arkadaşlar bi acemilik yaptık her zaman tuttuğumuz 32 evler deresinde temizleme çalışmaları için suyu kesmişler bizde o kadar yolu boşuna geldik diyip kent parkın havuzuna attık siz siz olun havuza olta atmayın 20 metre ilerimizde havuzda balık tutmak yasaktır yazıomuş daha atalı 1 dakika bile olmamışken yanımıza güvenlik görevlileri geldi ya güvenlik dediğime bakmayın sanki çevik kuvvet ellerinde k9 gençler diziiln şöyle demezmi iyi geçtik çıkarın kimlikleri birsi oltayı topladı 1 si önümğzde 2 si arkamızda yürüyoruz bi artisler varya görmeniz lzm sigara ellerinde tutanak tuttular ve 900 tl ceza yazıcaklarını sölediler abi okuyoruz fln dedik ben anlamam dedi numarayı tc yi yazıp imzaladık tutanağı amir gelince onaylar cezayı yazarız dedi bu kdr büyük yükümlülükler ağır değilmi ve oraya sabahleyin geçerken çoçukarı gördüğümüz için gittik nerdeyse 3 kilo balık tutmuşlar ve hepsi israil dedim bu balıklar israil sazanı 1 tane tutmuştum daha geleli 2 3 dkka olmuştu salmayın onu dedim zararlı dedim onları devlet saldı buraya ne balığı olursa olsun bende biliyorum israil olduklarını yasak kardeşim diyip gönderdi bakalım en sevdiğim oltam gitti bide 900 tl giderse çok kötü olur yani siz siz olun keny parktaki havuza ota atmayın
geçmiş olsun.muhtemelen ceza gelir.daha önce orada ceza yiyenleri duymuştum.geçtiğimiz yıl havuzu temizleyeceklerini söylediler ve havuzu avlanmaya açtılar.millet neredeyse çuvalla balık yakaladı.öyle rezillik oldu ki kimileri yakalayıp yanlarında ki köpeklere yedirdiler.sonra tahliye adı altında balıkları telef ettiler.su tahliye bölümünde ki pervaneye gelen binlerce balık neredeyse kıyma olarak çıktı.tam rezillik yani.bu kadar olaydan sonra sana böyle bir ceza kesmeleri çok ceza ağır olmuş.oraya kendilerinin verdiği zararı hiçbir amatör balıkçı veremez.madem bu kadar duyarlılar,balıkları bu kadar çok düşünüyorlar havuz içindeki deniz bisikletlerini de çıkarsınlar.senin adına üzüldüm.başta dediğim gibi tekrardan geçmiş olsun. olayın haberi; http://www.uslanmam.com/guncel-habe...daki-baliklar-quotkurtarilirkenquot-oldu.html
900 tl cezamı olur yahu hem elinizde oltayı alma hakları yok benim kafam karıştı açıkcası.Bence sen bu işi iyice bir araştır imza muhabbeti falan sıkıntı yaratmasın daha sonra gerçi atmışssınız bir kere iyice okusaydınız tutanağı.Ayaküstü yakalayıp 900 tl ceza ve oltayı elinizde almaları falan ilginç ilk defa duyuyorum sizden özel bir yer olduğu için öyle olabilir diyicem ama yinede çok ağır geldi bana konuyla bilgisi daha çok olan biri çıkar umarım.
Güvenlik görevlisinin böyle bir ceza kesme hakkı var mı? Güvenlik görevlisinin ceza kestiğini ilk defa duydum!
Oltalara ne hakla el koyuyorlar ve 900 tl gibi para cezası çok abartılı ve uyarı levhasında böyle bir miktar yazıyormu? O oltaları ne yapıcaklarmış sorsaydınız imha edicek degiller ya kendileri kullanırlar keşke imza atmasaydınız.Bence siz bu konuyu kestirip atmayın biryerlerden fikir alıp bu işi soruşturun.
Öncelikle geçmiş olsun. Mesleğim olduğu için hukuki bilgi vermek istedim öncelikle idari para cezası uygulama yetkisi sadece resmi kolluk kuvvetlerine aittir dolayısıyla özel güvenlik ceza kesemez. Tutanağa dayalı bir ceza size tebliğ edilirse 1 hafta içinde bağlı olduğunuz sulh ceza mahkemesine itiraz edin 1 hafta kesin süredir. Ayrıca olta ekipmanlarınız içinde aynı şey geçerli ve mutlaka oltaların marka model cinsini belirten bir elkoyma tutanağının imzalanıp tarafınıza verilmesi gerekir. Arkadaşlar ben bir tatlı su avcısı değilim ancak biliyorumki tatlı sulardaki düzenleme ve ceza uygulamaları deniz avcılığından çok farklı ve ağır bu sebeple tebliği ve yasal haklarınızı iyice öğrenmenizi tavsiye ederim olmadık zaman ve yerde keyfi uygulamalara maruz kalmayın hakkınızı bilip savunursanız görevliler tavırlarına ve uygulamalarına daha çok dikkat ederler. Bence peşini bırakmayın gerekirse olta ekipmanlarınızın iadesiyle ilgili yazılı dilekçe verin resmiyetten çekineceklerdir. Özel güvenlik ile ilgili sıkıntı olursa muhatap olmadan güvenlik güçlerini çağırın. Resmi işlemin uygulanması için ortada bir suç olması lazım. Bazen karşılaşıyoruz "burada balık avlamak yasaktır" neye göre hangi yasaya veya karara göre bununda belirtilmesi gerekir. Bazen hiçbir resmi yasak olmamasına rağmen böyle bir uyarı işareti ile karşılaşıyoruz denizde bile. Yine yazılı müracaatla bilgi edinme yasasına göre yasakla ilgili kararı veya yasal gerekçesini talep edebilirsiniz cevap verilmesi mecburidir. Aslında forumda bu konu ile ilgili bir bilgilendirme yapılabilir şuan aramadım belkide vardır ama faydalı olucağını düşünüyorum. Herkese rast gelsin
Sa Oncelikle gecmis olsun benim profolimde actigim konularda israil sazani ile alakali tarim koy islerinden gelme bir tebligat var genel mudur imzali onu cikartim o cezayi kesenleri sikayette bulunabilirsiniz tabi balikarin israil sazani oldugundan eminseniz istersen pm at maildende yollarim
evet arkadaşlar cevaplarınız için hepinize teşekkür ederim olaydan yarım saat sonra babam eve geldi olayı anlattıktan sonra hızla evden çıktı 15 20 dk sonra bir telefon geldi telefonu açan adam beni hatırladınmı sana cezayazan adm deyip özür dilerim kardeşim benm amacım sadece korkutmaktı baban benim arkadaşım oltalarını verdim babana o sana tutanak dediğimiz şeyde sade bi kağıt parçası onuda vermiş babama gerçekten çok özür diliyorum diyor dedim benden değil o çoçukladan diliceksin çoçukların ödü patladı 900 tl duyunca nerdeyse ağlıcaklar çok saçmaydı yaptıkları hareketler oltaları alma veya ceza kesme hakkımız yok biz sadece uyarırız dedi ve kapattı yani anlıcanız babam gitmese sabahtan 4 çoçuğun oltasını almışlar nerdeyse dükkan açıçaklar bide hakan 54 krdeşimizin dediği gibi o kadar balığı telef etmelerinden sonra bnm poşetimde sadece 1 balık ve geleli bir dkka olmasına rağmen bu kadar olayı haketmediğimi düşünüyorum ve hepinize ilginiz için teşekkür ediyorum ve aynı zamanda eğer dedikleri doğruysa bu balıkları su işlerinden yetkililer gelip 750 tane saldılar demesi yani mantık nedir hem tebliğde zararlı diyip hem bu balığı havuzlara doldurmak çok saçma kesinlikle israil sazanıydı hepsi yılardır en tanıdığım ve tuttğum balıktır hepsi bıyıksız
yasak yerde avlanıp sonra buna hakları yok demek pek etik değil bence. hırsız güçlü olunca ev sahibi suçlu olurmuş. öyle bir zamanda yaşıyoruz. bir yerde av yasaksa yasaktır. mantıklı mı değil mi o vatandaşın işi değil. yasak ama biz avlarız mantığı oldum olası beni deli eder.
Yasak olduğunu farketmemiş. Yasaksa uyarılır, uyarıları dinlemiyorsa gerekli müdahale yapılır. Özel güvenliğin oltalara el koyma, para cezası yazma hakkı var mı? Burada oranın neden yasak olduğu sorgulanmıyor zaten.
Özel güvenlik görevlilerinin görev kapsamı yasayla sınırlandrılmıştır.Herhangi bir cezayi işlem uygulayamazlar .Bu işi sadece kolluk kuvvetleri yapabilir.Bu yasak yerde yasak zamanda avlanan kardeşimizede iyi bir ders olmuştur.Rica edicem yasak olan yerlerde bulunan levhalara uyarılara dikkat edin.Birşey olmaz mantığıyla hareket edip sonra tutanak yiyincede burada üste çıkma çabaları komik oluyor.