rota 6.60

Konu, 'Motorlar' kısmında kkguller tarafından paylaşıldı.

1. kkguller

kkguller kemal guller

[SIZE="
    [/SIZE]

Sevgili arkadaşlar
    Rota 6.60 fisher teknesi olan ve daha önce kulanmış olan varmı?
    Ben de Özkaya yarım kamaralı 5.50m 9.9 motorlu tekne var Çandarlıda sert havada çok zorluk yaşıyoruz ve tekne dengesi pek iyi degil.
    Dıştan takmalı Rota 6.60 düşünüyorum ama bu tekneyle ilgili hiç bilgim yok.
    Mac Gregor 26 düşündüm pek tavsiye etmediler.
    Şu an en makul olanı Rota gözüküyor.Ahşap biz amatörlere göre degil ustalarla ugraşmak vakit kaybı.Özkaya romorklü yaz başı indirip yaz sonu ev önüne çekiyorum.
    Tavsiyelerinizi bekler bol kısmetli agız tadıyla deniz keyfi dilerim.
    Kemal

2. adventurer

adventurer umut yetişken

En İyi Avı:
    iki torba midye:)
    mac gregor 26nin amatör denizci ailesindeki lakabi (yüzen karavan) dir :) ancak genede gerek konfor gerekse denicilik açisindan rota 660
    dan üstün tutulabilir. mac gregor 26 larin fiyati distribütör degisikliginden sonra epey bi miktar artti bu duruma anlam vermek güç....
    nacizane tavsiyem, mac gregor26 yerine onun yari fiyatina ikinci el 20-30 ft arasi mükemmel denizci yelkenli teknelerden birini bulmaniz ve almanizdir.
    anladigim kadari ile barinak sorununuzda finansal sorumunuzda yok çok rahat hedeflediginiz tekneye ulasacaksiniz simdiden hayirli olsun

(sahibinden com ve tekneborsasi com da çok uygun pocket cruiserlar var tam sizlik....)

3. RamazanUsta

RamazanUsta Ramazan Uzan

Favori Kamış:
    Albastar Qual Surf
    Favori Makine:
    Albastar Pasha
    En İyi Avı:
    Akya 8.5Kg
    Kemal Bey Bu birazda bir tekneden ne aradığınıza bağlı. Bazı tekne yolda dalgada çok iyidir de demir atınca adamın midesini altüst eder. Beşik gibi bir o yana bir bu yana sallar. Bazısı da demir atınca denge iyidir de dalgada batar.

Rota fisher 660 a kısa turlar atmıştım. Gövdenin yapısı çok sağlam. Dalgada da durduk yerde de güvenli bir dengesi var. Ancak kesinlikle hız teknesi değil. Yakıt açısından bu yüzden biraz fazla yakar.

Motor içten takmaysa yakıt azalır ama iç alanı çok dar oluyor. Dıştan takmalar da benzini su gibi içer.

Mac Gregor 26 da adalar cam limanında incelemiştim. İçi dışı süper tekne ama bakımı çok zahmetli olur. Yelkenliler teknede yaşayan adamların işi. Birazda demit atınca sallıyor sanki.

Ama her iki teknede pahalı tekneler. Ekonomik durumunuz müsaitse kimse size rota ficher için kötü birşey söylemez heralde. Hele ki balık sırtı bir tekne. Demir atıp balık yakalarken keyfe keyif katar.

Ancak daha ekonomik ve güvenli bir tekne isterseniz musan 6.00 yakamozu öneririm. Vergiden muaf olması baakımının kolaylığı hem işten hem dıştan motor takılabilirliği birde karpuz kıç olması büyük avantaj sağlıyor. Tek kötülüğü kamarasının küçük olması. Ama bence balıkta bu avantajdır. Çapkınlık durumları varsa o zaman başka:)

Yakamozun maaliyeti size rotaya göre yarı yarıya gelir. Belki de üçte biri. Yakıt masrafı yarıyarıya gelir.

Yakamozun vergisi yoktur. Kullanan biriyle görüşüp dalga dengesi içinde fikir almanızı öneririm. Sizin özkayadan çok daha iyidir en azından.

Rotaya dıştan takma en az 40 hp içten takma en az 26 hp

Yakamoza dıştan takma en az 25 hp içten takma 16 hp olur. Herzaman + 10 hp üstünü almayı öneririm. Malum; Denizle dalga geçilmez, dalgayı kafandan aşağı geçiriverir:)

4. 56562

56562 xxx xxxxx

Ramazan Bey,

Son değişiklikle beraber boyu 5.00- metre ve üzeri tüm deniz araçları sahipleri " yıllık harç " ödemekle mükellef oldular.

Saygılarımla

5. kkguller

kkguller kemal guller

Arkadaslar
    tavsiyeler için teskurler Rota 2.el fabrika çıkışıyla ayni fiyata bazan daha pahallı.
    satıcı olan arkadaslar teferuatları yazmıs zaten standart uzerinde geliyor
    Rota 12 aya kadar taksit veriyor 2.el alınca peşin verme durumu var.
    en idael olanı bu tekneyi buldum.hayırlısı ile bakıcaz .cok tesekurler faydalı bilgiler için teşekurler.
    kemal

6. RamazanUsta

RamazanUsta Ramazan Uzan

Favori Kamış:
    Albastar Qual Surf
    Favori Makine:
    Albastar Pasha
    En İyi Avı:
    Akya 8.5Kg
    Kemal Bey sıfır tekneyle ikinci el teknenin fiyatının yakın olması yazılı teferruatının yanısıra eklenen birçok malzeme olmasıdır. Bunun yanısıra ÖTB belgesi varsa ÖTB sini çıkartmanın yüksek bir maaliyet gerektirmesidir. 0 bir tekne değerinin (yakında değişmediyse) yaklaşık %33 ü ÖTB masrafı olarak tutuyor. Bunun yanısıra ikinci el teknenin muhtemelen motoru da üstünde oluyor. Gerçi siz bu konularda tecrübelisinizdir ama yine de hatırlatayım dedim.

Son düzenleme: 29 Nisan 2010