Bu aralar iş ve okul nedeniyle çok nadir balığa çıkabildiğim için sahte alımına yöneldim. Hani spine çıkmaya başladığınızda bir seri tutturursunuz, her gün at-çek, sabah suyu akşam suyu at-çek, heeh aynen onun gibi birşey bu sahte alımı da, yaşayanlar bilir zaten Neyse incelemesini yaptığım sahtelerin yarısı son bir ay içinde aldığım sahteler, diğreleri de vakit bulup da incelemelerini yazamadığım sahteler. İçlerinden beğendiklerim de var, pek sevemediklerim de ve nasıl kullanacağımı bilemediklerim de Duel Hardcore 120F Power 16gr (HOKS) Eveet ilk sahtemiz duelin hardcore serisinin power modeli. Bu sahte için for monsters (canavarlar için) demiş duel. Canavar derken çook büyük balıkları kastediyorsa (ne bilim bir wahoo, ciddi boyutta bir lambuka ya da gerçekten canavar gibi bir akya) boyutu biraz küçük kalmış sanırım; ama tüm predatörler için üretilmiş ise ki öyledir de zaten çok güzel işler çıkaracak bir sahteye benziyor. Bir kere aksiyonu muhteşem, kamışın en ufak bir hareketine bile muhteşem bir aksiyonla cevap veriyor, ayrıca hem çok yavaş sarımda hem de hızlı sarımda aksiyonu bozulmuyor. 40-80 cm gibi bir dalma aralığı var. İçinde bilyalardan oluşan manyetik ağırlık transfer sistemi var. Atış uzaklığı beklediğimden daha düşük ama kötü değil. 10-30 ve 15-40 atarlı kamışlar ile yaptığım atışlarda beklenildiği gibi 10-30 atarlı olan kamışla daha güzel sonuçlar aldım. Rüzgarsız havada ortalama 50m civarı atışlar gerçekleştirdim. 15-40 atarlı kamış ile bu mesafe yaklaşık 10m kadar daha azaldı. 3-4. avdan sonra üzerindeki kaplamada her sahtede olduğu gibi kullanıma bağlı iğne ve çarpma izleri baş göstermeye başladı. Bu arada belirtmem gereken bir nokta sanırım hardcore serisi carpmalara karşı dayanıklı olarak üretilmiş duelin sitesinde böyle yazıyor. Kullandığım renk kodu (HOKS) sanırım duelin en fazla tutulan renk kodu. Bir çok yerde övgü ile bahsediliyor. Sahtenin renkleri bir çok kondüsyonda kullanıma olanak sağlıyor (Gündüz berrak, gündüz bulanık, gece berrak, gece bulanık ve gece ışıklandırmalı ortamlarda). Beğendiğim bir sahte eminim güzel avlara imza atacaktır. İncelemede Kullanılan Ekipman Major Craft Crostage Seabass K CRK-862ML/Daiwa Exceler S-3000/Sufix 832 Ghost 0,13mm Procatch Carbospin Ultra 240 15-40 (Fladen yüzük modifiyeli)/Daiwa Exceler S-3000/Sufix 832 Ghost 0,13mm Duel Adagio 20gr (HHKT) Adagio, efsane sahte. Özellikle levrek avlarında çok güzel işler yapmış, kullananların yüzünü güldürmüş; ama benim hala nasıl kullanacağımı bilmediğim batarken titreyen bir aksiyona sahip ilginç bir sahte. Sitesinden edindiğim bilgileri kendim de tecrübe ederek söylüyorum 3 yönlü çakarı olan bir sahte. 1 action=3 flashing demiş sitesi, kuyruk yanı, yan ve arka çakar (http://www.duel.co.jp/english/products/lineup/d_saltwater/adagio/index.html). Kullanmayı beceremediğim için aksiyonu hakkında bir fikrim yok, sadece çekerken slalom yaparak geldiğini ve batarken de titrediğini biliyorum. İçinde ağırlık transfer sistemi yok, yuvalarında sabit duran bilyalar ile ağırlığı dengelenmiş. Atışı da ağırlığından dolayı güzel olan bir sahte. 50m civarı atışlar rahatlıkla yapılabiliyor. HHKT renk kodu gündüz berrak ve bulanık sularda, gece ise aydınlatmalı meralarda kullanılabilir. Sadece güzel avlara imza attığını bildiğim için tavsiye edebilirim, nasıl kullanılacağını bilen arkadaşlar var ise bi zahmet kullanım kılavuzunu yorum olarak yazıversinler, çok makbule geçer İncelemede Kullanılan Ekipman Procatch Carbospin Ultra 240 15-40 (Fladen yüzük modifiyeli)/Daiwa Exceler S-3000/Sufix 832 Ghost 0,13mm Fladen XtraFlexx 270 15-50/Okuma Avenger 40B/Savagear Adrenaline HD PE 0,22mm SeaSpin Buginu 140 28gr (ACC, AGU) Gelelim buginulara. En güzel tanım tam patlamış, sert rüzgarlı ve dalgaların yaldır yaldır geldiği kondüsyonların sahtesi diyebilirim:thumb: Bugün (dün) Tekirdağ'da çok sağlam rüzgar, yosun ve çıldırmış bir deniz vardı. 40km/h rüzgar ve 1,5-2m civarı dalgalar. Dalgalar resmen kıyıları dövüyordu. Buginular bu şartlara rağmen mükemmele yakın bir performans sergilediler. Dalar aralıkları 60-120cm olduğu için bu tip şartlarda yüzeye çıkmadan aksiyonlarını gayet güzel bir şekilde sergileyebiliyorlar ve bu aksiyon şartlara rağmen kamışın ucunda dahi hissedilebiliyor. Ayrıca gaga yapılarından olsa gerek belli bir miktar yosun takılana kadar aksiyonları bozulmuyor. Ağırlık transfer sistemleri bilyalardan oluşuyor fakat atış esnasında bilyalar kuyruğun neredeyse ucuna kadar toplandığı için taklasız mermi gibi dümdüz bir atış gerçekleşiyor. Rüzgarsız havada 60-65m civarı, bugün ise 40-45m civarı atışlar gerçekleştirebildim. Bir de AGU renk kodlu olanın 1 adet kaçan levreği var. Çok çabuk kurtuldu birkaç saniye içinde ne olduğunu anlamadan dalganın içine daldı Bu tip şartlarda gönül rahatlığı ile kullanılabilecek sahteler kesinlikle tavsiye ediyorum. İncelemede Kullanılan Ekipman Fladen XtraFlexx 270 15-50/Okuma Avenger 40B/Savagear Adrenaline HD PE 0,22mm Major Craft Crostage Seabass K CRK-862ML/Daiwa Exceler S-3000/Sufix 832 Ghost 0,13mm SeaSpin Coixeda 130 25gr (ACC) Buginularda olduğu gibi coixeddada da çok güzel bir ağırlık transfer sistemi ve atış uzaklığı var. 10-40 cm dalma mesafesi ile az dalgalı ve sakin sularda gönül rahatlığı ile kullanılabilecek bir sahte. Form olarak İma komomolara benzemekle birlikte muhtemelen daha iyi bir atış uzaklığına sahiptir. Kullandığım farklı ekipmanlar ile yine 60m civarı atışlar gerçekleştirdim. ACC renk kodu gerçekleştirdiği güzel aksiyon ile birleşerek çok uzaklardan bile farkedilmeye başlıyor. İlginç olarak orjinalinde 3lü iğnelere değil de jig iğnelerine sahip bir sahte balık. Bu ayrıntı levrek avlarında avcılığı ne derece etkiler bilemem ama lüferde avcılığı azalacaktır. Çok güzel ve rahat bir aksiyonu var. Rahatlıktan kastım hani bazı sahteler vardır, yo zuri crystal minnow gibi çekerken sanki o da seni çeker, bir direnç sergiler bu direnç birazdan bahsedeceğim usami jack the ripperda da var. İşte bu olay coixeddada yok ve çok yavaş çekerken bile aksiyonu bozulmuyor. Yine tavsiye edebileceğim sahtelerden birisi. Dalar aralığı göz önünde bulunduğunda çok sığ sularda bile rahatlıkla kullanım imkanı sağlayacaktır. Gece ışıklandırmalı ortamlarda, gündüz bulanık ve berrak sularda kullanılacağı gibi en etkin sabah ve akşam suyunda iş yapacaktır. İncelemede Kullanılan Ekipman Major Craft Crostage Seabass K CRK-862ML/Daiwa Exceler S-3000/Sufix 832 Ghost 0,13mm Fladen XtraFlexx 270 15-50/Okuma Avenger 40B/Savagear Adrenaline HD PE 0,22mm Usami Jack the Ripper 115F 15,9gr (578) İçinde ağırlık transfer sistemi bulunmayan, rattle yani ses çıkaran, biraz taklacı ve az önce de belirttiğim gibi çekerken size direnç gösteren bir sahte. Aksiyonu gayet güzel olmasına rağmen gürültücü olması beni deniz avcılığı konusunda düşündürüyor. Yani japonlar levrek avında daha çok sessiz sahtelere yöneliyorlar (exsence silent assassin, shore line shiner vs.) ve gayette güzel avlara imza atıyorlar. Ses çıkarmak evet levreğin dikkatini çekmek için önemlidir ama o kadar, daimi ses levreği şüphelendirip ürkütebilir. Sessiz ve ağırlık transfer sistemi olsaydı daha etkili olabilirdi. Ya da Usami'nin daha çok tatlı su avlarına yönelik üretimler yapması bu sahtenin daha çok turnada etkili olabileceği anlamına da gelebilir. Atış uzaklığı biraz taklacı olduğundan tatmin edici değil. Çok fazla kullanma imkanı da bulamadığım bir sahte olduğu için tavsiye etmekte şüpheliyim. İncelemede Kullanılan Ekipman Fladen XtraFlexx 270 15-50/Okuma Avenger 40B/Savagear Adrenaline HD PE 0,22mm Procatch Carbospin Ultra 240 15-40 (Fladen yüzük modifiyeli)/Daiwa Exceler S-3000/Sufix 832 Ghost 0,13mm Usami Combo Pop 100 12,1gr (570) Değişik bir sahte, aksiyonunu çok beğeniyorum ani yön değişiklikleri yapabiliyor. Kamışı yatırarak çektiğinizde suyun hemen 20-40cm altından, kamışı dikerek su yüzeyinden, aksiyonlu çektiğinizde ise su yüzeyine sıçrayarak geliyor. Manyetik ağırlık transfer sistemi biraz da olsa erimi arttırıyor ama yine de çok iyi bir atış uzaklığına sahip değil (30-40m civarı). Gerçi hala 10-30 atarlı kamışımla test etmedim muhtemelen daha performanslı olacaktır. Tatlı suda turna, denizde özellikle lüfer avında etkin olarak kullanılabilir. Kullandığım renk kodu daha çok sabah suyunda, şafak vakti ve gece güzel iş yapabilecek bir yapıya sahip. Bence bu deli aksiyona sahip sahte çantada bulunmalı:thumb: İncelemede Kullanılan Ekipman Procatch Carbospin Ultra 240 15-40 (Fladen yüzük modifiyeli)/Daiwa Exceler S-3000/Sufix 832 Ghost 0,13mm Usami Puppy Walker 70 DW 12,5gr (596) Gelelim bir su üstü sahte olan puppy walker'a. 7cm'e 12,5gr sıkıştıran ve bunun su üstünde kalmasını sağlayan Usami firmasını tebrik etmek gerekir. Tam bir lokmalık bir av, zaman zaman levreklerin arayıp da bulamadıkları lezzethihi Saat gecenin 3'ü oldu hala inceleme yazıyorum saçmalamaya başlamam normaldir:laughing: Neyse küçük boyutuna rağmen atış'ı gayet düzgün ve uzaklık tatmin edici. WTD aksiyonunu bir rover98 kadar iyi alamasa da bir çok su üstü sahtesinden performans olarak daha iyi gibi geldi bana. Biraz sert WTD yapmaya başladığınızda su üstünden sekerek de geliyor, dikkat çekme noktasında etkili olabilir. Hem tatlı su hem de denizde avlananlar için joker yem olabilir. Sabah suyunda combalakların arasında etkili olabilecek bir sahte balık. Denemeye değer. İncelemede Kullanılan Ekipman Procatch Carbospin Ultra 240 15-40 (Fladen yüzük modifiyeli)/Daiwa Exceler S-3000/Sufix 832 Ghost 0,13mm Major Craft Crostage Seabass K CRK-862ML/Daiwa Exceler S-3000/Sufix 832 Ghost 0,13mm Sıradaki 3 sahteden Tide minnow elime ulaştı; fakat daha deneme imkanı bulamadım, Daiwalar ise yarın Japonya'dan Türkiye'ye yolculuğa çıkacak ve 15-20 gün içinde bir aksilik olmazsa elimde olacaklar. Sıradaki sahtelerden tide minnow ve shore line shiner z'yi ancak elime alarak inceleme fırsatı buldum, morethanı ne elime aldım ne de yakından gördüm; fakat güzel yorumlar duydum. Bu sahteler için yazacaklarım daha kullanma imkanım olmadığı için pek ciddiye alınmasın. İncelediğimde edindiğim tecrübeleri ayrıntılı yazacağım. Duo Tide Minnow Slim 140 18gr (D119 pink sardine) Yurt dışı bir çok sitenin ortak görüşü şudur "hiç bir kandırıcı yemediği zaman yeminiz Tide olsun". Bunu farklı bir forumda Cevat Ergin abimizin bir yorumunda görmüştüm. Zaten sahteyi araştırırken bu görüşün doğruluğunu gördüm. Bu sahteyi bulanık sular ve gece kullanımı için aldım. Atışının güzel ve düzgün olduğu ifade ediliyor ve aksiyon olarak da kamış hareketlerine iyi cevap verdiği söylenmiş. Renkleri gayet kaliteli ama her sahtede olduğu gibi iğne ve çarpma izleri oluşacaktır. Gagasının çabuk kırıldığından bahsedilmiş, ben genellikle dibe sürttürmemeye dikkat ederim ve bu tip özel sahteleri bilmediğim meralarda kullanmam. 60-100 cm dalan floating tipte bir sahte, deneyip göreceğiz. Daiwa Morethan X-Roll 128S Windstorm 16,5gr (3D Burning) Hakkında çok güzel şeyler duyduğum bir sahte. Zaten daiwalarda diğer bir çok markaya göre bariz farklılıklar, yenilikler mevcut. Atışının maxraplardan daha stabil ve erimin daha iyi olduğu söyleniyor. Beni benden alan nokta 3D hologramının bulunması. Daha önce inceleme fırsatı bulduğum Shore line shinerlardan gördüğüm kadarıyla baş döndürücü bir holograma sahip.Bulanık sularda ve gece aydınlatmalı meralarda ya da dolunayın aydınlattığı gecelerde kullanmayı planlıyorum. Sinking tipte, merakla beklediğim bir sahte. Daiwa Shore Line Shiner Z 120F 19gr (3D Baby Mullet) Uzun zamandır, ilgiyle takip ettiğim bir sahte. ağırlık transfer sistemi mıknatıs ile desteklenerek çok güzel bir atış mesafesine ulaştırılmış. Kullanıcıları ile yaptığım konuşmalardan öğrendiğim 60-70 m civarı uzaklıklara ulaşabilen bir sahte. Renk olarak kefal yavrusu görünümünde ve yine 3D holograma sahip. 30-120 cm dalar aralığı biraz düşündürse de aktif olarak her kondüsyonda kullanmayı plandığım bir sahte. Tanıdığım kullanıcıları bu sahte ile güzel trofelere imza attılar. Neden bende atmayayım:thumb: Umarım incelediğim sahteler hakkında bilgi arayan arkadaşlar için faydalı olur. Tide Minnow'un tam incelemesini 1 hafta içinde, Daiwaların incelemesini ise ancak 1 ay sonra güncellemeyi planlıyorum. Rastgele, bol aksiyonlu avlar herkese:thumb:
Herkeze iyi aksamlar ,, Her seyden önce,, Yaptiginiz testlerle , bilgisi ve faydasi yüksek paylasim icin sizi kutlarim. Sahte tanima ve tanimlama yönünüzün dahada kuvvetlenmesi ve gelismesi yaninda buradaki paylasim adina cok daha degisik sahtelerle cok daha degisik konulara aciklik getireceginizide simdiden görür gibiyim . Yanliz , ek bilgi olarak ILK merak ettigim ,,, tüm sahteleri kac no : ve hangi marka 3 lü ignelerle donatarak atislar yaptiginizdir ! (6-4-2 ? Mis.Wmc9626 - Gamakatsu - Owner - ?) Ikinci olarak,, kullandiginiz kamislarin cok iyi uzunluk ve atar araligi yelpazesinde olduklarini gözlemleyen biri olarak,, aksiyonlari hakkinda biraz bilgi verebilirmisiniz ? ( Sahte atis ve uc noktanin su seviyesine yakin pozisyonda toplama anindaki reaksiyonlari) Bir digger husussa,, Sahte secimlerinin tamaminin su yüzeyine yakin mesafelerde yüzenlerden yapilmasi ,,, Testleriniz aninda ,, 4:7 devirli bir Daiwa S3000 den ziyade , daha süratli bir makineye (5 ve üzeri) yönelmeniz gerektigini düsündürttümü ? Simdiden tesekkürler ,
Gürkan ne yaptın sen! Mis gibi sahteler bulmuşsun. Şimdi bunları alsam bizimkiler eve sokmayacak. Almasam içimde ukte kalacak. Kaldım iki arada, bir derede. Şaka bir yana, ellerine sağlık. Çok güzel bir inceleme olmuş. Sayende alacaklarım ve almaktan vazgeçtiklerim oldu. (Puppy walker vazgeçilenler arasına girdi)
Teşekkürler Murat, rastgele:thumb: Yorumun için teşekkür ederim Boran abi, Amacım kullandığım bütün sahteler hakkında bilgi vermek, zamanında bu tip bilgileri çok aradım. Sahtelerin üzerinde iğne değişimi uygulamadım, ama üzerlerindeki iğnelerin boyutları şöyle: Hardcore minnow power: 2 numara, Adagio: 4 numara, Buginular: 4 numara, Coixedda: 2/0 numara jig iğnesi, Jack the ripper: 8 numara, Combo pop: 4 numara, Puppy walker: 6 numara, Tide minnow slim: 6 numara. Kamışlar hakkında şunları söyleyebilirim: Major Craf Crostage: Atış esnasında ortaya yakın bir bölümden esniyor, regular aksiyona sahip, sarım yaparken hafif su üstü (15gr'a kadar) ya da çekerken fazla direnç göstermeyen sahtelere kolaylıkla aksiyon verebiliyorum; fakat dirençli ve ağır su üstü sahtelerde kamışın ML gücünde olmasından dolayı aksiyon biraz zorlaşıyor. Procatch Carbospin Ultra: Yine atış esnasında ortaya yakın bir yerden esniyor. M gücünde, regular aksiyona sahip bir kamış. Bir çok su üstü sahteyi rahatça yönlendirebiliyor. Kamışın ucu suya yakın pozisyonda aksiyon esnasında crostage'dan daha az eğiliyor. Fladen XtraFlexx: Atış esnasında daha çok uca yakın bir bölgeden esniyor, MH-H arası bir güçte ve fast aksiyona sahip. Ağır kaşık, ağır sahte ve mini jig kullanımında etkili. Sarım esnasında ucu çok fazla eğilmiyor. Makina konusuna gelirsek eğer, benim için önemli olan makinanın düşük devirde yeterli miktarda misina sarabilmesidir. Kullandığım exceler s 3000 4,7:1 devir ile 1 turda 79cm misina sarmaktadır. Bu sayede hem tatmin edici miktarda misina saran hem de yüksek devirli makinalardan daha fazla güç üreten bir makina olma özelliğini göstermektedir. Bu tip sahteleri kullanmak için 1 turda 79cm misina bence idealdir. İyi günler, rastgele:thumb: Ne yaptım Ayhan abi Teşekkür ederim abi, yararlı olabildiyse ne mutlu. Bu arada puppy walkerdan vazgeçme sebebin ne? Aranızda özel bir sorun yoksa öğrenebilirmiyim
Sagol Gürkan ,, Aciklamalar icin tesekkür ederim .. Bu arada Daiwa shoreline-shiner ,, asagidaki linklerde Z F ve Z LDS tipleri olarak "2 Ayri ürün" gibi gösteriliyor. Yüzme derinlikleri , agirliklari ve hologram (3D) olarak farkli bir görüntüdeler ! Sen hangisinden ismarladin ? Bu is en fazla ONUR'un hosuna gidecek .. Zira Karar vermesi kolaylasacak . http://www.plat.co.jp/shop/catalog/...16539/cPath/31_645_848_2110/fishing-lure.html http://www.plat.co.jp/shop/catalog/...es/shore/daiwa/shoreline-shiner-z-120lds.html
Rica ederim Boran abi, Benim sipariş verdiğim model Z F modeli, yüzen tipte ve 3D holograma sahip. Z LDS modelleri batan tip ve 3D hologramı yok. Açıkçası 3D holograma sahip olduğu için tercih ettim, sahteler balıklardan önce bizleri kandırıyorlar. Umarım Onur abi de en iyi kararı verir:thumb:
Çok faydalı ve güzel bir konu olmuş Gürkan eline sağlık cicileri yarın ava getirde bir inceleyeyim Ama bir eksik var kadroda mutlaka edinmelisin onuda yarın söylerim
Tamamdır Selçuk teşekkür ederim, zaten ne var ne yok üzerimde taşıyorum:laughing: Kadroda daha çok eksik var aslında da merak ettim şimdihihi
Eksik bitmez Gürkan Duramadım yine gittim sipariş verdim biraz misina biraz igne birde silikon balık hihi daiwanın yeni ördekleri bakalım nasıl çıkacakidk Aslında aklımda 2. surf takımda var ama şu ara zor belki yazdan sonra
Gürkan, eline sağlık çok güzel test yapmışsın ve çok güzel açıklamalar da bulunmuşsun. Tecrübeli olmasam şu an sipariş veriyordum. Nasipleri bol olsun.
Daiwanın ördekleri güzel görünüyor aslında ama bir türlü ısınamadım şu silikon işine. Aslında neredeyse en etkili ve gerçekçi olanlar silikonlar. Bende hala surf takım yok bende çok düşündüm aslında yazları için iyi oluyor ama şimdilik uyduruk kamış makine kombinasyonları ile idare ediyorum yemli işini Aman Volkan abi, kimseyi sıkıntıya sokmak istemem ama görünce de dayanamıyor insan, bilirimhihi Teşekkür ederim, levrek raporlarının devamını bekliyorum, rastgele:thumb:
Z modeli ile sl-f modeli arasında erim olarak fark olduğu kesin ama aralarındaki aksiyon farkını çok merak ediyorum bu arad arkadaşlarım trofeler almış demişsin,trofeleri alan renk kodu baby mullet mi.
gürkan paylaşım için teşekkürler, bir çok sahte var elimizde fakat halen sıra gelmedi, sen hepsini denemişsin maşallah, eline sağlık
Aksiyonu sanırım daha çok ima sasuke'ye benziyor. Trofeler 14 cmlik Z ile 3d sardine ve raibu iweshi renk kodları ile alındı. Elimdekiler fazla değil toplamda 27 sahtem var, aldıkça inceleyip, perfomans değerlendirmesi yapıp yazmaya çalışıyorum. Faydalı oluyorsa ne mutlu:thumb: Rastgele:thumb: