşağılarda yok...
    İnşallah olmaz da...